bugün
- brezilya6
- para mı aşk mı sorunsalı8
- futbol11
- süper lig7
- türkiye5
- 22 ağustos 2026 fenerbahçe konyaspor maçı18
- sözlük yazarlarının en son okuduğu kitaplar5
- araplar kuzey kıbrıs'ı neden tanımıyor5
- türkiye savaşa girerse yanında yer alacak ülkeler2
- gezicilerin polisten dayak yerken çıkardığı sesler7
- türkiyede korku yazarının olmaması3
- telekinezi3
- yaprak3
- kanada3
- nasreddinhoca3
- türkiyenin savaşta olduğu gerçeği2
- sürekli peki neyse diyen kız2
- 22 ağustos 2026 çorum kasımpaşa maçı5
- milan skriniar8
- üniversite okumanın gereksiz olması9
- kafede yalnız oturan insan2
- madencilerin beştepe'ye yürüyeceğiz demesi4
- alçak puşt3
- kasımpaşa4
- 70 sene sonra burası ölü insanların anısı olacak2
- çorum4
- kasımpaşa sk4
- çorum fk4
- en sevdiğiniz türkçe kelime2
- laik teyzelerin fenotipi2
- 22 ağustos 2026 rizespor samsunspor maçı3
- fabrikada tütün saran kız2
- fenerbahçe21
- nervio varıdı nerede o11
- uludağ sözlüğün inci sözlük clonuna dönüşmesi3
- arkadaşlar sizce bu kürt nasıl3
- samsunspor2
- çaykur rizespor2
- truenun amı olması3
- sözlük yazarlarının favori dizisi7
- atatürkün kurduğu düzeni devirmek2
- osuruktan şiirler89
- rasim ozan kütahyalı3
- arkadaşlar sizce bu kürk nasıl4
- imralı basılsın apo piçi asılsın6
- velvet50
- tai lung26
- netanyahu'ya kırmızı bülten talebi13
- yavudilerde cin peri hayalet öcü hortlak olmaması12
- sözlük kızlarının babaları5
besin değeri olmayan her türlü sağlıklı sağlıksız maddeyi yeme sendromudur. bu sendroma sahip kimseler ağza götürülebilecek her şeyin yenebileceğine de inanırlar, yerler.
(bkz: hamamböceği)
(bkz: ayakkabı altını yalamak)
--spoiler--
yabancı madde yeme alışkanlığı anlamına gelir. Bunun gelişme nedeni ise daha çok demir, bakır ve çinko eksikliğine bağlı olmaktadır. Kişide demir eksikliği varsa buna bağlı olarak kansızlık gelişir. Daha çok çocuklarda görülür. Toprak, kağıt, buz, ip, kireç, kum, boya gibi maddelerin yenmesi ile ortaya çıkan bir durumdur. Çocukların dünyayı tanıma anlamında her bulduğunu ağzına atması ile karıştırılmaması gereken bir durumdur. Bazen hamile kadınlarda da toprak yeme olayı ile karşılaşmaktayız. Hamilelik sürecinde demir eksikliği gelişmesine bağlı olarak bu tablo ortaya çıkmaktadır. Bulantı hissini azaltacağı düşüncesi ile toprak yenir ve buna bağlı olarak demir eksikliği oluşabilir.
--spoiler--
yabancı madde yeme alışkanlığı anlamına gelir. Bunun gelişme nedeni ise daha çok demir, bakır ve çinko eksikliğine bağlı olmaktadır. Kişide demir eksikliği varsa buna bağlı olarak kansızlık gelişir. Daha çok çocuklarda görülür. Toprak, kağıt, buz, ip, kireç, kum, boya gibi maddelerin yenmesi ile ortaya çıkan bir durumdur. Çocukların dünyayı tanıma anlamında her bulduğunu ağzına atması ile karıştırılmaması gereken bir durumdur. Bazen hamile kadınlarda da toprak yeme olayı ile karşılaşmaktayız. Hamilelik sürecinde demir eksikliği gelişmesine bağlı olarak bu tablo ortaya çıkmaktadır. Bulantı hissini azaltacağı düşüncesi ile toprak yenir ve buna bağlı olarak demir eksikliği oluşabilir.
