bugün
- ben aquila bicipite sorularınızı yanıtlıyorum25
- kızlara bişey soracağım erkekler gelmesin7
- gece yarısı çalan telefon7
- ilşkisini herkese anlatan kızlar7
- sinirli kadını sakinleştirmenin yolları14
- kızların sözlüğü erkek düşürmek için kullanması7
- uysaljakoben21
- başımın tatlı tatlı dönmesi4
- aşık olunca yapılan salaklıklar3
- gammaz olmuşum13
- aquila bicipite8
- kel erkek3
- minyon kadın siniri5
- uyuşturucu kullanan oğlunu öldüren baba7
- kadın mı erkek mi belli olmayan yazarlar21
- yüzüklerin efendisi abartılmış boktan bi filmdir3
- reha muhtar25
- hiç evlenemeyecek gibi hissetmek4
- osuruk kokusunun kalıcılık süresi6
- ayı saldırınca yapılması gerekenler10
- death2
- rusya'dan nükleer silah tehdidi2
- ona bir cümle bırak4
- gecenin şarkısı4
- pazarda su satmak2
- ses yakışıklılığı2
- toplu taşımaya binen kızın asıl amacı4
- kemal kılıçdaroğlu35
- benim başaklarımı görmek ister misiniz3
- bizim delilere bakayım4
- bir kadına alınabilecek en güzel hediye7
- gençler iş beğenmiyor3
- gazlamak2
- güzel ayaklar mevsiminin gelmesi9
- elit olmak için gerekenler13
- sevgiliyle kavga etmek2
- semum3
- herkes eski nikini yazsın bitsin bu eziyet11
- yemek yemek mi güzel giyinmek mi5
- yazarların 2005 yılı maaşları7
- vajina peşinde yitip giden hayatlar3
- 1 litrelik cam şişe kola3
- doğu perinçek vs kemal kılıçdaroğlu2
- düşkün2
- şato3
- yeni yıkanmış kezo kokusu6
- strese girdiğinde vücudun verdiği garip tepkiler2
- 1 milyon tl verseler 1 milyon tl yi alır mısınız5
- 20'li yaşlarınızın başları nasıl geçti6
- eski yazarların emekli yapılması5
4 ciltlik ''ben, hatice ve süleyman'' yazar:ibrahim pargalıgil
2 ciltlik ''sarayda bir hafiye:victoria/sadıka'' yazar:nasuh matrakçıoğlu
3 ciltlik ''erkekleri tavlamanın 13308 yolu'' yazar:hürrem osmanoğlu
2 ciltlik ''halvet fantezileri'' yazar:süleyman osmanoğlu
2 ciltlik ''bütün gün oturmak'' yazar:valide ayşe hafize osmanoğlu
3 ciltlik ''hürrem bıldırcınları yemek kitabı'' yazar:şeker ağa
2 ciltlik ''eşcinsellik ve harem'' yazar:sümbül ağa
1 ciltlik ''kocanız sizi aldatıyor mu?'' yazar:mahidevran osmanoğlu
2 ciltlik ''hamam fantezisi'' yazar:hatice osmanoğlu pargalıgil
2 ciltlik ''2 bölümde türkçe öğrenme'' yazar:lajos habsburg
2 ciltlik ''sarayda bir hafiye:victoria/sadıka'' yazar:nasuh matrakçıoğlu
3 ciltlik ''erkekleri tavlamanın 13308 yolu'' yazar:hürrem osmanoğlu
2 ciltlik ''halvet fantezileri'' yazar:süleyman osmanoğlu
2 ciltlik ''bütün gün oturmak'' yazar:valide ayşe hafize osmanoğlu
3 ciltlik ''hürrem bıldırcınları yemek kitabı'' yazar:şeker ağa
2 ciltlik ''eşcinsellik ve harem'' yazar:sümbül ağa
1 ciltlik ''kocanız sizi aldatıyor mu?'' yazar:mahidevran osmanoğlu
2 ciltlik ''hamam fantezisi'' yazar:hatice osmanoğlu pargalıgil
2 ciltlik ''2 bölümde türkçe öğrenme'' yazar:lajos habsburg
yayınlanan diğer dizilerden farklılığı olan hiç değilse tarihe dair birşeyler öğrendiğimiz başarılı bir dizi. savaş sahnesi için epeyce bir para harcamışlar 500 bin dolar kadar.
oyunculuğun gerçekten muhteşem olduğu, konu itibariyle reytingleri tavan olan dizidir. burak özçivit i ve engin günaydın ı dahil etmiyorum.
The Tudors dan esinlenilmiş, dekoltesi bol olan, çalma çırpma yandan yemiş bir dizidir.
tarihin a.ına koymuş dizidir. ortada ne süleyman ne hürrem nede osmanlı bırakmıştır. şimdi çıkıp " bu dizi olum işte bilerek öyle entrikalar yapıyorlar ki izleyici çeksin dizi bu belgelsel değil " diyecek bende onlara şöyle sesleneyim bugün kurtlar vadisi izleyip beline silah alan o kadar çok vatandaşımız varki bu diziyi izleyip cihan padişahı kanuni sultan süleymandan soğuyan çok kişi vardır eminim.
halvet sahneleri için konuk oyuncu alımını sürdürmekte olan dizi.
(diziyi seviyoruz ona laf yok)
(diziyi seviyoruz ona laf yok)
yamulmuyorsam ciddi bir hatayla karşı karşıya olan dizi.
diziye eklenen yeni karakterle ilgili bu hata, eğer ben yanılmıyorsam tabi.
kendisi kastilya prensesi isabella olarak tanıtılıyor. kastilyalı isabella dediğin meşhur kraliçe isabella'dır. (1451-1504) otuz sene kastilya tahtında oturmuş kendisi. küçük kızı catherine de ingiltere kralı henry' nin ilk karısı. o dönemde kastilyalı bir isabella daha var, o da bu kraliçenin kızı joanna'dan olma torunu. bu joanna dediğimiz de şarlken, ferdinand' ın falan anası, yani kanuni' nin baş düşmanlarını doğuran kadın. ikinci isabella 1501' de doğmuş, 1526'da ölmüş. danimarka kralıyla evlenip oranın kraliçesi olmuş. daha da o dönemde bir kastilya prensesi isabella yok, varsa da ben bilmiyorum.
şimdi buna niye taktım. akrabalık ilişkilerini saydım. kastilya prensesi isabella esir alınıp da kanuni' nin haremine girmişse eğer bunun avrupa'da yaşatacağı deprem ortada. hal böyle olunca umarım bu kastilyalı isabella olayı gerçektir de benim gözümden kaçmış bir olaydır diyorum çünkü dizide olay olsun diye eklenmişse bu zat, yenilir yutulur bir hata gibi gözükmüyor buradan.
google'dan da aradım isabella fortuna diye, bir gemi çıktı onun dışında hep muhteşem yüzyıl... yine de kesin konuşmak istemedim ama... uydurma karakter gözüküyor, hadi madem ispanyol yapacağız diye tutturdunuz, o kadar bölge içinden kastilya'yı, hatta o kadar isim içinden isabella' yı seçmeniz şart mıydı be?
diziye eklenen yeni karakterle ilgili bu hata, eğer ben yanılmıyorsam tabi.
kendisi kastilya prensesi isabella olarak tanıtılıyor. kastilyalı isabella dediğin meşhur kraliçe isabella'dır. (1451-1504) otuz sene kastilya tahtında oturmuş kendisi. küçük kızı catherine de ingiltere kralı henry' nin ilk karısı. o dönemde kastilyalı bir isabella daha var, o da bu kraliçenin kızı joanna'dan olma torunu. bu joanna dediğimiz de şarlken, ferdinand' ın falan anası, yani kanuni' nin baş düşmanlarını doğuran kadın. ikinci isabella 1501' de doğmuş, 1526'da ölmüş. danimarka kralıyla evlenip oranın kraliçesi olmuş. daha da o dönemde bir kastilya prensesi isabella yok, varsa da ben bilmiyorum.
şimdi buna niye taktım. akrabalık ilişkilerini saydım. kastilya prensesi isabella esir alınıp da kanuni' nin haremine girmişse eğer bunun avrupa'da yaşatacağı deprem ortada. hal böyle olunca umarım bu kastilyalı isabella olayı gerçektir de benim gözümden kaçmış bir olaydır diyorum çünkü dizide olay olsun diye eklenmişse bu zat, yenilir yutulur bir hata gibi gözükmüyor buradan.
google'dan da aradım isabella fortuna diye, bir gemi çıktı onun dışında hep muhteşem yüzyıl... yine de kesin konuşmak istemedim ama... uydurma karakter gözüküyor, hadi madem ispanyol yapacağız diye tutturdunuz, o kadar bölge içinden kastilya'yı, hatta o kadar isim içinden isabella' yı seçmeniz şart mıydı be?
kristof kolomb'a gemi tahsis eden kastilya kraliçesi isabella meğerse osmanlı haremine girmiş...
(bkz: #13275576)no'lu giriye katılmamak elde değil...böyle bir tarihi hata nasıl yapılır arkadaş?
osmanlı haremine giren hiçbir ispanyol kraliçesi yoktur ayriyetten. herhangi bir osmanlı padişahının yatağına giren tek kraliçe fransa kraliçesi eugene'dir, ki eugene kanuni'den çok sonra taaa abdülaziz han döneminde yaşanmış bir ilişkinin taraflarından biridir...
bu nasıl bir masturbasyondur çözemedim...
(bkz: #13275576)no'lu giriye katılmamak elde değil...böyle bir tarihi hata nasıl yapılır arkadaş?
osmanlı haremine giren hiçbir ispanyol kraliçesi yoktur ayriyetten. herhangi bir osmanlı padişahının yatağına giren tek kraliçe fransa kraliçesi eugene'dir, ki eugene kanuni'den çok sonra taaa abdülaziz han döneminde yaşanmış bir ilişkinin taraflarından biridir...
bu nasıl bir masturbasyondur çözemedim...
şaka gibi bir kız almışlar kastilya prensesi diye. pörtlek gözlü, kısa boylu, çirkin suratlı. sokak ortalamasının altında bir türk kızı, bir de haber yapıyorlar güzeller güzeli diye. şu güne kadar bu kıza dönüp de güzel kız diyen hiçkimse olduğunu zannetmiyorum. tiyatro öğrencisi, mezunu falan olsa yine anlıycam ama alakasız ve yeteneksiz. milletvekili kızı olmak böyle bir şey herhalde! böyle bir diziye torpilli tipler yakışmıyor. bergüzar'ı temelli alsalar daha iyiydi. tarihi olarak da uydurmasyon bir karakter üstelik!
karşılama töreninde selim yokmuydu yoksa bana mı öyle geldi.
sen mahidevran'a yüz verme, onun yanında hürrem'e nasıl olduğunu sor... oldu mu sülüman? ben mahidevran olsam, kahrımdan ölürdüm kahrımdan! sultan sülüman, yok mu vicdan?
şuanda kanuni hürreme metiyeler düzmektedir. Kadına portakalım,yatak odamın mumu dedi. Hey Allahım Kanuni sen bu hallere düşecek adammıydın.
kastilya prensesine dubaj yapılıp durulması sanırım sokaktan çevirdikleri kızın bir oyuncu olmadığı için rol kesemeyip, ispanyol aksanıyla konuşamamasından kaynaklanıyor. yoksa layoş'a solomon dedirtip, papa'ya türkçe destan yazdıran bir dizinin şu an national geographic tadında takılması abuk ötesi.
kastilya prensesini oynayan hanımın babası eski bakan yüksel yalovadır.
edit:lazko ve acibademli uyardı yüksel yalova babasıymış.
edit:lazko ve acibademli uyardı yüksel yalova babasıymış.
isabella ve arkadaşının son derece kötü bir dublaja maruz kaldığı dizidir.
sülüman'ın haremindeki nigar gibi cevherleri kalfa yapan, ayşe ve gülnihal
(birini öldürdüler, diğerini everdiler, haremdeki estetik yoksunu kadınlar kaldı geriye) gibi taş gibi hatunları one night stand'den öteye taşımayan, mahidevran'ı unutan ve hürrem'de durulan gözlerinin bastı bacak, kurbağa bakışlı ve alnından kıl fışkıran, ayrıca ciddi bir iletişim problemi olan şişik dudaklı isabella'ya vayy güzel hatunmuş bakışı atması hönk dedirtti.
ayrıca dublajlı izlemek hiç keyifli değildi. kaç kez zapladım diziyi bugün sayamadım!
