bugün

/141
geçen haftaki bölümünde cariyelerden birinin padişahın nikahlı karısına "yalan, yalan söylüyorsun, düğünlerde para saçıyorsunuz bize gelince yok" dedirterek kafa tutturan iyice saçmalamaya başlamış olan dizi. hangi kafadasınız yahu siz biz bugün bile "siz sağda solda harcıyorsunuz bizim maaşlara neden zam yok, parasız eğitim istiyoruz" gibi şeyler söyleyemezken kıçı kırık bir cariye koskoca cihan hükümdarının karısına bunları söylüyor.
düşündüm de belki de muhteşemliği düşünceye özgürlükten geliyordur lan olabilir evet evet.
dünyanın en yavaş şeyi, dizisi, eksi zamanda geçiyor ya ondan sanırım! seti basıp dekoru yıkası geliyor insanın, ne sabır var izleyenlerde, brehh be..
hürrem'in paniklediği sahnenin fonunda kitarovari bir gerilimli fon müziği duyulmaktadır.

(bkz: kitaro)
aniden ortaya çıkan ejderha sahnesiyle seyirciyi heyecana garketmiş dizidir.
oy dağlar, az önce skyrim'den bir kesit sunulmuştur. Bi' Hürrem'in fus ro dah çekmesi eksikti. çığlığı bastı onun yerine. tamriel seninle gurur duymuyor hürrem.
az önce kanuni imam, oğlu cemaat olup namaz kılmışlardır.
(bkz: muhteşem yüz sayfa entry) olmuştur.
mustafa'nın haremine ne kadar çirkin kız varsa doldurdukları dizidir.
papanın her konuşmasına "sultane suleymane bla bla bla" şeklinde başladığı dizi.
demet altınyeleklioğlu nun kitapları okunsa 2 saniye dayanılmayacak dizidir.
lan allah belanızı vermesin bu ne saçma bir dizi olmaya başladı artık. uzatmak istemiyorum, leş bir bölüm izledik. ne t.aşaklı hatunlar varmış haremde meğerse. yürüyün gidin ya.
acaba hürrem ölecek mi? diyen veya düşünen kaç kişinin olduğunu merak ettiren dizimsi.
Halit ergenç'in, o sakalla nasıl yaşadığını düşündüren dizi.
-savaş sahneleri yeterince özenli çekilmemiş.
-osmanlı sadrazamını ergen çocuk gibi ota boka sinirlenir bir şekle sokmuşlar.
-haremde olan o para kavgasını anlayamadım. parayı alsalar nerede harcayacaklar? yemek giderin yok, yol giderin yok. para almaları bile bir lütuf iken bunlar isyan çıkarıyor. ben olsam hiç para vermem.
-dizinin en saçma yanı hürremin milyon kez " hmmm bu validenin oyunu " ve milyon kez validenin "bu kadından kurtulmamızın vakti geldi " demesi sıktı.
-mustafa şehzadeye gelelim. iyi ki savaşa gitmiş. cephe şu an için daha güvenli.
-düz saçlı bir cariye var. spartacus transfer edilsin ashur sevgilisi olarak.beraber dünyayı yönetirler.
-aybike hatun eline bıçak yakışmıyor tutuşun bir kere ofsayt.
hürrem ölürse yeniden diriltirler mi sorusunu akla getiren muhteşem(!) dizi.

hele şehzade mustafa'nın orduya yumuşak(!) sesiyle bagırması yok muydu allah dedim. bu sesi duyan yeniçeri ocağı kıskıs gülüp yerlere düşer, ancak penguen dersi kapak yapar diyereek ekledim düşünceme.
dizi başladığından beri en sikindirik bölümlerden biriydi bu akşam itibariyle izlediğimiz...

osmanlının isyanı meşhurdur amma insan bunu biraz özenli ve gerçekçi, sağlam bir nedene dayandırarak işlemez mi?