--spoiler--
vampir filmlerinin değişmez ögesi kan içmenin de içinde olduğu sendrom.
sabun kil vs. Yenilen. Bu maddelerin eksikliginden olusan hastalikmis.
Normalde insanın yemeyeceği besin olarak sayılamayacak taş,kil,çamur vb. yeme sorununa denir.
eskiden demirden tencerelerde yemek yendiği için görülmeyen sendrom.
hiç görmediğim ben doğmadan ölmüş bir tanıdık teyze hakkında; gizli gizli kül yerdi derlerde. Lan kadın kansız, demir eksikliği mevcut tabi ozamanlar bir kan tahlili istiyorum herşeyime bakar mısınız diyen hastalar yoktu.
hiç görmediğim ben doğmadan ölmüş bir tanıdık teyze hakkında; gizli gizli kül yerdi derlerde. Lan kadın kansız, demir eksikliği mevcut tabi ozamanlar bir kan tahlili istiyorum herşeyime bakar mısınız diyen hastalar yoktu.
ilkokul yıllarımda sanıyorum ben de bu hastalıktan muzdariptim. bildiğimiz kurşun kalemlerin ahşap tadı epey hoşuma giderdi ve sahip olduğum kurşun kalemleri yemeden duramazdım. Keza ahşap dondurma çubuklarının tadı da epey hoşuma giderdi. halen daha elime kurşun kalem veya dondurma çubuğu geçse çiğnemeden duramam. Hatta küçükken bu ahşabın suyu satılsa da kana kana içsem diye düşünmüşlüğüm vardır. Çünkü bir süre sonra ağzımda çiğnediğim kalem/dondurma çubuğu parçasını yutamayıp dışarı tükürüyordum.
Gıda olmayan nesnelere karşı iştah duyma ve yeme isteği hissetme dürtüsü.
Kase kase buz yemeğe başladığımda anlamıştım garip şeyler olduğunu.
Deli gibi buz yiyorum, öyle böyle değil. Millet TV karşısında, cips, meyve..vs atıştırırken, ben hunharca buz yiyorum. Bitiyor tekrar alıyorum, doyamıyorum yemelere...
Gece uyanıp çapaklarımla gözlerim kapalı buz yemeğe başlayınca, soluğu doktorda aldım.
Dedim bana bi haller oluyor, deliriyorum galiba.
Doktor, ciddi anemin vardır muhtemelen dedi. Tahlil filan derken, sahiden anemikmişim, bedenimde kan kalmamış, ha öldüm ha öleceğim durumu yani...
Özetle böyle antin kuntin şeyleri yeme isteği hissederseniz, bilin ki vücudunuzda eksik birşeyler var, tamamlanması gereken.
Aklınızda olsun...
Kase kase buz yemeğe başladığımda anlamıştım garip şeyler olduğunu.
Deli gibi buz yiyorum, öyle böyle değil. Millet TV karşısında, cips, meyve..vs atıştırırken, ben hunharca buz yiyorum. Bitiyor tekrar alıyorum, doyamıyorum yemelere...
Gece uyanıp çapaklarımla gözlerim kapalı buz yemeğe başlayınca, soluğu doktorda aldım.
Dedim bana bi haller oluyor, deliriyorum galiba.
Doktor, ciddi anemin vardır muhtemelen dedi. Tahlil filan derken, sahiden anemikmişim, bedenimde kan kalmamış, ha öldüm ha öleceğim durumu yani...
Özetle böyle antin kuntin şeyleri yeme isteği hissederseniz, bilin ki vücudunuzda eksik birşeyler var, tamamlanması gereken.
Aklınızda olsun...
sürekli pika pika pikaçu diye şarkı söyleme hastalığıdır.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar