bugün

Olmayan başarıdır aslında. Evet önceye nazaran daha fazla etkin oldular. Fakat bu bir başarı olarak algılanmamalı. Yine rakiplerinin yanında sönük kalmıştır.

--spoiler--

Aradığınız - seçim sürecinde ak parti nin sosyal medya başarısı - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil.

Öneriler:

Tüm kelimeleri doğru yazdığınızdan emin olun.
Başka anahtar kelimeleri deneyin.
Daha genel anahtar kelimeleri deneyin.

--spoiler--
ben size akp'nin bu seçimdeki en büyük başarısını ve ne kadar zeki insanlardan oluştuğunu anlatayım.

akp chp'den hiçbir zaman korkmadı. Çünkü tabanından kayan oyun chp'ye gitmeyeceğini ve CHP'ye gidecek olanları da çok kolay bir şekilde kendilerine çevireceklerini çok iyi biliyorlardı.

asıl korkuları iyi partiydi. Önce seçimlere girmemesi için uğraştılar ama bunda başarılı olamadılar. Sonra iyi parti yokmuş, önemsizmiş gibi davranarak sürekli chp ile uğraştılar. chp'yi daha fazla ön plana çıkartıp iyi partiye oy atacak seçmenin kafasında, "ya bunlar nasılsa gelemeyecek, chp geleceğine akp gelsin" düşüncesini yerleştirdiler.

ve istedikleri oldu, başardılar.

en başından düşünsenize sürekli iyi parti ile uğraştıklarını, aslında hem ellerinde uğraşacakları şey yok hem de onlarla uğraşmış olsalar medya ve sosyal medyada iyi partinin çok güçlü geleceği gibi bir algı oluşup bir çok muhafazakar insan oyunu tereddütsüz iyi partiye atacaktı.

bu strateji iyi partiye %5 lik bir oy kaybı yaşattı desek, seçimler gün gibi 2. tura kalacaktı.
olmayan başarıdır. maç sloganı gibi açılan hashtaglerdeki kuru kalabalık mı başarı. hiçbir argümana cevap veremeyip insanları şucu bucu diye etiketlemek mi başarılı. geçiniz bu başarılı muhabbetlerini. medya baskısıyla seçmen gerçekleri öğrenmesin diye saatlerce günlerce durmadan akp mitingleri yayınlandı televizyonlardan. şimdi çıkıp bir duvara projektör yansıtarak sunumda güzel bir şekilcilikle bunu başarı olarak mı anlatacaksın. muhaliflere samimi değilsiniz bari kendinize samimiyetiniz olsun.
başarı konusunda farklı yorumlar yapılabilir. ama, ak partililerin geçmişe oranla sosyal medyada daha çok yer aldığı da bir gerçek. bu kadar olmuyordu.
herkeste sosyal medya hesabı var. herkesin takipçisi var. bence bunu yoğun olarak ve etkili olarak kullanmak gündemde olmak için çok önemli. partilerin hemen hepsi bunu yaptı. ak parti biraz daha çok çalışarak sıyrıldı aradan. keza chp süreç boyunca sadece ince üzerinden oynadı. hdp de demirtaşın mahkumiyeti üzerinden. ak parti ise olaya daha geniş baktı.
Bu seçimde her ne kadar muhalefetin sosyal medya üzerinde akp'den daha etkili olduğunu düşünsem de, Ninja kadın ve kürtajcı dedenin akp seçmeni üzerinde önemli etkilerinin olduğunu düşünüyorum. Özellikle whatsapp ve facebook bunların yayılmasında önemli rol oynadı.
bol içerik, yoğun paylaşım... seçmeni de seçmeni olmayanları da bir şekilde paylaşım yapmaya itmeyi başardılar. ya da cevap vermeye vs. o yüzden ön planda yer aldılar.
sosyal medya akp nin silahı dır .

bunu er yada geç anlayacaksınız .
ben parama bakarım. sağolsunlar karnımızı doyurdular.

biz yemek veren kaba tükürmeyiz. allah seni başımızdan eskik etmesin reis.
Gözlerimi yaşarttınız gençler. Bu ne kadar seviyeli başlık böyle.

Tanım : AKP ye oy veren kitlenin birçoğu hala tuşlu telefon kullanan insanlar bu bir gerçek. Asıl başarısını kararsız ve eğitimli seçmen üzerinde gösterdiğini düşünüyorum. Sosyal medyada eskisi gibi düşmanlık ile değilde bir nebze de olsa yapılan icraatlar üzerinden gittiler. Ve kendilerine yönelik eleştirilere cevap vererek eskiye göre daha az partizan gözüktüler. Ancak unutulmamalı ki bunlara rağmeni meclis çoğunluğunu kaybettiler.
On iki öfkeli genç diye youtube dizisi yapmışlar. Yanlı bir proje de olsa hoşuma gitti.
Olmayan şeydir. Herif zati kim olursa olsun basacak. Oyu tabi. Sağcı birinin popüler kişiye oy vermesini gözümüzde fazla büyütmemek gerek. Bu ülkede hiç kimse, Süleyman Demirel hariç, %54 oy alamadı. BOP'çu dahil...
Savunmaları, vatanı satmayız üzerine kuruluydu. Vatanı parsel parsel üçyüzbin dolara kim satıyor acaba?
ak parti'nin seçim döneminde tek bir sosyal medya başarısı vardı, o da hiç kimsenin konuşmamasıydı..

herkes, "biz işimizde, gücümüzde, ekmeğimizdeyiz" pozu kesti ve bu strateji üç farklı yönden fayda sağladı:
1. her kesimden seçmen üzerinde "adamlar işi kafada bitirmişler, seçim sonrasına hesap yapıyorlar" algısı oluştu.. bu bir psikolojik üstünlüktür..
2. konuşup hata yapmadılar ki, bu konuda inanılmaz büyük bir potansiyelleri var.. ister doğalgazdan ölen bir genç ol, ister yerin 400 metre altında ölmüş bir madenci, kadrodan biri mutlaka bir nefret söylemiyle insanları çileden çıkarabilir.
3. tartışmayı rakip sahaya taşıdılar. herkes chp ne dedi, ne demedi; iyi parti ne söyledi, imamoğlu'nun şu bakışından ne anlam çıkar diye ittifakı hallaç pamuğu gibi attı..