bugün

Sherlock Holmes metod olarak,çıkarım yapma bilimi olarak kendisininde bahsettiği bir metodu denemektedir.Asli olarak bu metodda ona aittir.Doğu filozoflarından Erzurumlu ibrahim Hakkı'da bu konuları ilm-i Kıyafet olarak incelesede Sherlock kadar uygulamaya geçiricek bir vaziyete sokamamıştır.Gündelik yaşantımızda da her bireyin aslında bütün bunları farkında olmasada yaptığı görülmektedir.Bunlar küçük detaylar ve bilincimiz yuttuğu küçük lokmalardır.Bazen öyle insanlara denk geliyoruz ki işte bunlar o kabiliyetin farkında olanlardır.
(bkz: deduction)
sir canon arthur doyle'nin etkilediği şapşallardan birinin düşüncesidir.
asla bir ''yüce hercule poirtot'' gibi düşünmenin yanına yaklaşamayacak vasat düşüncedir. sherlock holmes kim lan hercule poirot reyiz dururken?
türkiye versiyonu galip derviş anımsatır.
sherlock'u yeni bitirmiş izleyici düşüncesidir. 1 hafta etkisinde kalırsınız 1 hafta sonra unutulup gidilir ne dikkat kalır ne bişey.
dizisini izlemenin bile yeterliliğini görmüşümdür. kaybettiğim kulaklık başlığını (samsung kulaklıkların ucundaki şeffaf şey) 3. sezon 1. bölümü izledikten hemen sonra bulmuştum.
Şerlok kitabı okuduktan veya dizisi veyahut filmi izledikten sonra insanın büründüğü hal.
Çakma şerlok olarak en az 10 gün dolaşırsın ortalıkta.

--spoiler--
+Hmm. 33 yaşında. Dul. Abla ne yanıyor ha. Ne numaralar var bunda. Götündeki kot wrangler ayakkabı lambırcek, hmm çok alakasız. Güzel mi lan bu. Yoo. Ama tatlı. Simit ayran yemiş dudağında küncü var. Ya alo, bir aynaya bak ya.

--spoiler--
s.h.rl.ck h.l.m.s g.b. d.s.nm.k

kitabı vardır. üstteki şekilde örneklendirilmiştir. kitapta esasında bu tarz düşüncenin beynin çatı katını iyi kullanmaktan geçer der. örneğin gereksiz bilgileri kafanızda yer ederseniz gerekli olan bilgilere ulaşmanız zorlaşır.