bugün

size azıcuk bilgi vereyim bili fakirleri;
Saç beyazlamasının mekanizması

Saç, saç kökündeki saç matrisi tarafından üretilir. Muhakkak ki, birçoğumuz saçımızın siyah veya sahip olduğu renkten yavaş yavaş beyaza dönüştüğünü düşünürüz. Oysa ki, saçımızın orijinal rengi zaten beyazdır. Siyah görüntü ise melanositlerin ürettiği melanin pigmentlerinin saça karışması sonucu oluşur. Yani, beyaz saçlar aslında, melanin pigmentlerini almadan büyüyen saçlardır.
Melaninin ömelanin ve feomelanin olarak iki çeşidi vardır ve saçın hangi renk tonunda olması tamamıyla bu iki çeşit melaninin saçtaki oranına bağlıdır. Ömelaninin oranı yüksek oldukça saç siyah veya kahverengi olur, feomelaninin oranı yüksek oldukça sarı veya kırmızı renklerde olur. Çoğunluğun saçında bu iki pigment de belli oranlarda karışık bir şekilde mevcuttur. Yaşın ilerlemesi ve başka birçok nedenlerden ötürü, melanositlerin çalışması zayıflayınca, melanin pigmenti üretimi de azalmaya başlar ve hatta tamamıyla durur. Böyle olunca saç kökünde üretilen saçlar melanin pigmenti ile karışamadan kendi rengiyle uzayıp çıkar. Bizim gördüğümüz beyaz saçlar işte bu saçlardır.
Konu saçın beyazlaması olunca, aslında değinmeden geçemeyeceğimiz bir önemli faktör daha vardır.
Saç18 çeşit amino asitten oluşur ve onlardan biri olan trozin, melanin pigmentlerinin hammaddesidir. Ama trozinlerin melanin pigmentlerine dönüşebilmesi için kesinlikle "tirozinaz" enzimine ihtiyacı vardır. Yani "tirozinaz" enzimi olmadan melanin pigmentinin üretilmesi mümkün değildir. Tüm organizmalarda olduğu gibi, yaşın ilerlemesi veya başka her türlü olumsuz şartlardan dolayı tirozinaz enziminin üretimi de, etkisi de azalır ve sonucunda melanin pigmenti yeterli miktarda üretilemediği veya hiç üretilemediği için saçlar da beyaz saç olarak büyüyecektir.
pigmentin az veya çok, erken veya geç kayboluşuna göre birçok beyazlama sebebi vardır.
-doğuştan beyazlaşma örneğinde, albino bireylerde görülen şekliyle kalıtımsal özellik gösterir.
-erken beyazlaşma örneğinde, saçlar 20'li yaşlarda beyazlaşır, bu da kalıtımsaldır.
-yaşlandıkça beyazlaşma örneğinde saçlar 40 yaşına doğru beyazlaşır, bu fizyolojiktir.
- bazı beyazlaşma örnekleri, özellikle kısmi olanlar tesadüftür. vitiligo ve saçkıran hastalıklarından dolayı saçlar beyaz bile çıkabilir, bazen şiddetli üzüntü ve heyecan da buna sebep olabilir.
30 dan sonra zıvanadan çıkmıştır.
son 5 senede koltuk altına kadar ilerledi.

hedef götüm.
Onun için çok gerekli bir ürün vardır. O da;

(bkz: eagle s chestnut henna)
Bende de beyazlamış 2 adet dip boyası geldi zannedip kızıla boyadım yanlışlıkla.
Beyaz ırkta 30 yaşından sonra siyah ırkta 40 yaşından sonra başlayan durum. Stres ve vitamin eksikliği de önemli etkenlerdir. Marie antoinette'nin idam edilmeden bir gün önce yaşadığı stres nedeniyle saçlarının tamamen beyazladığı söylenir.
Benim sakallarda var, saçlara gelmedi henüz.
Yıllardır bu halde.
Stresten oldu bende şu genç yaşımızda neler neler.
bir erkeği çok da rahatsız etmeyen değişimdir.
Bende daha başlamadı sanırsam o kadar incelemedim kafamı.
Dertsiz misin sorularına sebep olur, siz öyle sanın..
Bana hoş gelen bir durumdur. Aynaya baktığında insana büyüdüğünü hissettiriyor.
Sağ ve sol şakaklardan başladık beyazlamaya. Yaşıtlarıma göre genç ve diri görünümlüyüm. Kuş kasa şahin misali. Ama beyazlar beni ele veriyor.
önlerde belirgin bir beyazlık var, saçımı sağa yada sola doğru hafif yatırınca estetik bir görüntü oluyor. herkesin boyuyor musun ? sorularına maruz kalıyorum ama doğal beyaz.
maalesef yaşlanamadan beyazlattık saçları.
dost bildiğiniz aynalar artık düşman safına katılmaya başlamıştır.
Beyazlattık kardeş biz de saçımızı beyazlattık.
Bazen Genetiktir.
Vücutta bir yerlerin ağırmasından çok daha iyidir.
Karnın doyduysa, Uyuyacak bir yerin varsa, şükür deyip hayata gülümseyeceksin.
17-18 yaşlarındayken çıkmaya başlamıştı,ırsi bi şey bizimki. Babamın da 20 yaşındayken saçının önünde büyükçe bir tutam beyazı varmış. Seviyorum beyaz saçları, diğer saçlarıma göre daha kalın telli olduğu için ona dokunmak çok güzel.