bugün
- osuruktan şiirler41
- kanal ayarlama 1500 lira11
- devletin temeli adalettir9
- sözlükten soğuma nedenleri17
- ben geldim kerkenezler18
- adana kebap6
- claudian clouds22
- açılım4
- iyi parti17
- oyları bölmeyin diyen tipler nerde6
- sözlüğün en sevilmeyen yazarları9
- karınızın mini giymesine izin verir misiniz6
- velvet'in aylık geliri6
- simko315
- buluşulan sözlük beyinin 16 yaşında çıkması6
- müsavat dervişoğlu vs meral akşener4
- küçük sürprizler yapmak5
- kısır9
- yapay zekaya entry yazdıran yazar7
- yeni anayasa4
- ikizler burcu erkeği akrep kadını ilişkisi10
- arkadaşlar benden el mankeni olur mu4
- 777 diyen erkolar8
- zorunlu eğitim9
- alttaki yazara motto ver16
- mini elbise4
- şeytanın insanlardan ders alması4
- gece sokaklarda dolaşıp kedi ve köpekleri sevmek2
- çerçeve yasa34
- akrep burcu kini8
- sevgiliye sorulan ilginç sorular6
- yazarların özel mesaj sayıları5
- modern insanın mutlu olma ihtimali4
- sürekli türkçülerin soyunu araştıran kürtçü10
- amedspor14
- uludağ sözlüğün reaktörü2
- okul kıyafeti zorunluluğu3
- ırkınızı seçme şansınız olsaydı31
- evlenme teklif edecekken sevgilinin yüzüne kusmak2
- ölüp hayalet olarak geri gelmek4
- kumburgaz plajına gidecek olan gence tavsiyeler27
- gollumun gözü yüzükte6
- bir daha doğmayacak olmak4
- aleksey batrakov12
- üsteki yazara güzel bir şey söyle10
- filistin2
- 17 ağustos 1999 gölcük depremi9
- sözlük ırkçıları8
- saçını pembeye boyayan erkek6
- beyaz tenli gotik kız3
para mutluluk getirmezmiş, para huzur vermezmiş, parası olmayan parası olandan daha çok eğlenirmiş bunlar hep fakir fukara avuntusu. parası olan istediği her şeyi elde edebilir.
"Fakirlikte asalet felan yok"
"Ben zengin de oldum fakir de oldum, ve her zaman zengini fakire tercih ederim."
(bkz: The wolf of wall street)
"Ben zengin de oldum fakir de oldum, ve her zaman zengini fakire tercih ederim."
(bkz: The wolf of wall street)
Para her şey değildir, ama parasızlık çok şeydir.
Her şeydir amına koduklarım.
Ölmek bile parayla...sikik klişelerinizi alıp götünüze sokun. Paranız yoksa karakterinizin insanlığınızın sevginizin vs. Hiçbir anlamı yoktur geçmişini siktiğimin insan artıklarının gözünde.
Ye kürküm ye dünyası...iflas edersiniz önce en dibinizdekiler terk eder. Sonra arkadaş bildikleriniz sonra dost sandıklarınız...ne sanıyorsunuz lan siz hayatı? Bak etrafına iyice bak, ikiyüzlülüğünüzü görün...cebinde kaç lirası olduğunu bilmeyen hanzonun zerre empati yapmadan sırf vicdan mastürbasyonudur para nedir abi yaa demesi. Amına koduumun evladından parasını al edecek tek kelime bulamaz. Hacı hoca takımı var bir de. Şükredin ey garibanlar derken deveyi amuduyla götüren.
Para bişey değilmiş! Yarrak değil.
Bir allahın kulu kalmaz etrafında...vebalı gibi acır gibi bakarlar size. Adım atamazsınız lan adım. Gece kalacak yeriniz yoktur bırak bi yerde kalmayı sabahı görmek için sabahçı kahvesinde iki çay içecek paranız yoktur ve sen git o adama söyle para nedir yaa diye de ağzını siksin.
Paran yoksa para kazanacak iş bile yapamazsın. Otobüse binemezsin lan amcık...ihtiyaçlar hiyerarşisinin en dibini yaşayan insana laf edebiyatı yapmak kolay.
Bu düzen paranın düzeni...
Bu amk düzeni parasız kalanın işkence çeke çeke öldüğü düzen.
Kendini yersin lan amk. Uyku zehir olur hayat zehir olur en yakınların bakar öyle ve suçlusundur. Çünkü neden? Parayı kaybetmiş bulamamış millet malı götürürken ıskalamışsındır bir şekilde.
Bakmayın kardeşim para nedir ya diyen romantik amcık ağızlılara...bugün evine ekmek götüremeyen adamın çilesine, evladını besleyemeyen ananın ızdırabına, parasız kalan eşini terk eden kadının insanlığına bakın...ne sanıyorsunuz hayatı amk? Tiyatro mu?
Ölmek bile parayla...sikik klişelerinizi alıp götünüze sokun. Paranız yoksa karakterinizin insanlığınızın sevginizin vs. Hiçbir anlamı yoktur geçmişini siktiğimin insan artıklarının gözünde.
Ye kürküm ye dünyası...iflas edersiniz önce en dibinizdekiler terk eder. Sonra arkadaş bildikleriniz sonra dost sandıklarınız...ne sanıyorsunuz lan siz hayatı? Bak etrafına iyice bak, ikiyüzlülüğünüzü görün...cebinde kaç lirası olduğunu bilmeyen hanzonun zerre empati yapmadan sırf vicdan mastürbasyonudur para nedir abi yaa demesi. Amına koduumun evladından parasını al edecek tek kelime bulamaz. Hacı hoca takımı var bir de. Şükredin ey garibanlar derken deveyi amuduyla götüren.
Para bişey değilmiş! Yarrak değil.
Bir allahın kulu kalmaz etrafında...vebalı gibi acır gibi bakarlar size. Adım atamazsınız lan adım. Gece kalacak yeriniz yoktur bırak bi yerde kalmayı sabahı görmek için sabahçı kahvesinde iki çay içecek paranız yoktur ve sen git o adama söyle para nedir yaa diye de ağzını siksin.
Paran yoksa para kazanacak iş bile yapamazsın. Otobüse binemezsin lan amcık...ihtiyaçlar hiyerarşisinin en dibini yaşayan insana laf edebiyatı yapmak kolay.
Bu düzen paranın düzeni...
Bu amk düzeni parasız kalanın işkence çeke çeke öldüğü düzen.
Kendini yersin lan amk. Uyku zehir olur hayat zehir olur en yakınların bakar öyle ve suçlusundur. Çünkü neden? Parayı kaybetmiş bulamamış millet malı götürürken ıskalamışsındır bir şekilde.
Bakmayın kardeşim para nedir ya diyen romantik amcık ağızlılara...bugün evine ekmek götüremeyen adamın çilesine, evladını besleyemeyen ananın ızdırabına, parasız kalan eşini terk eden kadının insanlığına bakın...ne sanıyorsunuz hayatı amk? Tiyatro mu?
Doğrudur.
parayla birçok şeye sahip olabilirsiniz. parayla belki etrafınızdaki birçok kişiyide yanınıza çekebilirsiniz. Ama mutluluğu, huzuru satın alamazsınız.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar