bugün

özellikle uzun yolculuklarda en sevdiğimdir. kendimi kitaba kaptırmışken bi ara kafamı kaldırıp camdan dışarı baktığımda kitaptaki bütün olaylar gözümde canlanır. kitabı sadece okumam yaşarımda.
Artis işi. Dayak atmak lazım bunlara. Evet.
içinde fakir bir keko ve züppe bir kevaşe içeren başlıktır.
sap erkeklerin kızları tavlamak için uyguladığı taktiklerden birisidir.
Sizleri saygıyla selamlıyorum üstadlar. Zira ben telefon ekranına 10 saniye bakamazken ufacık yazıları sayfalarca okuyorsunuz. Ben 10 saniye sonra kusuyorum ^_^
Saçlar rasta ve kulaklarda binlerce küpe, gömlek düğmeleri açık ve altında gri tişört, yaz kış ayakta bot. Bu otobüste kitap okuyan erkek tasviridir, ha kulakta da büyükçe bi kulaklık ne alakaysa.

Kızlarda da binlerce rengi birarada bulunduran kısa saçlar, burunda piercing, sırt çantası vs vs.

Olum hep aynılar ya.
Tutunamayanlar isimli kitapsa manidardır...
Şehirler arası otobüste 6 saatte 1 kitabı bitirmiş biri olarak, çok sevdiğim bir eylemdir.
kitapların kıraathanelerde okunduğu dönemlere duyulan nostaljiyi çekemeyenlerin yaptığı bir propogandadır.
bu kıraathanelerin başında "kanuniesasi kıraathanesi" gelir.
Zamanını değerlendirebilmek için okuyanlara selamlar yer vermemek için veyahut şov için okuyor gibi yapanlara da saygılar...
Otobüsün motor sesi,dışardan gelen envai çeşit korna,müzik sesleri,Otobüsün içindeki insanların sesleri vs.. daha nice rahatsız edici gürültü varken kitaba odaklanıp anlayarak okumak çok zordur.Okuyormus gibi görüntü veren kişi kesinlikle artizlik yapmaktadır.Sadece kendisini kandırır ama bizleri asla kandıramaz.
Artistlik.
Otobüsünde sallanmasiyla mideyi alt ust ediyor. özeniyorum size yav!
kulaküstü kulaklık ve klasik müzik ile gayet kolay yapılabilir eylem, tabii mideniz bulanmaz ise.
Not: Eğer benim gibi neredeyse her gün 4 saatinizi toplu taşımada geçiren biriyseniz yılda 960 saatinizin boşa gitmesinden iyidir diye düşünmüşsünüzdür.
Benim otobüs tutmasından dolayı yapamadigim , ama yapanlara çok özendigim eylem.
Midesi bulanıyordur ama kuyruğu dik tutmak için çaktırmıyordur.
sehirlerarası uzun bir yolculuktaysanız ve yanınızda guzel bir kitap varsa tadından yenmez lakin su belediye otobusu ya da sehirici ulasımda kitap okuma olayı bana hic samimi gelmedi ve de gelmeyecek.
o ortamda bile kitap okunduğuna inanmazdım, okudum. otobüste karı kız kesersen tabii okuyamazsın. okunduğuna da inanmazsın.
Yani ne kadar beni siklemeyen bir durum olsa da karşıdan bakıldığında bir anlamsızlık tablosu açığa çıkıyor. Okuyacak başka yer mi bulamadın be kardeşim, dizeleri akla gelmiyor değil hani. Her şeyin bir yeri vardır. Zamanı vardır. Pozisyonu vardır. Ahengi vardır. Sırıtıyorsun işte armut. Geç bunları.
bu bir tek bende mi oluyor bilmiyorum ama hareket halindeki bir araçta kafamı öne eğince midem bulanıyor.

arabada telefonla da oynayamam mesela.

ilginç...
Güzel bir kaçamaktır. Onca vakitsizlikte kitap okumaya vakit ayırabilmenin ne zararı olabilir ki zaten.
üstteki yazara katılıyorum şehirler arası otobüste zevkli oluyo en azından sadece yolu izlemek veya müzik dinlemekle yetinmiyoruz o kitapla yol bitiyo ama metrobüste herkesin nefesi birbirine karışmış ortamda kitap okumaya çalışanlar var yemezler yaşlılara yer vermemek için kitap okuyosunuz siz.
Başlarda keyif verse de ilerleyen vakitlerde mide bulantısına sebebiyet verdiği için okumamayi tercih ediyorum.
iki yaprağı geçince arabanın verdiği rehavetle uyuyakalmakla sonuçlanan eylem.
otobüs sağa sola savrulurken, fren yaparken kitaba odaklanabilmek zor iş