bugün
- donald trump'ın anıtkabir'i ziyaret etmemesi11
- ctrlx'in ayakları8
- iri kıyım kadın çekiciliği5
- üst düzey yönetici olabilmek için gerekenler9
- avm otoparkında uygunsuz çifte bağıran kadın18
- sözlüğün en muhteşem yazarlarının fotoğrafları12
- rafadan yumurta kaç dk olmalı12
- 23 yaş4
- trump necla ablayı ziyaret edecek mi5
- vurdurmuş erkek nasıl anlaşılır11
- yunanistan dışişleri bakanının karşılanmaması4
- psikoloji bilim midir6
- trump'ın tr'ye 5 f35 vereceğiz açıklaması5
- tanrı mı bizi yarattı tanrıyı mı biz yarattık6
- yazarların mezun olduğu okullar8
- erdoğan ın dünya lideri olması5
- reisin tam bir reis olması4
- sözlüğün en güzel 3 kadın yazarı24
- lionel messi5
- ankara da nato zirvesi6
- erkek sünneti yasaklansın kampanyası2
- trump'ın netanyahu'dan çekinmesi3
- dövmesi olan erkek9
- sözlükten bir erkekle başbaşa buluşmuş erkek4
- 7 temmuz 2026 erdoğan trump basın açıklaması3
- elleri bomboş yazarlar veritabanı3
- beni neden fake saniyorsun sözlük3
- uzun zamandır çaylak olmamak4
- balık burcu bir sözlük kızıyla evlenebilirim16
- tuvalet atıkları bile abd'ye götürülecek5
- yoğurt11
- dile dolanan saçma şarkılar3
- sevilen kadının topuklarını öpüp ısırmak8
- rakının ülseri geçirmesi5
- ulu sizi nasıl hissettiriyor3
- günün şiiri24
- istanbul da yaşamanın imkansız hale gelmesi5
- emekliler emekliyor mu2
- atm'ye ateme diyen hanzo13
- öbür sözlük5
- mony tontana11
- saraca finch house21
- velvet'in güzel ve çekici bir kadın olması2
- erdoğan'ın trump'ı havaalanında karşılaması3
- bik bik'in ayaklarıyla ezdiği üzümden içmek3
- velvet31
- 7 temmuz 2026 arjantin mısır maçı5
- hayata direnmek5
- kol saati takmanın anlamsızlığı5
- elin bir başka kadının eline değmesi4
her insanın en azından bir kere merak edip kendini saniyeyle deneyerek yaptığı aktivite. mesela sigara sağolsun ben, 2. dakikanın sonlarına doğru yalan oluyorum.
küçük bir fizyoloji bilgisiyle normalden %50 fazla yapılabilmektedir. şöyle ki, nefesinizi tutmaya başlamadan önce 10-15 kere derin derin nefes alıp hızlıca verin. bundan sonra çok derin bir nefes alıp tutun. sonucu msj atın bana.
fizyolojik açıklamasına gelince, nefesimizi tuttuğumuzda beynimize "artık nefes alman gerekli" dedirten değişim oksijen değil karbondioksit'tir. yani kanımızdaki karbondioksit parsiyel basıncı. bu basınç normalde venöz kanda 40'dı sanırım. nefesimizi tutunca bu basınç giderek yükselir ve 55-60'a doğru gelince götümüz çatlar, nefez alırız. ama daha önce anlattığım hiperventilasyon* sayesinde bu basıncı 15 mmhg'ye kadar düşerebiliriz. sonra nefesimizi tutmaya başlayınca 55'e ulaşması daha fazla zaman alacaktır haliyle.
aslında bu anlattığım mekanizma daha çok su altına yani dalış yaparken geçerlidir. ama bir tehlikesi de vardır ki, nefes almanız gerekip su yüzeyine çıkmaya başlayınca oksijen parsiyel basıncındaki ani düşüş beyninize oksijen gitmemesine neden olup baygınlığa yol açabilir. ya ya! bunu yazımın en sonuna yazdım ki herkes okumasın:)
fizyolojik açıklamasına gelince, nefesimizi tuttuğumuzda beynimize "artık nefes alman gerekli" dedirten değişim oksijen değil karbondioksit'tir. yani kanımızdaki karbondioksit parsiyel basıncı. bu basınç normalde venöz kanda 40'dı sanırım. nefesimizi tutunca bu basınç giderek yükselir ve 55-60'a doğru gelince götümüz çatlar, nefez alırız. ama daha önce anlattığım hiperventilasyon* sayesinde bu basıncı 15 mmhg'ye kadar düşerebiliriz. sonra nefesimizi tutmaya başlayınca 55'e ulaşması daha fazla zaman alacaktır haliyle.
aslında bu anlattığım mekanizma daha çok su altına yani dalış yaparken geçerlidir. ama bir tehlikesi de vardır ki, nefes almanız gerekip su yüzeyine çıkmaya başlayınca oksijen parsiyel basıncındaki ani düşüş beyninize oksijen gitmemesine neden olup baygınlığa yol açabilir. ya ya! bunu yazımın en sonuna yazdım ki herkes okumasın:)
saçma hadise. öleceğimdir birgün 2'nin üstüne çıkacağım diye.
insanı öldürmeyen hadise. çünkü nefes çok uzun süre tutulduğunda baygınlığa sebep olur ve bayılma esnasında kişi normal nefes almaya başlar.
Bazılarının saniyeler bazılarının dakikalarca tuttuğu yaşamsal olgudur. Ama bunların hiç biri rekor değildir. Çünkü tanıdığım biri sonsuza kadar tutabiliyordu. Onun yerinde olmak isterdim. Belkide onun yerinde olacağım.
bir zamanlar nırmalde ve su altında 2 dakikaya yakın tutabiliyordum.. şimdiyse bir kaç denemeyle 1 dk ya yakın tutabilirim sanırım...
selenadaki kıvılcım en iyi örneğidir.
sevilen kişi görüldüğünde istemsiz yapılan eylem.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar