bugün

kimileri tarafından ayıplansa da gerçek müzikten ve sanattan anlayanların seve seve yapacağı iştir. örnek vermek gerekirse ki değil

(bkz: aklım takıldı)
Ben Battleme, haggard, nightwish dinleyen insanım. Ama şöyle de bir gerÇek var. Orhan Gencebay'ın sesini duyarsam hepsinin sesini kısarım. Hele ki elinde saz varsa.
abartılacak kadar değil büyük birşey değil bence.
arada dinliyorum çok güzel şarkıları var vazgeç gönlüm gibi.
muzigin icine dalmaktır.. dolu doku turk muzigi dinlemektir.. baglamadan cıkan her notaya asık olmaktır.. o muhtesem sesiyle cosup aska gelmektir..
alışınca mecbur kalınan bir şey;

https://www.youtube.com/watch?v=zDoR_uT-Eyg
orhan babayı dinlemek sanat anlamak edebiyattır, arabesk kültürün içindeki kroluk akımında beyfendiliği ve duruşuyla temiz istanbul türkçesiyle farkını ortaya koymuştur.
Orhan Gencebay - Mevsim Bahar Olunca
Hatasız kul olmaz

https://youtu.be/xttPD4ybda0

https://youtu.be/2f4015PEFTc
Son günlerdeki yanlış siyasi duruşuna rağmen orhanı ben de severim ama sanki orhanın şarkıları ajdadan zaradan ebru gündeşden dinlemek daha çok hoşuma gidiyor muhtemelen yükseltilmiş tempo ritim ve enstrüman sayısının orjinaline göre çok olmasıyla alakalı. .
orhan bencegay.
© copyright 2005 - 2026