bugün

-21 karmayla taçlandırılmış müstear adım.
Hiççiliktir.
herkes iç çamaşırı giyerken o hiç çamaşırı giyer.
Hiççi. "bilemeyiz, vardır ya da yoktur diyemeyiz" derler. Emil Cioran bence en büyük nihilisttir.
Benimsediğim hayat felsefemedir ama arasıra ne olacak ki küçük birşey dediğim şey başıma büyük işler açıp gece uyutmayıp kabusum oluyor takmamaya çalıştıkça çok pis takılıyorlar aman dikkat.
en iyi şu özetler:

bir nihilistin ağzından nihilizm;

-hiçbir kural yok, kuralsızlık da bir kural değil,
-hiç kimse otorite değil, ben bile kendime otorite değilim.
-hiçbir sorumluluk yok, yaşamak bile sorumluluk değil.
-hiçbir şey için engel yok, ölüm bile engel değil.
-hiçbir şeye inanç yok, inançsızlık bile yok.
-ben yokum, sen yoksun, hiçbir şey yok.
-yaşadığım sürece varlık fikri beynimi zorlaycak o halde ölmeliyim.
Huzuru yoklukta bulan.
Bakkal olmaları makbule geçer.
Nihilist kimdir denir amk. Nihilizm nedir diye değiştirilmesi gereken soru cümlesi.
hiççilik. Hiç bir otoriteyi kabul etmemek.
"hiçbirşey yoktur, olsa da biz bilemeyiz, bilsek de kimseye anlatamayız" dır.
Kemaliste yakın bir mefhumdur. Günümuz kemalistleri kendilerini yaktılar.
turgenyev'in babalar ve oğullar isimli eserini okursan o akıma tam anlamıyla aşina olursun yiğidim.
Nihilizm'i benimsemiş kişiye nihilist denir.

Açıklama ihtiyacı duyarsak, dünyanın dibine vurmuş ve sahtelikleri çözmüş insandır.
insanların yanılsamalarını ve bencilliklerini görür.
Aslında sanılan tüm şeylerin sanıldığı gibi olmadığını bilir.
Beyniyle sürekli bir savaş içindedir çünkü beyninin kendisine oyunlar oynadığını bilir.
Özetle nihilist yaşamın sonundaki adamdır. Bir çıkış yapmalı, yol çizmelidir.
Yada sarhoş olup zihnini uyuşturmalıdır.
hep dursun hiç gitmesin karması.
ilk nihilizmi anlatan romanlardan olan babalar ve oğullar la Turgenyev üstadın başını çektiği anlayış.
"varlık var mıdır?" sorusuna "yoktur" cevabını veren felsefe akımıdır.

olum ne ayaksınız lan siz?
Cesitli anlamlarda kullanılabilicek kavramdır. Etik anlamda kullanimlari olabilecwği gibi(Nietzsche, Camus, existentialisme), politik(Rus nihilizmi). Epistemolojik(Hiperbolik suphe, septisizm), Metafizik(tanri yoktur sadece soyut nesneler vardir) kullanimlari da vardir. Yerine göre candir.
tam tanımlamayacağım lakin siklememe özgürlüğünü ve her şeyi net gören kişilerdir.
beğenilmek için yazmayan, yavşak olmayan yazarların karmasıdır. toplum için değil sanat için sanat ve sanat için entry anlayışını güden bu dürüst yazarların çoğalması hepimiz adına bir şans, bir fırsat.

artı oy almak için başka bir canlı haline gelen acınası organizmalara da buradan selam olsun.
Beni nihilist diye sifatlandiran yetkili senin gecmisini sikeyim.
Nickimin yanında parantez içinde yazan kelime.
Ne olduğunu bilmediğim kelimeyi bana yakıştırmışlar.
Hiçte bile ben nihilist değilim.
Ulaştığım ilk karma. Cuk oturmuş. Hehehehe...
Eskiden gencler okuyup ogrenmek zorundaydilar. Bilgisiz kalmamayi kafalarina soktularsa, calismaktan baska cikar yollari yoktu, sevse de sevmese de. Ama simdi 'dunyada hersey sacma' desinler olup bitiyor.. eskiden serseri denirdi bunlara, simdi nihilistiz diye boy gosteriyorlar.
Hiççilik ya da nihilizm veya yokçuluk; 19. yüzyıl ortalarında Rusya'da, özellikle genç entelektüel kesim arasında taraftar bularak yükselen ve bu nedenle kendine büyük felsefi akımlar arasında yer edinen bir felsefî yaklaşımdır.

Latince'de 'hiç' anlamına gelen nihil sözcüğünden türetilen Nihilizm, günümüzde birçok spesifik alt dala ayrılmakla beraber, en popüler tanımıyla; her şeyin anlamdan ve değerden yoksun olduğunu savunan felsefi görüştür. Nihilistler tanrının varlığını, iradenin özgürlüğünü, bilginin imkânını, ahlâkı ve tarihin mutlu sonunu reddederler.

Nihilizm; bilgi felsefesi, ahlak ve siyaset alanında kabul görmüştür. Ve yine nihilizm, her şeyi, her gerçeği ve değerleri reddetme şeklinde ortaya çıkmıştır.

Nihilizm; her türlü bilgi imkanını reddeder ve hiçbir doğru, genel-geçer bilginin olamayacağını savunur. Varlığı her şekliyle şüphe ile karşılar ve hatta yok sayar.

Nihilizm temelde estetizmin bütün biçimlerini yadsır, yararcılığı ve bilimsel usçuluğu savunur. Toplumsal bilimleri ve klasik felsefe sistemlerini bütünüyle reddeder. Yalın olgucu ve maddeci bir tutumla yerleşik toplumsal düzene baş kaldırmayı temsil eder, devlet, din ya da aile otoritesine karşı çıkar. Yalnızca bilimsel doğruları temel aldığı düşünülse de, bilimin toplumsal sorunlarının üstesinden gelemeyeceğini kabul eder.

Nihilist düşünce Friedrich Nietzsche,Neyzen Tevfik, Ludwig Andreas Feuerbach, Henry Thomas Buckle, Max Stirner, Albert Camus, Arthur Schopenhauer, Jean-Paul Sartre ve Herbert Spencer gibi düşünürlerin etkisinde kalmıştır. insanın beden ve ruhtan oluşan dualist bir yapısı olduğunu reddettiği için dinlerin şiddetli tepkisine yol açmıştır.

Rus edebiyatı'nda ilk kez Nedejin'in bir makalesinde kullanıldı.

Friedrich Nietzsche, Schopenhauer'ın nihilist felsefesi ile yola çıkmıştır. Ancak ona göre, nihilizm yanlış ve eksik anlaşılmaktaydı. Nietzsche zamanla nihilizmi yeniden temellendirdi. Nihilizmin en eksik yanı, yaşamı olumsuzlamasıydı. Nietzsche, "yanlış nihilizm"i yaşayanları kitaplarında sıklıkla "pesimistler" olarak tanımlar. Bu pesimizmin aşılması gerekmektedir. Gerçek bir güç felsefesi için, yaşamı kesinlikle olumlayan bir felsefe gerekmektedir. Yaşamın değeri anlaşılmalı ve bu değer yüceltilmelidir.

Nihilizm'e en çok yakıştırılan düşünürlerden olan Nietzsche'ye göre Nihilizm, yüksek ideallerin değerlerini yitirmelerinden kaynaklanan olumsuz düşünce tutumudur. Nietzsche, nihilizmin soy kütüğünü oluştururken, bunun aşılabileceğine de değinmiştir: Korkular, karşı çıkışlar, başkaldırmalar, Varlık'ı (Tanrı) anlaşılır bir gerçeklik ve değer yapan varlık idealizminin çöküş belirtileridir. Nietzsche için 'Tanrı öldü' ve bu varlık artık "kendisine yakıştırılan bütün değerleri hiçe indiren bir yokluk" olmuştur. Yani Nietzsche "Tanrı öldü" derken Avrupa'da ve dünyada tanrı kavramının yozlaştırıldığını, yok edildiğini söylemiştir.