bugün
- herkes yatsın iyi geceler8
- oğlum çok güzel lan6
- aklını yitirmek4
- sevgiliyle karşılıklı cik cik diye ötüşmek3
- cips olsa da yesek6
- istanbul un çok pahalı olması12
- the merich13
- manifest grubu3
- 50 tl ile rolling yapmak6
- sevgiliyle karşılıklı bira içmek2
- erkeklerin giderek feminenleşmesi11
- acıktım ben3
- matbaanın gecikmesine sebep5
- 1 saatte 10 bira içmek19
- horoz hayası çorbası5
- tembel ve çalışmayan insan16
- lale devrinde deliler gibi eğlenmek4
- 19 temmuz 2026 ispanya arjantin maçı61
- parayla dert dinlenir2
- işini kaybetmek2
- yarın iş olduğu gerçeği3
- sözlük kızlarının kombinleri20
- nothing more never less2
- velvet vs nervio19
- eşeği alıp kafa iznine çıkmak7
- magnum dondurmasının eskiden daha pahalı olması8
- benzini dolarla mı alıyoruz diyen tip6
- gemici düğümü2
- kadim kültürler4
- kadınlar nasıl erkeklerden hoşlanırlar6
- okulda felsefe dersinin gereksizliği tartışması2
- nick vermeden bir yazara ağır hakaret etmek13
- velvet13
- sözlükte yazışılan kızın true çıkması14
- erzurum hassiko halayı2
- insan olmaya ceyrek kala13
- bira cips6
- deuce2
- arkadaşlar beni gammazlayın5
- uzaylı görünce söylenecek ilk şey10
- atatürk e din düşmanı diyenler6
- fifa'dan dünya kupası finali soruşturması2
- gocusuz sözlük4
- kasiyer kızdan hoşlanmak17
- kane2
- laptop5
- kalpte velvele yaratan güzel yazar4
- aga be şarkılar5
- slavko vincic15
- kafanızdaki ses4
uzun bir suredir inandığım fakat daha henüz duyurduğum dini bakış açısıdır, felsefedir.
peki, sateizm nedir?
sateizm, şuanda "tanrı varsa da sikime kadar, yoksa da..." der. evet, "şuanda". çünkü yarın bir bakmışsın başka şeyler anlatıyorum...
aslında, tam olarak "ben ne istersem sateizm o olur" diyebilirim. kimselerin imancına, imanına ve hatta inançsızlığına ihtiyacı yoktur sateizmin. ben bana yetiyorum amk.
peki, ben ne diyorum?
ben, dinlerin olması veya olmamasının önemli olmadığıni söylüyorum. varsa ne yoksa ne amına koyim? ortada global bir "iyi" kavramı var. sen "tanrı öyle istiyo..." diye iyi olur veya "nasılsa yok amına koyim, ehehe..." diye salıyorsan, içinden gelmeyerek, belli şartlara göre şekil alıyorsan ve global "kötü" kavramının anlamını tam manası ile taşıyorsan, çöpsün.
insan kimse veya hiçbir şey için iyi veya kötü olmamalı, kalbinin rengi neyse öyle yaşamalı.
cennet ve cehennem?
emin değilsin ki. kesin mi? kanıtlı mı? hayır! öldükten sonrasını düşünüyor her insan, bencilce ve korkakça... neden kimse "doğmadan önce neredeydik ulan biz?" diye sormuyor ki? zira, doğmadan once neredeydiysek tekrar oraya gideceğiz. karanlık ve yokluksa, karanlık ve yokluk. cennet ve cehennemse, cennet ve cehennem.
bir ödül veya bir korku, bir rahatlık sebebiyle oluşturmayın karakterinizi...
kendiniz olun.
sateizm işte bu yüzden umursamaz dinleri, tanrının varlığını veya yokluğunu, ölümden sonrasını veya öncesini...