3 tane sidikli kızcağıza mı kalmış kanuninin karısını öldürmek ve niye yani?

hayır anlamadığım; tamam sidiklileri valide hatun fiştekliyor da be arkadaş niye bu kadar çetrefilli yöntemlere başvuruyosun ki? nasılsa hürrem ölse senden bilecekler, ver bostancı ağalarının birinin eline 3-5 altın, deşsin hürremi 36 yerinden olsun bitsin anuna koyim..bu nedir yahu?

ayrıca; bu kanuni sultan süleyman'ın şarlken e niye bu kadar taktığını da merak ediyorum...ayda bir şarlken e ayar çekmek için sefere çıkıyor...yok kendine imparator diyemezmiş, yok karşısına çıksınmış...

ya fransa kralı diyor ki "hacı gel romayı italyayı fethet", bizim kanuni yok illa şarlkene dalacam ben diyor..niye yahu?

gerçekte de kanuni bazı ülkelerle aşırı vakit ve enerji kaybetmiş..misal macaristan...misal ırakeyn (iran) seferleri...4 defa sefer düzenlemiş buraya...ne gerek var..

neyse bu bölüm olmamış..ama hürremi yakacak hatunun gideri var..
hayatımda gördüğüm en iyi animetik ejdarha dizini önümüze getiren dizi. teşekkürler.

önemli: *
şarlken 'in "asarız keseriz " diye atıp tutan ferdinand 'a verdiği ayarlar, özellikle de "3 yılda bir bu sultanı başıma sarıyorsun" demesi yarmıştır.
ejderha mı la o dedirten dizi. o değil de ota boka takılan millet o altın miğfere takılmamış ona yanarım. o ne olum? yine de güzel severek izliyoruz. reklamı da abartmışlar hea...
baltası olmayan baltacılar güldürmüştür. adamlar merasimle kapı kırıyor, içeri girdikten sonra etrafı topluyor. toz bezi verseler ellerine haremi pırıl pırıl edecekler. hürrem'i harcayacaklar matmazel çıkışı yapmalı birileri bu adamlara.
şehzade mustafa'nın aşırı kibar konuşmaları gülmeme sebep olmuştur.
heyecan olsun diye iyice b.ka batmıştır. kalkıp bali beye kafa tutan aybige hatun, olacakları duyduğu halde, almış eline meyve bıçağının biraz daha büyüğünü cariyelere laf ediyor. be akılsız... ne oldu senin sefere de giderim, asarım, keserim nidaların. hadi onu geçtik sen koskoca valide sultan ın akrabası değil misin? nerde senin gücün, sıfatın? ne yazık ki, izlenilecek bütün dizilerin bir şekilde içine ediliyor artık. allah behzat ç. yi korusun.
Sultan Süleyman'ın ağır göz kapakları sponsorluğunda çekilen 'muhteşem halvet' dizisinde bu hafta,

+ Merlin dizisinin acar ejderhası meğer 'muhteşem halvet' dizisine transfer olmuş da haberimiz yokmuş ey sözlük! Bir ara Hürrem'in memeleriyle ejderhayı öldüreceğini falan sandım!
*** O değil de zavallı ejderha o kadar kötü kurgulanmış ki...

+ Maaşları az verildi diye geçen hafta isyan eden cariyeler, bu hafta da valide'nin tehditleri sonucunda kafayı hürrem'e takmış bulunmaktalar. Anlamadığım nokta şu, bir osmanlı padişahının nikahlı eşine nasıl bu kadar saygısızlık yapılmaya cesaret ediyor bu baldırı çıplak çirkinler? Hayır yani hiç biriniz de güzel değilsiniz ki be haspam!

+ 'haremim düzeni' deyü deyü kafa açan valide sultan, her geçen bölüm daha da çirkinleşmeye devam ediyor. Sabıkaları arasında iftira atmak ve at öldürtmek olan valide sultan, bu hafta da suçsuz bir cariyenin dilini kestirterek cariyelerin Hürrem'e karşı ayaklanmasını sağladı ve kabarık suç dosyasına bir yenisini ekledi. Valla yatacak yerin yok he!

+ 'benim aşkla meşkle işim olmaz. ben savaşa bile giderim.' diye gider yapan aybige hatun, artık ciddi ciddi hasoda başı vali beye (ouuu beybiii) aşık olmuş durumda. Henüz inkar safhasında ama bu gidişle halvete bile gider benden söylemesi.

+ Aybige hatunla alakalı bir diğer gelişme ise artık üzerinde kokmaya başlayan taytını çıkarıp ilk kez elbise giymiş olmasıdır.

+ şehzade mustafa: ne zaman dövüşçem ben düşmanlaaa? (gayet cadde çocuğu havasında beyfendi)
hard-core sülüman: yatcaz kalkcaz, yatcaz kalkcaz dövüşcez oğlum. (lan?!)

+ şehzade mustafa: ben de gidicem savaşmaya. bana ne işte, bana ne ühühühü... (gene cadde çocuğu modu)
hard-core sülüman: git tabi çocuğum ama arkada dur sen. karanlık basmadan da geri gel olur mu? (lan?!)

+ nihayet muradına erip savaşta düşmanla karşı karşıya gelen şehzade mustafa, anlık tereddütünün kurbanı olup yaralandı. Ne olurdu yani azcık baba sözü dinleseydin de geri dursaydın be bebeişim!

+ Mahidevran kız kıza muhabbet için Hürrem ve Hatice sultan'ı rezidansına çağırdı. Hayır yani bir de özellikle valideye haber vermedim, onun yanında rahat olamıyoruz diyor. Anam sanki kadın olmayınca party veriyorsunuz değil mi? Erkek dansçı nerede? Ouuu beybiii...

+ Sırf şarlken'e gider yapmak için savaşa çıkan süleyman, bilgisayar başında oyun oynayan kardeşime benziyor. gelen mektuplara giderli cevaplar vermeler ( kardeşimde oyun sırasında öyle anlık iletiler yazıyor), gelen elçilere 'hıh' yapmalar falan... Ama şarlken' gönderidği hediye gayet iyiydi.

+ Haremde düzeni bozan o yılışık suratlı çirkin cariyenin gebermesini dört gözle bekliyorum. O nasıl bir çirkefliktir öyle ya rabbi!

+ Hürrem'i öldürmek için ayaklanan cariyeleri elindeki meyve bıçağı ile durdurmaya çalışan aybige hatun beni gülmekten mahvettin kızaaaaam (!)

+ Hürrem'in rezidansını elindeki meşalelerle basan cariyeleri görünce aklıma bir takım sorular geldi. Ulan bu haremde, hadi bilemedin bu sarayda bir tane asker kalmadı mı? hepsi mi savaşa gitti nedir yani?

+ Hürrem'in yüzüne ateşi yaklaştıra yaklaştıra ilerleyen bet yüzlü cariyelerin çirkinlikleri ile sona eren bu bölüm, beraberinde cevaplanması gereken çok önemli bir soruyu da beraberinde getirdi.
Acaba Hürrem sultan ölecek mi?! Ne kadar da mantıklı değil mi bal dudaklı sözlük ahalisi?

+ Umarım gelecek bölüm daha mantıklı ve sürükleyici olur da, ben de yazmaktan keyif alabilirim...

+ (daha ne yazacağıdım ki?)
gelecek bölümde mahidevran fena şutlanıcak gibi. fragmanı izlerken bile içimin yağları eridi lan.

http://www.youtube.com/watch?v=Pb9XlZuut3g
insanların belgesel tadında beklediği bu yüzden hayal kırıklığına uğradığı bir dizi ve büyük bir yapımdır.
© copyright 2005 - 2026