bugün

3d yazıcıları raspberry pi vasıtasıyla uzaktan kontrol etmenizi sağlayan harika yazılım.

yüklemek için raspberry pi ye ihtiyacınız var yazdığım gibi.

lazım olanlar;
ben raspberry pi zero wireless kullandım. şu anlık görüntü alayım gibi bi isteğim yok.

sd card.

yazıcıya uygun kablo.
creality grubu (ender 3) ler eski tip usb kablosu kullanıyor, tevo michelangelo normal düz yazıcı kablosu.

yazıcı kablosu dışında type c olmayan usb kablosu (android) güç için.

bi adet 5v şarj kablosu(telefonlarınki)

sd card. 16 gb ideal.

gelelim nasıl kurduğumuza;

öncelikle pi yi bilgisayara bağlamadan önce sd card a octoprint in sitesinden indirdiğiniz 600 mb yakın imaj dosyasını win32 image burner (böyle bi şey ismi) ile karta yazdırın. daha sonra card içinde network dosyası altında wpa ile ilgili txt dosyasını notepad++ ile açıp wpa secured kısmındaki tekli # işaretlerini silip tırnak içlerine wireless ssid ve şifreyi girip hazır ediyoruz. buraya dikkat edin, bende koddan anlamıyordum ama hizası önemliymiş.

sd kartı piye takın. bazıları puffy gibi bi yazılımdan ip e bağlanın filan diyor ama uğraştırıcı. herhalde eski sürümler için çünkü internet tarayıcısına “octoprint.local” kurulum sayfası açılıyor.

ingilizce şart. ama zor değil. ayarlamalarınızı yapın. slicer profili filan atmadan kurulumu tamamlayın. daha sonra pi yi yazıcıya veri giriş kısmından bağlayın, diğer mini usb portundan şarja.

pc ye dönüp octoprint.local sayfasında connect tuşuna basın. uzaktan gcode atıp kalan yazdırma süresini görebilirsiniz.

not: kamera için üst model öneriyorlar. ama zero w bile ağzımı açık bırakmaya yetti benim. kredi kartından güççük bilgisayar yapmış adamlar.
© copyright 2005 - 2026