bugün

çağımızın teknolojisi olan bu oyun ve oyun araçları, kişinin artık sosyalleşmesine kadar varan birçok faaliyetten uzak kalmasına zemin hazırlamada, kişiyi topluma kazandıramamaktadır. kurallı ve plânlı bir şekilde kullanılmaması hâlinde kişinin hem gelişmesinde hem de kendini sağlıklı bir birey yapması konusunda oldukça zarar vermektedir. bu örneğe başka örnekler de ekleyebiliri, televizyon ve internet gibi. interneti yararlı bir fonksiyona dönüştürmek de, onu kendimize zararlı bir araca dönüştürmek de kendi elimizde. aynısı televizyon için söylenmese bile onun da faydalı yönlerini söylememek bir haksızlık olacaktır. konunun öznesi olan oyunlara tekrardan dönersek, birçok oyunun bağımlılık yarattığını bilmekteyiz. bu tür meşgaleler insanı artık hızlı , daha akıcı olan işlere yoğunlaştırmaktadır. kitap okumamak, tiyatroyu tercih etmemek gibi yan etkileri göz ardı edilmeyecek derece de sabittir. kendini hızlılığa alıştırmış kişinin, yavaş eylemli olan aktiviteleri yapma olağanlılığı en alt derecelere kadar düşmüştür. bu oyunlarla vb. uğraşlarla ilgilenen kişiden üst seviyede bilgili bir fert olması, dâhi ve milletini yaptığı başarılarla gururlandıracak insan çıkması çok zordur, hattâ imkansızdır. unutmamak gerekir ki oyun üreticileri için hepimiz bir müşteriyiz. önemli olan nasıl bir müşteri olduğumuz.
sokakta yürürken mantar çıkacak diye birinci kat balkonuna zıplayıp kafa atmak.

(bkz: super mario)
bağımlılık sebebidir.
gta IV oynayıp çarşıda araba gasp edip, insan katletmek istemek. * *
öncelikle pc vb oyunlar diye kategorizasyon olmaz. PC bir oyun değildir. Türkçe katliamı yapılarak düzenlenmiş tümcedir. başlık açarken dikkatli olunması gerektiğini şu sözlüğün yazarlarına anlat anlat bitiremedik. ikincil olarak Sen tutup daha başlık açma yetisine bile sahip değilken genel manada Video oyunları olarak tanımlanabilecek birçoğu sanat eseri olan oyunları eleştirebilecek yetiye sahip olduğunu nasıl iddia edebilirsin?

Sosyalleşme, denilen kavram çok havada kalmış bir kavramdır. Sosyallik nedir, ne değildir? bir bara gidip bira içmek midir? arkadaşlarla boş boş oturup geyik yapmak mıdır? yoksa bir milongada dans etmek midir? veya hiçbiri değil midir? bunun sınırlarını çizmeden insanı sosyalleşmekten soğutuyor gibi bir argümanla bilgisayar oyunlarını eleştirmek tamamen işgüzarlıktır.

Ha ayrıca video oyunları oynamayanların kitap okuduğu sabit olmadığı için, video oyunlarının kitap okuma oranını düşürdüğü gibi bir sav kanıtlanabilecek sav değildir. Kitap okumayacak adam bilgisayar oyunu olmazsa ardı ardına 5 sezonluk diziyi açar izler, gider barın tekinde demlenir veya yapabilecek birçok şey bulur.

