bugün
- 1 saatte 10 bira içmek16
- uzaylı görünce söylenecek ilk şey9
- türkiyeden siktirolup gitmek5
- nick vermeden bir yazara ağır hakaret etmek12
- velvet vs nervio19
- sözlük kızlarının kombinleri19
- 19 temmuz 2026 ispanya arjantin maçı61
- otomobile ek vergi5
- blok33
- sözlükte yazışılan kızın true çıkması12
- velvet12
- messi ve arjantin'in tüm dünyaya rezil olması7
- ingilterede çocuklar açlıktan silgi yiyor5
- hırt4
- sevilince şımaran kızlar4
- kadınların efendi erkek yerine katil tercihi4
- teröriste o da insan demek4
- nervio11
- kasiyer kızdan hoşlanmak17
- istanbul da hissedilen sıcaklık2
- üniversite tercih edeceklere tavsiyeler3
- pahalılığın çaresi3
- almanya da hangi partiyi seçerdiniz2
- yazık oldu yarınlara4
- slavko vincic15
- vurgun yemek4
- ivrindi kuzu2
- özgünlüğün faydasız olması5
- kitap alıntıları5
- otokar2
- arıcılara ek vergi2
- üniversite tercih rehberi2
- üniversite tercih2
- anna karenina'ya orospu diyen beyinsiz adi köpek6
- hastane kuyrukları2
- bostancı kadıköy dolmuşu2
- true hanın gazabı9
- ağlayan bebeğe hey her şey yoluna girecek demek2
- 9 ağustos 2026 bodrumspor bursaspor maçı2
- beşiktaş'ın gümbür gümbür geldiği gerçeği3
- tatlı krizim geldi2
- pele'nin messi den iyi olması2
- chp'ye oy vermiş yazarlar4
- bana yalan söylediler3
- arjantin'in 115 dakika şut atamaması8
- enişte senin dobloyu naptın sattınız mı4
- ben sana vurgunum3
- 19 temmuz 2026 dünya kupası finali15
- bu mesajı 10 kişiye göndermeyelerin durumu7
- tememda kenka nalaka10
türkiye'nin uzun bir süredir ihtiyaç duyduğu nefret söylemi ispiyonlama aparatı. basında nefret söylemi ile oluşturulmuş tüm haberleri ileterek bunların görünür kılınmasını sağlayan oldukça yeni bir platform. hrant dink vakfı'nın kurduğu platform Avrupa Komisyonu, Demokrasi ve insan Hakları Avrupa Aracı, Friedrich Naumann Vakfı ve Global Dialogue tarafından desteklenmekte.
http://www.nefretsoylemi.org/
ayrıca siz de haber bildirebilir ve projeye destek sunabilirsiniz.
http://www.nefretsoylemi.org/
ayrıca siz de haber bildirebilir ve projeye destek sunabilirsiniz.
nefret söyleminin kapsamının genişliğini gerçek manada kavratan, çoğumuzun her gün işledikleri bu suçtan birilerinin rahatsız olduğunu hatırlatan proje sitesi.
bazıları gerçekten nefret söylemi olan yazıları ifşa ediyorlar. Ama bazıları da öküzün altında buzağı aramak dediğmiz türden alakasız çarpıtma dolu.
düşünce çok çok güzel ama şu haliyle göründüğü üzere olmamış.
edit: evet evet ciddi manada saçmalıyorlar. Bunların kriterlerine göre sanırım hiçkimsenin milliyeti veya cinsiyeti hakkında tek bir kelime etmemeniz gerekiyor.
Örnek verecek olursak, türkiye de yaşayan bir ermeni kadın banka soydu diyelim.(bakın ermeniyi ayrımcılık için değil örnek vermek için kullanıyorum. isterseniz irlandalı deyin) Bunu ermeni kadın banka soydu diye haber yaparsanız bunlar nefret söylemi diye sizi ekleyebilir. Neden çünkü ermeni olduğunu belirtmişiz. Ermeni olmasının soygun ile alakası yokmuş.(yani çoğunluğu türklerin yaşadığı bir ülkede yabancı kökenli-bakın yine ayrımcılık yapıyorum- birinin soygun yapmasında haber değeri görüp bunu belirtirseniz vay halinize) Ayrıca bu mantıkla kadın olduğunu da belirtmememiz gerekiyor. Çünkü bu sefer kadına karşı nefret suçu işlemiş oluyoruz canlar. Çünkü kadın olmasının da konuyla alakası yok.
Bu mantıkla devam edersek haberler de isim kullanılmamlı. Mesela ismi mahmut olan biri tecavüz edilirken yakalanır ve atıyorum mahmut k 75 tecavüz ederken yakalandı derseniz mahmutlara karşı suç işlemiş oluyorsunuz. Çünkü olayın mahmut ismi ile alakası yok. Bütün mahmut lara karşı bir nefret söylemidir bu. Ayrıca yaş ta ordan kalkmalı bu sefer yaşlılara karşı ayrımcılık falan olur. Toplum bu yaşlılar zaten hep azgın der yaşlılara kötü davranır. Dikkatli olmalıyız.
şimdi nefret suçu işlemeden nasıl haber yazabilirsiniz ona bakalım.
Haber mi yapacaksınız. Banka soyuldu diyelim. Cumartesi öğlen 12.40 sıralarında bir homo sapien banka soydu diyeceksiniz. Bakın insanları da genelledim şimdi oldu mu.
lan var ya benim gibi liberal bir insanı bile delirttiniz ya gece gece ben daha size bir şey söylemiyorum.
düşünce çok çok güzel ama şu haliyle göründüğü üzere olmamış.
edit: evet evet ciddi manada saçmalıyorlar. Bunların kriterlerine göre sanırım hiçkimsenin milliyeti veya cinsiyeti hakkında tek bir kelime etmemeniz gerekiyor.
Örnek verecek olursak, türkiye de yaşayan bir ermeni kadın banka soydu diyelim.(bakın ermeniyi ayrımcılık için değil örnek vermek için kullanıyorum. isterseniz irlandalı deyin) Bunu ermeni kadın banka soydu diye haber yaparsanız bunlar nefret söylemi diye sizi ekleyebilir. Neden çünkü ermeni olduğunu belirtmişiz. Ermeni olmasının soygun ile alakası yokmuş.(yani çoğunluğu türklerin yaşadığı bir ülkede yabancı kökenli-bakın yine ayrımcılık yapıyorum- birinin soygun yapmasında haber değeri görüp bunu belirtirseniz vay halinize) Ayrıca bu mantıkla kadın olduğunu da belirtmememiz gerekiyor. Çünkü bu sefer kadına karşı nefret suçu işlemiş oluyoruz canlar. Çünkü kadın olmasının da konuyla alakası yok.
Bu mantıkla devam edersek haberler de isim kullanılmamlı. Mesela ismi mahmut olan biri tecavüz edilirken yakalanır ve atıyorum mahmut k 75 tecavüz ederken yakalandı derseniz mahmutlara karşı suç işlemiş oluyorsunuz. Çünkü olayın mahmut ismi ile alakası yok. Bütün mahmut lara karşı bir nefret söylemidir bu. Ayrıca yaş ta ordan kalkmalı bu sefer yaşlılara karşı ayrımcılık falan olur. Toplum bu yaşlılar zaten hep azgın der yaşlılara kötü davranır. Dikkatli olmalıyız.
şimdi nefret suçu işlemeden nasıl haber yazabilirsiniz ona bakalım.
Haber mi yapacaksınız. Banka soyuldu diyelim. Cumartesi öğlen 12.40 sıralarında bir homo sapien banka soydu diyeceksiniz. Bakın insanları da genelledim şimdi oldu mu.
lan var ya benim gibi liberal bir insanı bile delirttiniz ya gece gece ben daha size bir şey söylemiyorum.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar