bugün

gereksiz olması, kimsenin ilgi göstermemesinden ileri gelen olimpiyatlardır. hem söylenmesinin zor olması *, hem de insanlara engelli olarak spor yapmanın ne kadar zor olduğunu göstermesi, bu ilgiyi en aza indirir.

bu olimpiyatları izleyen insanların hepsi, oyunlarda boy gösteren engellilerin akrabalarıdır.
insanı daha çok sadaka vermeye iten olimpiyatlardır.
dünyadaki tüm engelli bireylerin sporla hayata tutunabileceği mesajını veren en güzel etkinlikler topluluğu olduğu için yanlış tespittir.
daha çok şurada ne kadar gereksiz insan var bunu anlamaya yönelik bir önerme.
hayata önüne çıkan engellere rağmen sımsıkı tutunmaya çalışan insanlara gereksiz diyenler gereksizdir. evet.
paralimpik olimpiyatlarda yarışan sporcuların azmi sadece engelli insanlara değil tüm insanlara örnektir.
"sizin iki ayağınız iki elinizle yapamadığınız şeyi biz elsiz ayaksız yapıyoruz, yeter ki insanda çalışacak göt olsun" mesajını algılayıp kendine yediremeyen tembel kişi düşüncesidir.
gayet gereklidir. insanlar neler yapabiliyor. hayata bakış açısı katıyor.
Engelli kardeşlerimizin neler başarabildiğinin ispatıdır. Onlar başardıkça madalyaları toplayıp aslanlar gibi mücadele ettikçe, Bayrağımızı göndere çektirip istiklal Marşı'mızı söylettikçe bazı kıskanç, ukala, kendini bilmez anaokulu talebesi bile olamayacak zihniyetteki insanlar bu gibi başlıklar açarak onların yaptıklarını hafife alır, bir de iyi bir şeymiş gibi diğer kendini bilmezler açılan başlıklara onları destekleyici yorum yaparlar. Unutmayalım ki sağlıklı her insan bir engelli adayıdır. Ve her engelli dilenci değildir. Fakat bazı sağlıklı engellilerin ara sıra beyin dilenmelerinde yarar vardır.
zaman kaybı olan olimpiyatlardır.
engelin sadece beyinlerde olduğunu bir kez daha hatırlatan. eminim sen fiziksel engelli olsan (zeka engelin var zaten) hayata küser, her güne lanet eder, belki intihar ederdin. ama onlar senin gibi ezik değil. fiziksel engellerine rağmen tarihe adlarını kazıyabiliyorlar, bir şeyleri başarabiliyorlar. sen bu halinle onlarının başardığının yanından bile geçemezsin. anca böyle sırf eksi oy alayım da troll desinler diye saçma sapan konuşursun işte.

şuna bir bak ve kimlerin gereksiz olduğunu bir kez daha düşün. senin mi yoksa onların mı?

http://www.incicaps.com/c/58fgj8z2s/
sanıldıgının aksine çok gerekli bir olimpiyatdır. burda açıklamak yerine kişi insanlıgını ve mantıgını zorlasa gerekli cevaba ulaşacaktır.
engelliler için umuttur o yüzden yanlış önermedir. gereksizlik amaçsız şeyler için kullanılır. engelli kardeşlerimiz bu tarz şeyleri yaparak engellerini aşıyorlar kime ne zararları var?
"sen çok gereklisin sanki ha" diye tepki verilen yazarın söylemi.
çok değil bundan yirmi sene sonra "gerekli olmak" fiilini yeniden tanımlatacak iddiadır. hem de öyle böyle değil, bağırta bağırta...

bu sene ilk kez, "normal" diye adlandırılan, ya da "engelli olmayan" şeklinde de tarif edilebilecek, hani şu bolt'ların phelps'lerin falan tarihe geçtiği olimpiyatlarda Oscar Pistorius isimli güney afrika'lı koşucunun protez bacaklarıyla diğer sporcularla birlikte yarışmasına izin verildi. belki dereceye girip finale kalamadı, ancak insanlık ve spor tarihini değiştirdi: çünkü sosyal anlayış sınırı bir kere geçildi. bundan gayrı insan teknolojisi "engel" kavramını kendi avantajına çevirecek ve doğanın sağlayıp sağlayabileceği en ehil uzuvlardan çok daha iyilerini geliştirerek hadiseye müdahale edecek. dolayısıyla gerçek gösteri, asıl ilgi çekici alan paralimpiklere kayacak ve nihayetinde doğal uzuvlara sahip olmak bir dezavantaj haline gelecek.

işte o zaman denecek ki, aletsiz ve yapay olmayan olimpiyatlar "gereksiz" ve sıkıcı. bugün paralimpikleri gereksiz bulanlar da o gün gelince belki "ama bunlar doğal değil ki" diye sızlanabilir. farketmez: insanın neresi doğal ki zaten, ya da doğayı aşamadıktan sonra insanın farklılığının esprisi ve özelliği nedir ki?

paralimpik gelecektir, olimpiyat tarih...
tam tersi, gereklidir. fazla ilgi görmemesinin nedeni de toplumda var olan önyargılardan kaynaklanıyor. "ikinci sınıf" sporcuların yaptıkları diğerlerinin gölgesinde kalıyor. oysaki engelli sporcular hayata tutunmanın ve başarının her şeye rağmen değil, asıl her zamankinden daha fazla mümkün olduğunu gösteriyorlar. bunu ancak takdir edip gerekli konuma koyabiliriz. aksi düşünceler kabul edilemez.
turkiye icin gereklidir. en azından 1.5 ay onceki gibi 3 madalyayla dönmek yerine paralimpik oyunlarından 10 madalyayla donuyoruz.