çünkü, biz onlar değil, şuan yaşadığımız, var olduğumuz kişiyiz.
edit: okudunuz mu lan bir de ciddi ciddi? swh
peki, sateizm nedir?
sateizm, şuanda "tanrı varsa da sikime kadar, yoksa da..." der. evet, "şuanda". çünkü yarın bir bakmışsın başka şeyler anlatıyorum...
aslında, tam olarak "ben ne istersem sateizm o olur" diyebilirim. kimselerin imancına, imanına ve hatta inançsızlığına ihtiyacı yoktur sateizmin. ben bana yetiyorum amk.
peki, ben ne diyorum?
ben, dinlerin olması veya olmamasının önemli olmadığıni söylüyorum. varsa ne yoksa ne amına koyim? ortada global bir "iyi" kavramı var. sen "tanrı öyle istiyo..." diye iyi olur veya "nasılsa yok amına koyim, ehehe..." diye salıyorsan, içinden gelmeyerek, belli şartlara göre şekil alıyorsan ve global "kötü" kavramının anlamını tam manası ile taşıyorsan, çöpsün.
insan kimse veya hiçbir şey için iyi veya kötü olmamalı, kalbinin rengi neyse öyle yaşamalı.
cennet ve cehennem?
emin değilsin ki. kesin mi? kanıtlı mı? hayır! öldükten sonrasını düşünüyor her insan, bencilce ve korkakça... neden kimse "doğmadan önce neredeydik ulan biz?" diye sormuyor ki? zira, doğmadan once neredeydiysek tekrar oraya gideceğiz. karanlık ve yokluksa, karanlık ve yokluk. cennet ve cehennemse, cennet ve cehennem.
bir ödül veya bir korku, bir rahatlık sebebiyle oluşturmayın karakterinizi...
kendiniz olun.
sateizm işte bu yüzden umursamaz dinleri, tanrının varlığını veya yokluğunu, ölümden sonrasını veya öncesini...
çünkü, biz onlar değil, şuan yaşadığımız, var olduğumuz kişiyiz.
edit: okudunuz mu lan bir de ciddi ciddi? swh
(bkz: nasıl sateist oldum)
(bkz: götünden ateizm uydurmak)
sikko ateistin kısaltılmış hali. ateizmin, agnotizmin çakmasına sateizm demişsin.
global iyilik ve kötülük diye bir şey yok bu arada. topluluğun ahlağı iyiliği ve kötülüğü belirler. zaman ve mekana göre değişir.
mesela hala dünyada bilinmeyen tanrılara insan kurban edenler varken (kurban edilecek, kendisi gönüllü gidiyor), genel kanı insan öldürülmemesi üzerinedir. geçmişte insan adağı bolca varken, artık azalmıştır. oradaki topluluğa göre bu iyi bir şey, bana göre değil.
bu dünyadaki tüm hikayeleri, dinleri, tüm kavramları insanlar uydurdu, çünkü böyle gerekti. sonra gelenlerde bunu farklı anlayıp, o şekilde uygulamaya devam ettiler. özümüz hala aynı. hiç bir şey bilmeyen ve içgüdüleriyle hareket eden doğadaki en vahşi hayvanız.
global iyilik ve kötülük diye bir şey yok bu arada. topluluğun ahlağı iyiliği ve kötülüğü belirler. zaman ve mekana göre değişir.
mesela hala dünyada bilinmeyen tanrılara insan kurban edenler varken (kurban edilecek, kendisi gönüllü gidiyor), genel kanı insan öldürülmemesi üzerinedir. geçmişte insan adağı bolca varken, artık azalmıştır. oradaki topluluğa göre bu iyi bir şey, bana göre değil.
bu dünyadaki tüm hikayeleri, dinleri, tüm kavramları insanlar uydurdu, çünkü böyle gerekti. sonra gelenlerde bunu farklı anlayıp, o şekilde uygulamaya devam ettiler. özümüz hala aynı. hiç bir şey bilmeyen ve içgüdüleriyle hareket eden doğadaki en vahşi hayvanız.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar