bugün
- akrabalarla ilişkiyi kes5
- kezoların burada kibirlenmesi5
- 5 ağustos 2026 fenerbahçe sturm graz maçı16
- renault 9 broadway8
- saç dökülmesi5
- mohamed salah'ın trabzonspor'a transferi24
- yakışıklı erkeklerin sürekli çaylak olması5
- arkadaşlar bugün kavga yok mu5
- sözlükte sürekli güzel kızların çaylak olması6
- yazın yorganla yatan insan5
- artı oy alma yolları5
- mason greenwood'un galatasaray'a döşeyeceği boru6
- sözlük yazarlarının tatlıları8
- çaylak olunca hissedilenler5
- hangi şehrin neyi meşhur4
- en hakiki mürşitteki ilim4
- eskort ile dertleşen adam2
- inci sözlüğün sözlük olmakla alakası olmaması3
- halkın fesad'ı ahlakta haiz olduğu derece3
- tavsiye4
- haydi selametle kt3
- sabah alarmı2
- nihoşun ölümü16
- gecenin şiiri5
- memduh bashgan14
- ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı7
- mason greenwood5
- mikrodalgaya sucuk koymak4
- asteğmen7
- instagram kapanırsa ne olur sorunsalı2
- yazıcıdan basıp duvara asılası resimler2
- bu saatte yenebilecek şeyler3
- penise dövme yaptırmak2
- çin'in abd'ye iha ihracatını yasaklaması11
- gram altın3
- yazarların bildiği en kötü küfür4
- çerçeve yasa teklifi meclis te2
- brad pitt4
- moderatörlere sesleniş5
- eski de olsa bir araba sahibi olmak2
- 20262
- dün gece sözlükte yaşanan ahlaksız olay3
- arkadaşlar sizce ben ne kadar sapığım7
- masklavi ve mel mel gibson'un birbirini artılaması11
- tuba büyüküstün7
- havaya girdin mi galatasaray çakar sana2
- tarhana içen kıroyla işim olmaz yürüü diyen kız4
- fenerbahçe4
- simko39
- kaderime tepik atar kaçarım2
zakkum.
*
zahirlidir, bitkinin zehirli olmasına, çeşitli önlemler alarak karşı koyabilirsiniz. Budanırken eldiven giymek, budananları acilen çöpe atmak, bitkiyi evden uzak alanlara dikmek gibi. Asla budanan dalları yakmayın,çünkü kokusu bile zehirlidir. Çiçekleri yaz başında açmaya başlar. Gübrelendikçe ekim ayına kadar devam edebilir.
Zakkumlar aslında hafif rutubetli toprakları, yazın kurumuş dere yataklarını, aşırı güneşli alanları çok sever.
*
zahirlidir, bitkinin zehirli olmasına, çeşitli önlemler alarak karşı koyabilirsiniz. Budanırken eldiven giymek, budananları acilen çöpe atmak, bitkiyi evden uzak alanlara dikmek gibi. Asla budanan dalları yakmayın,çünkü kokusu bile zehirlidir. Çiçekleri yaz başında açmaya başlar. Gübrelendikçe ekim ayına kadar devam edebilir.
Zakkumlar aslında hafif rutubetli toprakları, yazın kurumuş dere yataklarını, aşırı güneşli alanları çok sever.
candır kendisi.nevizade'de içemediğim shotımı ve üstüne birde birasını dipleyip,fosur fosur cigara dumanı altında benim gibi bir baş ağrısını çekebilme kabiliyeti olan pek bir ulu insan.şahane girileriyle sözlüğümüzü mest edecektir kanımca. buyur hacım sözlük senin *
ve şimdi Nietzsche'li bir son: "mutluluğumla ağırlaştıracağım onların yüreklerini.benim ilerleyişim, onların batışı olsun böylece."
ve şimdi Nietzsche'li bir son: "mutluluğumla ağırlaştıracağım onların yüreklerini.benim ilerleyişim, onların batışı olsun böylece."
(#9866378) nolu entry si ile vize haftamdaki duygularıma tercüman olmuş yeni bir nesildaş, ilgiyle okuyoruz entrylerini okumaya devam ederiz umarım.
zakkum
akdeniz ikliminin bitkisi olan zakkum; evlerimizde ve bahçelerimizde kullandigimiz güzel görünümlü bir süs bitkisidir. bitkinin her tarafi kardenolit denilen heterozitler bulundurur. yapraklarin yenmesi halinde zehirleme ve kalp üzerine olumsuz etki yapar. hala bir çok ülkede kanserle mücadele ve dayanikliligi arttirmak için ilaç yapiminda kullanilmaktadir.
(bkz: kadınlar bir çiçektir)
akdeniz ikliminin bitkisi olan zakkum; evlerimizde ve bahçelerimizde kullandigimiz güzel görünümlü bir süs bitkisidir. bitkinin her tarafi kardenolit denilen heterozitler bulundurur. yapraklarin yenmesi halinde zehirleme ve kalp üzerine olumsuz etki yapar. hala bir çok ülkede kanserle mücadele ve dayanikliligi arttirmak için ilaç yapiminda kullanilmaktadir.
(bkz: kadınlar bir çiçektir)
marjinalliğin zirveye çıktığı günleri unuttuk biz beraber. neden unuttuk lan harbiden? ama içilen şarabı unutmadık elbet. şarap bile gelir çarpar adamı o neşe unutulur mu diye. kadıköy sokaklarında nereyi aradığımızı bilmeden dolanıp dolanıp karga'ya girme kararlarının altında hep bu yatardı mesela. kimi zaman yalan ortağı, kimi zaman itiraf seansının muhatabı oldu. yani kısacası; dost oldu.
bitmeyen depresif halleri, her şeye rağmen çıkıp gelen neşesi ile candır. saygı gösterin bu yazara. fazlasıyla hak ediyor.
bitmeyen depresif halleri, her şeye rağmen çıkıp gelen neşesi ile candır. saygı gösterin bu yazara. fazlasıyla hak ediyor.
söz gelimi, entrysinden entrysine koşup okuduğum yazar. bazen insanlar eş zamanlı olarak aynı şeyi yaşayabiliyormuş.
yeni yılını en içten dileklerimle kutladığım,
kendisine sevgi, dostluk ve huzur dolu sağlıklı bir yıl dilediğim uludağ sözlük yazarı.
kendisine sevgi, dostluk ve huzur dolu sağlıklı bir yıl dilediğim uludağ sözlük yazarı.
tam güneş, kuru ve verimsiz topraklarda bile iyi gelişebilen bir bitkidir. gölge yerleri tercih eder. deniz kıyısında da yaşar. kullanımı: yalnız, öbekler, serbest çitler.
bizim okulda bol bol olan ağaçtır. hiç de zehirli gibi durmuyor kendisi. çiçekleriyle bol bol oynuyorum, dallarını yapraklarını kırıyorum, hâlâ zehirlenmedim.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar