bugün
- mola3
- dünyaya artık gök taşı çarpmaması4
- tüm çıplaklığımla burdayım3
- ilişkiye bir süre ara vermek2
- deniz göktaş'ın 3 günde 4 milyon izlenmesi3
- ona bir şey söyle11
- 19 yaşında kızla yatmak5
- eski eşle tekrar evlenmek5
- akepe neden kültürel hegemonyayı ele geçiremedi19
- bisikletlilerin trafikteki meşruiyeti sorunsalı2
- tamar tanrıyar'ın berat albayrak'ı tehdit etmesi4
- ankara nın en güzel yanı2
- bu saatte hala uyumama sebebi2
- versuch2
- herkes eski nikini yazsın bitsin bu eziyet19
- 28 haziran 2026 hırvatistan gana maçı5
- 28 haziran 2026 demokratik kongo özbekistan maçı4
- 26 haziran 2026 türkiye abd maçı31
- genç görünmeye çalışmak7
- kadir inanır22
- özgürlük ve zorunlu eğitim paradoksu5
- içtim şarabı13
- 28 haziran 2026 panama ingiltere maçı4
- giresun da otobüs durağında bekleyen turist kız8
- anın görüntüsü22
- demokratik kongo cumhuriyeti5
- kemalist dünya24
- sözlükteki gizli düşmanım10
- gitme diye yalvarmak6
- genç olmanın en güzel yanı5
- insanın geçmişinin karanlık olması9
- 1 temmuz kabotaj bayramı4
- sözlüğe kız girince telefona bildirim gelmesi5
- eski işyerine tekrar başlamak4
- sabaha kadar okunacak kitap4
- sözlük kızlarını harika yapan detaylar9
- dua edince iletildi mesajı gelmesi3
- velvet28
- true'nun çaylak olması16
- her insanın bir cini olması8
- öldükten sonra bana ne olacak5
- üniversitelerin gereksiz olması16
- amerika birleşik devletleri7
- x in memeleri3
- bik bik'in mutfağına konuk olmak7
- abd'yi yenmiş olduk bu da bir başarı3
- portekiz5
- rakı sevmemek7
- kolombiya4
- kadınlar2
banka dekontlarının kenarlarındaki yırtılabilir delikli şerit.
Medya sektöründe sıkça kullanılan bir deyimdir.
Örnek vererek anlatmam gerekirse;
Spiker haber sunumunu yaptıktan sonra haber görüntüsü ekrana girer. Haberi izlerken, 'görüntünün altındaki sesin, seslendirilme işlemine' perfore denir.
En çok anlam karmaşası yaşadığı kelime, 'DSF'dir. Halbuki, çok net bir ayrım vardır aralarında.
Eğer, spiker veya muhabir ham görüntünün üzerine kayıt yapmadan canlı olarak perfore okuyorsa (genelde son dakika haberlerinde olur. Acil gelen ham görüntü hemen yayına atılmak istendiğinden perfore işlemine girmez), haberin sunumunun ardından ham görüntüler yayına girer, spikerin mikrofonu kapatılmaz ve canlı olarak haberin 'perfore'sini okur. Veya doğaçlama yapar. işte buna 'DSF' ve 'Perfore' arasındaki fark budur.
Örnek vererek anlatmam gerekirse;
Spiker haber sunumunu yaptıktan sonra haber görüntüsü ekrana girer. Haberi izlerken, 'görüntünün altındaki sesin, seslendirilme işlemine' perfore denir.
En çok anlam karmaşası yaşadığı kelime, 'DSF'dir. Halbuki, çok net bir ayrım vardır aralarında.
Eğer, spiker veya muhabir ham görüntünün üzerine kayıt yapmadan canlı olarak perfore okuyorsa (genelde son dakika haberlerinde olur. Acil gelen ham görüntü hemen yayına atılmak istendiğinden perfore işlemine girmez), haberin sunumunun ardından ham görüntüler yayına girer, spikerin mikrofonu kapatılmaz ve canlı olarak haberin 'perfore'sini okur. Veya doğaçlama yapar. işte buna 'DSF' ve 'Perfore' arasındaki fark budur.
pulun basılmasından sonra kağıdın ince zımbalar ile delinerek dantel açılması işlemidir.
kanal tedavisinde yapılmaması gerekendir.
(bkz: Per favore)
borulama islemi bitirilmis bir kuyuda yapılan tamamlama operasyonlarının en önemlisidir.
Üretim yapılacak zonlarla, kuyu duvarı arasında yeterli irtibatın olması, optimum üretim saglamak açısından sarttır. 2 çesit delik açma yöntemi bulunmaktadır.
Mermi ile Delik Açma: Bu yöntem de, mermi delicileri üzerine mermiler, delinecek uzunluga baglı olarak metre basına belli sayıda yerlestirilmektedir. delici boru istenilen derinlige indirildikten sonra yüzeyden elektriksel olarak ateslenmektedir.
Fıskırtma ile Delik Açma: Bu yöntemde de, hedefin penetrasyonu, liner'in içe dogru çökmesi ve kısmi dagılma ile olusan yüksek hızlı jet akıskanın çarpmasıyla olmaktadır. * *
Üretim yapılacak zonlarla, kuyu duvarı arasında yeterli irtibatın olması, optimum üretim saglamak açısından sarttır. 2 çesit delik açma yöntemi bulunmaktadır.
Mermi ile Delik Açma: Bu yöntem de, mermi delicileri üzerine mermiler, delinecek uzunluga baglı olarak metre basına belli sayıda yerlestirilmektedir. delici boru istenilen derinlige indirildikten sonra yüzeyden elektriksel olarak ateslenmektedir.
Fıskırtma ile Delik Açma: Bu yöntemde de, hedefin penetrasyonu, liner'in içe dogru çökmesi ve kısmi dagılma ile olusan yüksek hızlı jet akıskanın çarpmasıyla olmaktadır. * *
televizyon için yazılan bir haber gazeteden farklı olarak görüntüyle paralel iletilmek zorundadır. Yani ses, dikkati yoğunlaştırmak ve izleyicinin kendisini izlediği metne kaptırmasını sağlamak için kullanılır. bu nedenle haber metninin seslendirilmesine perfore denir.
filmin, fotoğraf makinasında dönmesini sağlayan ve dişlere geçen küçük delikler.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar