bugün

inanılmaz saçma bir sistem ile, 3 kez yapılan sınavdır. saçma olmasının nedenleri ise;

1)kardeşim, bu çocuklar 8. sınıfın sonunda 1 kerelik eziyet ve stres çekecekken, sen daha 12 yaşında olan küçük bir çocuğun sırtına, böylesine büyük bir sorumluluk yüklüyorsun, ve bunu 3 sene boyunca senede 1 kez yapıyorsun. nasıl bir dallamalık bu arkadaş? 6. ve 7. sınıf, çocuğun ergenliğe girip yeni şeyler keşfettiği dönem olmalı, geleceğini etkileyecek saçmalıklar silsilesine hazırlandığı bir sınav dönemi değil. ki çocuk, geleceğini sırtlanacak sorumluluğa sahip bir yaşta değilken henüz...

2)ulan ben hatırlıyorum, bu lgs şeysine girerken, 6., 7. ve 8. sınıflarda hep yatmıştım, dersle alakam olmadı, sınıfı geçecek kadar çalıştım hep. ama lgs'den 4 ay önce bir girdim olaya, o maksimum 4 aylık çalışmayla hayal bile edemeyeceğim bir yer kazandım. ama sen diyorsun ki, yeni sistemde, bu çocuklar böyle bir şey yapamaz. eğer yaparsa da matematiksel olarak; 4x3=12 ay = 1 yıl boyunca toplamda kasmaları lazım. e ulan. ulan bu çocukların günahı ney? nasıl bir şeydir bu kardeşim? burası japonya mı? aynı hırs ve yarış ortamını yaratıp da japonya gibi olmaya çalışıyorsanız, dönüp de oturma organımla gülerim afedersiniz. sizin bu sistemi sikertmeniz ile onlar gibi olmak zor biraz anam.

3)bir de, ingilizce çıktı bu yeni sınav sisteminde. eskiden sosyal, fen, matematik, türkçe verir çıkardın, şimdi ingilizce kasacan bir de? bak bak bak... sen diyorsun ki hakkari'de, daha öğretmeni, okulu olmayan çocuk ingilizce öğrensin, must/mustn't öğrensin, should/shouldn't öğrensin, if clauses öğrensin, gelsin öyle girsin sınava diyorsun. tek birşey söylerim bu duruma. yok iki şey söylerim. bir; ne ekersen onu biçersin. iki -ki bilimin altın kuralıdır-; hiç birşey yoktan var, vardan yok olamaz. sen bu çocuklara un vermeden ekmek yapmalarını istiyorsun arkadaş, bu ne perhiz bu ne lahana turşusudur benim kafa basmıyor.

evet, durmak yok, sistemin .mına koymaya devam.

not: öss'yi de kaldırdılar, seneye yeni sistem g.te girecek. bilmem kaçıncı kez öss'ye girecek biri olarak onun için de söyleyecek bir kaç sözüm var ama burada değil...
sonunda biten nefretlik şey.
Geçen yıl yüzlerce birinci çıkmasından dolayı bu sene soruları zorlaştırılmış sınav. Özellikle türkçe ve matematik bütün sınıflarda zordu. Ancak çocukların kitap okumaya teşviki açısından güzel de olmuştur. Bir diğer boyutu ise dersanelere olan bağımlılığı iyice arttırmıştır.
seviyesizler için yapılan sınav.

(bkz: bir yılmaz erdoğan klasiği)
2009 sonuçları bugün 3'te açıklanacak olan sınav.
3 sene boyunca çalışılarak girilen piskoloji bozmaya ve delirmeye birebir sınav. sınav sayesin manyak bir yeni nesil geliyor...
çoğu ilköğretim öğencisinin takmadığı sınav. onların yerine anneleri, babaları, öğretmenleri önemsiyor bu sınavı.
(bkz: sakın bana sorma)
kuzenimin kıçını yırttığı sınav...
oks yerine geçen, hakkında facebook'ta bir sürü grup kurulan boktan sınav.
(bkz: sanane benim seviyemden)
sampiyonlar ligi maclarini veren kanal.
(bkz: bitsin artik bu cile)

dedirten çocukların sosyal hayatını alt üst eden sınavımsı çin işkencesi
ogrencilerin en buyuk kabusu olur kendisi. oss de ayni sisteme giriyormus.
Ailemin yorumlarına göre kazandığım şey.
Şimdiki aklım olsa Kazanmazdım .
(bkz: eiichiro oda/#7124877)
işkence, genç beyinleri uyuşturan sınav\sınavlar. öncelikle 6. sınıftan sınava hazırlanmak nedir ya?

yani yuh artık o çocuk tam ergenliğe girmiş en sancılı dönemini yaşarken onu nasıl bükebiliriz nasıl yaşken eğebiliriz mantığı var. nerden mi çıkardım bunu? duygusal iniş çıkışlar toplum içinde yer edinme merakı, hayatı sorgulama çalışmalarının en yoğun olduğu dönem ergenlik, gençler hem duygusal hem de fiziksel açıdan olgunlaşır bununla birlikte karşı cinse merak artar kim kimi öpmüş kim kimi seviyor başlıca konulardır.

