bugün

giresunun bir ilçesi.
Feci şekilde il olma arzusu ile yanıp tutuşan bir ilçe,il olduklarında önce özerklik sonra da bağımsızlık istemeleri çok da şaşırtmaz beni,ayrıca ata toprağımdır.
kelkit'in ruhunun her yerde hissedilebileceği, kanımca anadolu'nun en hüzünlü doğasına sahip ilçe...
1933 yılında illiği alınmış ilçemizdir.
2007 yılı adrese dayalı nüfus sayımına göre ilçe merkezinde 13.698 kişinin yaşadığı anlaşılan sürekli il olmak isteyen ilçe. giresun ilçelerinin büyüklük sıralamasında bile 4. sıradadır.

(bkz: allah akıl fikir versin)
kalesi görülmeye değerdir. kaleden ilçeyi izlemek ise bambaşka bir keyiftir. tabii önce kaleye çıkmayı başarmış olmanız gereklidir. ulan şu kaleye adam gibi bir yol yapsalar, benim gönlümün ili olacaklar; ama nerde o hassasiyet. * *
tarihini hiç haketmeyen bir giresun ilçesi. bir zamanlar ülkeye aydın yetiştiren şehzadeler, seyhulislamlar kazandıran, yavuzların, sultan ahmetlerin sancak beyligi yaptıgı bu memleket şimdi tefecileri, kaçakcıları ile meshurlasmaya basladı. tamam yozlasma her yanı sardı ama benim memleketimi, gareysarımı bu denli almamalıydı penceleri arasına. ey gidi mehmet emin yurdakul bir uyan da bak hayran oldugun karahisara. gene soylermisin aynı sozleri onun hakkında?
kışın yorganın altında terlediğinde eksi bilmem kaç derecede dışarı çıkıp karın üstünde yatan insanları barındıran güzide ilçemiz. memleketim.
coğrafi konum olarak allah'ın dağındadır. hadi allah dağı yarattı diyelim kardeşim sen niye o üniversiteyi ilçe merkezine değilde allah'ın yarattığı öteki dağa kuruyorsun diye sormak lazım. bu kafayla il değil köy bile olamayacak yurdum toprağı.
il olmayı beklerken akp tarafından istanbul'a bağlandığı esprisi kendi halkı tarafından yapılan giresun ilçesi.*
http://www.haberturk.com/...cat=200&dt=2009/03/18
isminin ilgincliginden dolayi akillarda kalan bir ilce. yoksa ne gittim ne gördüm.
sivas' ın suşehri ilçesine çok yakın olan giresun ilçesi.