Video oyunlarının da şiddet eğilimini arttırması bilimsel olarak kanıtlanabilmiş bir sav değildir. Hatta tam tersi durumu gösterebilen birçok veri elde bulunmaktadır.

kavramları, bilimsel verileri ele almadan; gerizekalı bir şekilde Türkçe tümce kurarak başlık açmaktan aciz bir insanın, yeni çağın sanat eserlerini eleştirmesi baya bir garip oluyor.
eğer bu kişiler arkadaşınız ise onları artık okulda görmemeye başlarsınız..
crysis oynadıktan sonra yorgunluk çöktüğü zamanlar "energy critical " sesi çıkartmak.
uzun bi süre dota oynadıktan sonra tower arayıp npc den tp sc alıp tplenmek istemek.
10 yıldır counter oynuyorum bana bi etkisini görmedim. Bu insanların oyun olduğunun farkın da olması yada olmaması ile alakalı. bir bakıma karakter meselesi. biz bu ülke de dizi de ölen karakter için cenaze düzenlendiğini de gördük. insanlar oynadıkları oyunun sadece oyundan ibaret olduğunu kavrarlarsa kimseye bir etkisi olmaz. eğlenmek için oynarlar.
ingilizce öğrenmek. nereden öğrendin böyle ingilizceyi diye sorarlar.
manager oyunlarının manyağı olduktan sonra herşeyi satın alabileceğinizi zannedersiniz ve arkadaş ortamında herşeyi maddi olarak değerlendirirsiniz.
+ olum şu kız verir mi lan.
- o vermez, ben alırım. ne kadara veriyomuş?
+ iyimisin aq kız da para bok. neyin ne kadarından bahsediyon.
- serbest falan kalmıyor mu ? karneyi ne zaman alcak.
+ ne serbesti .mına goim.
-karne günü sözleşmesi bitiyor, kayarız. *
seneler evvelinden carmegeddon 2 oyununun delisi olduğumda ortaya çıkan etkilerdir.

arabayla giderken birden oyun moduna girmiş ve "neden insanlara vurup puan toplamıyoruz? onlar zombi!" diye içimden geçirmiştim. ondan sonra çok fazla takılmadım oyunlara ta ki cm 01 02 ve fm 2010 a kadar. şimdiki oyuncuları fm 2010'a göre değerlendiriyor ve cm 01 02'deki karşılıklarını bulmaya çalışıyorum.
smackdown oyununun çocukları üzerinde çok çok büyük bir etkisi vardır. bir arkadaşımın yeğeni sınıf arkadaşına "hadi sımakdavn yapalım" demiş ve boynunu kırmıştır. "sımakdavn" yapmak isteyen çocuğun ise kolu kırılmıştır.
gerizekalı gözüyle bakılan her kız gibi bebek giydirerek puan toplamaya çalışıyor ve bebek giydirmek için harcadığım vakti kendi giyim kuşamım konusunda harcamadığımı görüyorum. madem gerizekalıyım, o halde diyorum ki ps başında deli gibi futbol oyunu oynayan erkeklerin hiçbiri gerçek hayatta doğru düzgün futbol oynamayı beceremiyor. hayat acıdır, biber de acıdır, o halde hayat biberdir misali. *
(bkz: pc vb oyunlar ne lan)
(bkz: mmorpg zararları)
"cocukken counter-strike oynardık bana bile etki etti hala bordo bereli olmak isterim." diyenlere rastlanmıştır. etkileri acı sonuçlar dogurabilir.
call of duty modern warfare oynadıktan sonra, düştüğün ya da canının acıdığı bir anda başının dönmesinin de etkisiyle yarı hayali bir şekilde you are hurt!! gibi saçma sapan terimler görmendir mesela. *
çok fazla gta 4 oynadıktan sonra arabayı insanların üstüne sürme isteği doğurabilir. veya fazla wow oynanıp kendini rogue sanıp vanish atma isteği falan.olmadı değil.
malum bir zamanlar silkroad online oynuyoruz. gene küçük kardşim elinde oklava ile wizard charmış gibi eliyl hareket ediyor.
Başka bir zamn bkıyorum elinde iki tane terlik. Earth ghost lar gibi hareket edim 'ya yaaa' diye bağırıyor ellerindeki terlikler de satır oluyor.
Ya da sokaktaki çocukların birbirine taş atarken Counter strike daki gbi bomba atıyorum diye bağırması bunlara örnek.