rockçı olur rapçi olur sonraki gün bi bakarsınız popçu olmuştur. değişkendir. özenir sigara içer, cm punk'ı görür bırakır falan. böyle bir dönem bu. ilerideki karakterin sikik temellerinin atıldığı dönem yani. benim ilkokuldayken 11 saatim sırf okulda geçerdi mesela. 2 saat yolda, 1 saat hazırlanma, 8 saat dersle. eve gelince de yorgun olurdum tamamen okul modundan çıkardım ne ders tekrarı ne ödev. 5.45 de uyanmışım 5.30'da eve gelmişim bünye çökmüş ne dersi ne tekrarı? televizyon karşısında yatardım direk.

zaten kalmış 13 saat 8 saat uyuduk diyelim kaldı 5 saat. yemekti oydu buydu doğru düzgün kalan süre bir anda 2 saat falan olurdu. bu yaşta hem psikolojik olarak kendine güvenli olmak hem de fiziksel olarak sağlıklı olmak için spor çok önemlidir. sporu araya sıkıştırmak için de uğraşırdım elimden geldiğince.

sonra mesela kitap okumak çok önemli o yaşta. yani kitap zevkini keşfetmek, bazı sorulara cevap bulmak için gerekli. beyni besliyor, size mutlaka bir şeyler katıyor. fakat 2 saatlik sürede kitap mı okuyayım ders mi çalışayım ikileminde zorunlulukla da olsa ders çalışırsınız.

veya çalışmazsınız kitap okur kendinizi geliştirmeye çalışırsınız o zaman da direk psikolojik baskı. yok bilmemkimin oğlu istanbul erkek kazanmış her gün 1000 soru çözüyormuş zaten. ben sözelde hadi 50-100 soru sıkılmadan çözerdim de matematik 25 soru 1 saat alırdı. fen en güzeliydi herhalde, onda coşardım. geçen gün eski matematik test kitaplarımı buldum işaretlemişim yanına da "çözülecek!" yazmışım. hepsinde 5. sorudan sonrası boş. bir de klasik yalan "liseye kapağı at en az 2 sene rahatsın." pardon da babayı rahatsın. ömrümü çürüttünüz ya.

kısaca;
sbs lgs oks adı ne olursa olsun beyni öyle bir uyuşturur ki sonra baktığınızda oha ben nasıl dayanmışım buna dersiniz. sonra da yok bizim insanımız niye böyle niye şöyle niye yeterince kültürlü değil falan derler. kültüre zaman mı bıraktınız? hadi oks 1 seneydi şimdi bu çocuklar aynı şeyleri 3 sene yaşayacaklar. sinirlendim gece gece.
gidilecek liseyi, dolayısıyla da üniversiteyi belirleyen sınav.
önünü arkasını düşünmeden değişiklik yapan milli eğitim bakanlığının güzide eğitim açılımlarından biri. 120 dakika belirlemeyecek artık gideceği liseyi de ne belirleyecek peki? 3 sene boyunca test çözen sözüm ona çocukluk çağındaki bu kimselerin kaybettiklerini kim telafi edecek ? gittiği lise mi? hey yarabbim güldürdün beni sbs.
(bkz: dertliyim arkadaş)
ilköğretim öğrencilerini robotlaştıran bir sınav sistemi.
heyecanla ve alacağım sonucu merak ederek beklediğim sınav. umarım geçen seneki gibi geçer.
meb'in dersaneleri bitirme planıydı güya bu sistem. kazın ayağı öyle değil ama. artık öğrenciler daha 5. sınıfta dersaneye gitmek durumunda bırakılıyorlar. tanıdıklarımdan biri çocuğunu 3. sınıftan beri özel ders, okul kursu, dersane... allah ne verdiyse yolluyor. oyun oynaması, hayat hakkında görüşler oluşturması gereken dönemde çocuklar kitaplara daha da gömülüyor böylece, sadece akademik bilgi yükleniyor beyin. üstüne üstlük aldıkları süper yabancı dil eğitimi de eklenince üstüne yeme de yat. bu nesil de böyle harcandı, sıradaki!
dünyada görülmemiş sikim bi sınavdır. bi insanın seviyesi böyle 3 tane arka arkaya sınavla belirli olmaz. mevcut kapasitesini sınavda kullanabilmek var, kullanamamak var. bu yüzden çoğu kişi bilipte yapamıyor. o stress, içlerinde bulundukları psikoloji daha bi berbat zaten. allah sabır versin bugün 7. sınıflar giriyormuş, kurtuldunuz hadi bu sene son sbs senesi.
yine rezalete, kaosa sebebiyet vermiştir. farklı diller için farklı cevap anahtarı kullanılması m.e.b tarafından hiçbir şekilde bir açıklama yapmadan uygulamaya sokulmuş bunun üzerine ingilizce dışında eğitim veren okulların öğrencileri eskisi gibi işaretleme yapmıştır. zira gözetmen olan öğretmenlerin de durumdan haberi yokmuş. şimdi bu çocukların yıllardır çalışmaları boşa gitmiştir ya da sınav tekrar edilmelidir tabi farklı sorularla. nimet hanım bir anne olarak ne diyecek merak ediyorum.
meb in 1995 doğumlu yazarları denek olarak kullandığı sınav.
saat kaçta biteceğini merak ettiğimiz sınav. bugün saat 10'da başladı sanırım. 6. sınıf öğrencilerinin de ösym'den nasibini alması durumu. bit kadar çocuklar sınava giriyor dostum.

edit: kardeşim de bu sabah sınava gitti. dua edin de iyi geçsin.