bugün
- geceye güzel bir söz bırak6
- meal kuran değildir26
- dürüm yerken uzaklara dalmak3
- bir erkek ve bir kız arkadaş olabilir mi13
- mohamed salah'ın trabzonspor'a transferi3
- lionel messi2
- aslan abilerim sözlüğe geri dönsün kampanyası7
- bayan kelimesi neden rahatsız edici28
- polonya2
- acil iş fikri lazım arkadaşlar16
- insanlar sizi nasıl tanımlar5
- iremga12
- çoğu yazarları donuzlamış olmam7
- bella hadid5
- afrika nasıl kalkınabilir15
- gecenin film sahnesi4
- velvet almanyaya gel5
- mohamed salah ghaly5
- trabzonspor harbiden salah'ı almış4
- kız arkadaş kiralamak8
- 31 çekerken eli kırmak4
- duş almak vs duş yapmak4
- dinamo zagreb'in kauno zalgiris'i 5 0 yenmesi2
- imamoğlu'nun tutukluluğunun 100 günü16
- fakir olduğu halde bir erkeğe aşık olmak3
- kendini anlatamamak6
- velvet14
- kahve falı3
- ıban at4
- yazarlara sözlüğü zehir zıkkım etmek4
- sözlükte erkek yazar istemiyoruz kampanyası4
- halit bolkan2
- arkadaşlar bakar mısınız9
- gürkan uygun3
- had bildirmek7
- birinin size söylediği en kırıcı şey nedir6
- kendine 10 üzerinden kaç verirsin4
- geceye 90 lardan bir şarkı bırak4
- dünya sivaslılar günü3
- eğitimde itaat kültürü2
- uzak diyar nickli gurbetçi akp li3
- uzak diyar4
- yunanistan30
- lulu3
- arkadaşlar ben başaramadım3
- justin bieber3
- tai lung7
- romantik komedi izleyen erkek2
- arkadaşlar benden rahatsız mısınız3
- başak erkeği nasıl tavlanır3
habeşistan kralı olup asıl adı necaşi esheme'dir. müşriklerin zulmünden kaçan müslümanların habeşistan'a sığınmalarına müsade etmiş ve onları korumuştur. hristiyan olan necaşi, islamiyetin hz.meryem hakkındaki düşüncelerinden etkilenmiş ve sonrasında müslüman olmuştur. hz. muhammed * gıyabında cenaze namazı kıldırmıştır.
halkı kendisine "sen bizim dinimizden çıktın" diyerek isyan etmiş olan habeşistan hükümdarı. halkının kendisiyle savaşmayı düşündüğünü anlayınca ülkesindeki müslümanları temsilen cafer bin ebi talib'i yanına çağırmış ve ona "sizin için denizde hazırladığım kayıklara binin ve savaşta yenildiğimi duyarsanız memleketinize geri dönün, fakat yendiğimi haber alırsanız ülkeme geri gelin" demiştir.
halkının karşısına çıkmadan önce üstünde "Allah'tan başka Tanrı olmadığına, Muhammed'in onun kulu ve elçisi olduğuna ve Meryem oğlu isa'nın gene kulu, elçisi, ruhu ve Meryem'e verdiği ol emri olduğuna tanıklık ederim" yazılı bir kağıdı sağ omzuna yerleştirmiştir. halkının karşısına çıkınca da onları dinlerinden çıkmadığına ikna ederek savaşı önlemiştir.
halkının karşısına çıkmadan önce üstünde "Allah'tan başka Tanrı olmadığına, Muhammed'in onun kulu ve elçisi olduğuna ve Meryem oğlu isa'nın gene kulu, elçisi, ruhu ve Meryem'e verdiği ol emri olduğuna tanıklık ederim" yazılı bir kağıdı sağ omzuna yerleştirmiştir. halkının karşısına çıkınca da onları dinlerinden çıkmadığına ikna ederek savaşı önlemiştir.
müslüman olduktan sonra efendimize mektup yazmıştır.
"Rahman ve rahim olan Allah'ın adıyla!
Allah'ın Resûlü Muhammed'e Necâşî Eshâm b. Ebcer'den. Ey Allah'ın Peygamberi! Allah'ın selamı, rahmet ve bereketi senin üzerine olsun. Allah'tan başka ilah yoktur. O Allah ki beni islâm'a hidayet etmiştir. Ey Allah'ın Resûlü! isa ile ilgili sözlerini içeren mektubun bana erişti. Göklerin ve yerin Rabbi'ne and içerim ki isa senin söylediğin gibidir, fazlası değildir. Biz senin bize gönderdiğini tanıdık. Onları, amcanın oğlunu ve arkadaşlarını misafir ettik. Şehâdet ederim ki sen Allah'ın Resûlüsün, doğrusun ve Allah tarafından da tasdik edilmişsindir. Sana ve amcanın oğluna biat ettim ve onun eliyle âlemlerin Rabb'ine teslim oldum. Ey Allah'ın Resûlü! Sana Erîha b. Esham b. Ebcer'i (yani oğlumu) gönderiyorum. Ben ancak kendi nefsime mâliğim. Sana gelmemi istersen ey Allah'ın Resûlü, gelirim. Şehâdet ederim ki senin söylediklerin haktır". (1)
[1] Beyhakî (ibn ishak'tan); Bidâye III/83
"Rahman ve rahim olan Allah'ın adıyla!
Allah'ın Resûlü Muhammed'e Necâşî Eshâm b. Ebcer'den. Ey Allah'ın Peygamberi! Allah'ın selamı, rahmet ve bereketi senin üzerine olsun. Allah'tan başka ilah yoktur. O Allah ki beni islâm'a hidayet etmiştir. Ey Allah'ın Resûlü! isa ile ilgili sözlerini içeren mektubun bana erişti. Göklerin ve yerin Rabbi'ne and içerim ki isa senin söylediğin gibidir, fazlası değildir. Biz senin bize gönderdiğini tanıdık. Onları, amcanın oğlunu ve arkadaşlarını misafir ettik. Şehâdet ederim ki sen Allah'ın Resûlüsün, doğrusun ve Allah tarafından da tasdik edilmişsindir. Sana ve amcanın oğluna biat ettim ve onun eliyle âlemlerin Rabb'ine teslim oldum. Ey Allah'ın Resûlü! Sana Erîha b. Esham b. Ebcer'i (yani oğlumu) gönderiyorum. Ben ancak kendi nefsime mâliğim. Sana gelmemi istersen ey Allah'ın Resûlü, gelirim. Şehâdet ederim ki senin söylediklerin haktır". (1)
[1] Beyhakî (ibn ishak'tan); Bidâye III/83
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar