bugün

galatasaray taraftarının %99'unun yapmış olduğu olay. takımları kötü giderken ''amaaaaaan, banane be, bana para mı kazandırıyorlar sanki?'' diyip ilk ikideyken de fanatik taraftar kesilirler başımıza bunlar.
ligde 2 mağlubiyet üst üste gelince hocalarını itin götüne sokan, uefa da yarı final alınca da "kocaman adam" ilan edenlerin basiretsizliğiyle yarışır.

şehir takımı tutmayan, anadolu çocuğu değildir. adana turuncudur!
Daha dün real'den 3 yediğinde maÇı izlemeyi bırakıp giden gs'liler var.
6s lilerin ortak özelliklerindendir. askerde vardı böyle göt oğlanı tipsiz bir hizmetli atilla diye keltoş lavuk biri, eb son ben kocaeliliyim diyordu, 6s şampiyonluğa oynayınca 6s liyim diyordu dönek piç.
galatasaray taraftarının çoğunluğu 25 yaş altı kesimdir. kadınlarda da tutanı boldur.

genellikle babaları da galatasaylı değildir. haliyle nesiller arası bağ kopuktur.

bu gençlerin çoğu 90'lı yıllardan itibaren ligdeki dominasyon ve avrupa başarıları nedeniyle galatasaraylı olmuşlardır.

o yüzdende çocuklukta tutmaya karar verdikleri takımın hep öyle başarılı olacağını sanmışlardır.başarısızlıklar 2000'li yıllarda bol olunca ve çoğunun kulüple ilgili geçmişten gelen bir ailesel bağı da bulunmayınca pek çok galatasaraylı'da takımına karşı ilgisizlik gözlemlenmiştir.

fenerbahçe ise özellikle 30 yaş üzerinde ezici bir çoğunluğa sahiptir.ayrıca 15-16 yaş ve altında da nispeten daha çoktur.

fenerbahçe çok görkemli bir tarihle yola çıktığından rakiplerine kıyasla çok sayıda taraftara sahip olmuştur.malum olduğu üzere fenerbahçe kurtuluş savaşında oynadığı etkin rol nedeniyle cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren çok yoğun bir ilgi söz konusudur.

devamında da ortalama 3 senede bir şampiyon olan bir takım olması asabiyle de bu taraftar gücü 80'li yılların sonlarına kadar sürmüştür.

80'li yıllara gelince beşiktaş ve galatasarayın o 14-15 yıllık şampiyonluk özlemlerini dindirdikleri görülür.özellikle galatasaray lig şampiyonluklarının yanısıra avrupada da başarılı olunca taraftar sayısını arttırmıştır.

işte galatasaraylıların çoğunluğu bu yıllarda takım tutmaya başlamışlardır.

fenerbahçe ise en başarısız olduğu 90 yıllar dışında hep en çok taraftar toplayan kulüp olmuştur.o sebeple de her yaş grubunda boldur fenerbahçeli.

bu da belirttiğim üzere nesiller arası bağı beraberinde getirdiğinden kulüple taraftar arasındaki sevgi daha kuvvetli hale gelmektedir.

neticede işin özü başarıdır. sık başarılar yakaladıkça taraftarın takımına olan bağı da artar.
benim gibi gslilerle alakası olmayan durumdur mesela galatasarayın 8. olduğu sene takımla günün her saatinde ilgilenirken şimdi bu haftaki maçın hangi gün olduğunu bile bilmem o yüzden yanlış bir genellemedir.
gerçek galatasaraylı olmayandır. gerçek galatasaraylı kupalarla övünmez. başarıya odaklı değildir.
normal durumdur. bu ülke de başarı tutulur. tüm takımların bakın başarısız dönemlerinde statları boş kalır. aslında samsunsporluyum oğuz aykut istanbulspor'a gitti diye o takımı tutuyorum diyen de çıkmıştır.