bugün

üniversiteleri göz önüne aldığımızda pek farkı olmadığını düşündüğüm olaydır. üniversitelerde de giyim serbest. koca koca adamların düzgün giyinememesi neticesiyle rencide olmaları mı daha büyük sorun, yoksa küçük çocukların mı?

evet efendim, ikisi de büyük sorun ancak bu serbestliği kılığa, kıyafete yormak anlamsız. pezevenkler okulda gün içinde 3 kostüm değiştiriyorken biz yıl içinde 3-4 pantolon, 6-7 gömlek ile idare ediyoruz amk. olan, olmayan diye kafa yormak yerine ülkenin refah durumuna kafa yormak, problemin kaynağına inmek lazım.
hem iyi yönü hemde kötü yönü olan bir uygulamadır.

iyi yön: özgürlük

kötü yön: zengin çocuklarının her gün değişik ve kaliteli elbiseler giyeceği düşünülürse, fakir aile çocukları doğal olrak bunun ezikliğini yaşayacaklardır.

http://www.memurlar.net/haber/310983/
en çok türk kızlarının işine gelecektir.

gelsin miniler, gitsin abiyeler. sanki okula değil de partiye geliyor gevşekler.

(bkz: zengin kafiye)
zenginin çocuğu zaten özel okula gidiyor devlet okullarında pek koyan bir durum olacağını sanmıyorum.
afedersiniz ama öğrencileri sidik yarışına sokacak uygulamadır. okul forması varken bile öğrenciler toka,renkli çoraplar,gömlek üzerine giyidiği hırkalarıyla süslenirken serbest kıyafetle iyice abartacaklar bu olayı. okul podyuma dönecek. forma zengin ya da ekonomik gücü pek iyi olmayan öğrencileri azda olsa eşitlerken şu olayla uçurum yaratacak. 'aa x bugün kötü giymiş.' 'x sürekli aynısını giyiyor' muhabbetleri dönecek. saçma ve gereksiz bir uygulama olacak fikrimce.
her gün yarım yamalak giyilen forma yerine iyi bir seçimdir. hiç olmazsa yıllarca gömlek pantolon yerine bazıları birazdaha rahat şeyler giyebilir.

tabi birde bu zengin-fakir ayrımı boyutu var. bu da doğal bir elemeye sokacak insanları. yani kıyafete çok değer verenler ve vermeyenler diye.
Abiye giyip gelecek mini mini kızçeler, türban yasağının ortadan kaldırılması için yapılmış ve 1 yıl sonrasında serbest olmayacağını düşündüğüm bir uygulama.
kıyafet baskılarını arttıracak uygulama.
tek tip kıyafet kalkmış. "zengin - fakir ayrımı kendini belli edermiş"miş. ulan en büyük ayrım beslenme çantasının içinde.
daha neyin muhabbetini yapıyorsunuz?
zengin fakir ayrımı olacağı için üzücü bir olaydır. iyi olmamıştır.*
Bizim zamanımızda olmayan uygulama. Bize epey çektirmişlerdi kılık kıyafetin düzeni için. Şimdiki nesil şanslı. Ama zengin-fakir ayrımı olayı gündeme geleceği için yanlış bir karardır.
bi liseli olarak disiplinsizliğe yol açacağını düşündüğümden sevmediğim bi uygulama.
hükümetin getirmeye çalıştığı uygulamadır. tek tip kıyafet her ne kadar çok eleştiri alsa da gelir uçurumunu bir nebze gizleyen bir uygulamaydı. doğrudan dönüp yanlışa giden bir başka uygulama daha.
okullarımızı düğün salonuna dönüştürecektir.

artık gömleği pantolunun içine sokarak şekil olmak yok. bir efsane bitti bugün.
Türbanin yolunu iyice acan durumdur. Hayirlisi
başörtüsünün serbest olmaması nedeni ile bi işe yaramayan serbestlik. giyinmemenin serbest olduğu okulda neden serbest olmaz ki.
türkiye'de uygulanacak bir uygulama değildir. bu sefer gençlerimiz okula okumak için değil, kim ne giymiş? "off şu hede çok seksi olmuş be olum" "ayy üstünde üniforma varken hiç seksi değildi şu hödö, şimdi çok yakışıklı" diye dedikodular yapmaya gidecekler. zaten bu yeni nesilin okumayla işi yok, şimdi hiç olmayaca. ortalık dallas gibi olacak ben söylim. eşofman giyip altına kundura giyen tipler, sanki düğüne gelen kızlar, tepeleme takılan şapkalar, göğüslerini göstermeye çalışan kızlar. bu tiplerle dolup taşacak liselerimiz.
mümkünse en güzelidir. insanları ambalajıyla değerlendiren yurdum insanına biraz bol gelecektir ama umarım uygulamaya konur.
öğretmen versiyonunu da beklediğimiz uygulama. öğrencilerden neyimiz eksik amk.
saçmalıktan başka birşey değildir. öğrencilerin psikolojilerini bozmaktan başka hiçbir faydası yok. o yaştaki çocukların artık birinci konusu kıyafetler olur dersler ikinci planda kalır. bazıları kıyafet konusunda birbirleriyle bok yarıştırmaya çalışır. sınıf içinde ayrımlar, gruplaşmalar oluşur. alım gücü düşük olan çocuklar bir süre sonra okuldan nefret eder, okula gelmeye çekinirler.
liselileri ifşa etmek zor olmasıyla sonuçlanır.
Liseli gençliği otobüste ve yollarda ayırt edememize neden olacak uygulamadır. Ha, yine belli başlı özelliklerinden ayırt edilebiliteleri olacaktır tabiki de, ancak o lacivert ceket içinde, yarısı dışarı çıkmış gömlek, artık piyasalarda gözükemyecektir.

Olayın bir de sosyo-ekonomik olarak ele alınması durumu vardır ki, bu konu üzerinde tonlarca fikir beyan edilebilir, iyi yanları gün yüzüne çıkartılabilir, kötü yanları suratlara tokat gibi indirilebilir. Ancak her şeye rağmen, ençok akıllara gelen olumsuz argüman olarak, fakir çocukların, zengin çocuklarının kıyafetleri yanında eziklik hissetmesi, çok da kötümser yaklaşılmaması gereken bir fikirdir, belki bu eziklik, farklı bir yaklaşım doğuracaktır zaman içinde, kim bilebilir, belki bizim zamanımız da, timberland bot giyen tikilerin yanında, timderland markasını boya kalemi ile boyayarak markasızlığa bir adım daha atmış bir nesil yaratabilir. Ya da "ye kürküm ye" felsefesinin erken yaşta benimsenmesine sebep olabilir.

Tabi her ne kadar olumlu yaklaşma çabası göstersek de, bunun en büyük tutanak noktası, özgürlüğün hiç bir yaşta, hiç bir kapsamda kısıtlanmaması gerektiğini düşünmemizdir
kravat denilen pranganın sonunun gelmesidir.
sosyal statü farkının çocukluk ve ergenlik dönemindeki öğrencilere büyük darbe vuracağı saçma düşünce .
Maddi durumu kötü olanların üzeleceği olaydır sınıf içinde bazılarının ezileceği bazılarının ise baba parasıyla böbürleneceği durumdur.