(birini öldürdüler, diğerini everdiler, haremdeki estetik yoksunu kadınlar kaldı geriye) gibi taş gibi hatunları one night stand'den öteye taşımayan, mahidevran'ı unutan ve hürrem'de durulan gözlerinin bastı bacak, kurbağa bakışlı ve alnından kıl fışkıran, ayrıca ciddi bir iletişim problemi olan şişik dudaklı isabella'ya vayy güzel hatunmuş bakışı atması hönk dedirtti.
ayrıca dublajlı izlemek hiç keyifli değildi. kaç kez zapladım diziyi bugün sayamadım!
bu diziyi izlemiyorum. önyargılarım falan filan var. hatalar, saptırmalar vesaire var denildi bana.
ama bu entariyi o yüzden yazmadım. geçenlerde, izleyen bir arkadaşım tutturdu 'mohaç savaşını izle valla adamlar uğraşmış güzel olmuş' diye. 'bizimkilerin yaptığı en iyi savaş sahnesi olmuş' dedi. neyse ikna etti oturduk bilgisayarın başına izleyeceğiz. baştan başlattı bölümü.
yok olm aç savaş sahnesini bakayım dedim baştan sona izlemem.
açtı sahneyi.
sahne iyi güzel ama the lord of the rings serisini extended versiyonuyla en az 3 kere bitirmiş biri olarak pek hoşuma gitmedi.
neyse savaş bitti dedim kapayalım.
arkadaş dedi 'yok abi sonda bir sahne daha var onu da izle'. bekledik.
ben tabi bitse de gitsek modunda bekliyorum ayıp olmasın diye. sonra baktım süleyman iç ses ile bir tirad atıyor.
dinledim. güzel yazmışlar monoloğu. çok güçlü bir adamın ölüm karşısındaki çaresizliğini anlatan ''yetiş ya rabbi durduramıyorum ölümü'' sözünde heyecanlandım.
müzikleri de iyi oturtmuşlar.
sonra otağında kazanmaktan başka bir seçeneği olmayan adamın kendiyle savaşında kibrine meydan okuduğunu gördüm. çok daha heyecanlandım. 'sonunda güzel bir şey çıkar inşallah' dedim içimden
vee o son müthiş sahne. yine bence manalı bir monologla kazdırdığı mezarın içine yatarak kibrini yenmeye çalışan sultanı görmemle 'vay anasını iyi yapmışlar şerefsizler' demem bir oldu.
tabi diziyi izlemeye başlar mıyım. tabi ki hayır. entrika cart curt kadın işi. kadınlar seyretsin.
bu arada o olayın gerçekliği var mı bilmiyorum. araştırmadım. harbiden kanuni sultan süleyman mohaç meydan muharebesinden sonra kazdırdığı mezarın içine yatıyor mu?
huu tarihçiler..
ama bu entariyi o yüzden yazmadım. geçenlerde, izleyen bir arkadaşım tutturdu 'mohaç savaşını izle valla adamlar uğraşmış güzel olmuş' diye. 'bizimkilerin yaptığı en iyi savaş sahnesi olmuş' dedi. neyse ikna etti oturduk bilgisayarın başına izleyeceğiz. baştan başlattı bölümü.
yok olm aç savaş sahnesini bakayım dedim baştan sona izlemem.
açtı sahneyi.
sahne iyi güzel ama the lord of the rings serisini extended versiyonuyla en az 3 kere bitirmiş biri olarak pek hoşuma gitmedi.
neyse savaş bitti dedim kapayalım.
arkadaş dedi 'yok abi sonda bir sahne daha var onu da izle'. bekledik.
ben tabi bitse de gitsek modunda bekliyorum ayıp olmasın diye. sonra baktım süleyman iç ses ile bir tirad atıyor.
dinledim. güzel yazmışlar monoloğu. çok güçlü bir adamın ölüm karşısındaki çaresizliğini anlatan ''yetiş ya rabbi durduramıyorum ölümü'' sözünde heyecanlandım.
müzikleri de iyi oturtmuşlar.
sonra otağında kazanmaktan başka bir seçeneği olmayan adamın kendiyle savaşında kibrine meydan okuduğunu gördüm. çok daha heyecanlandım. 'sonunda güzel bir şey çıkar inşallah' dedim içimden
vee o son müthiş sahne. yine bence manalı bir monologla kazdırdığı mezarın içine yatarak kibrini yenmeye çalışan sultanı görmemle 'vay anasını iyi yapmışlar şerefsizler' demem bir oldu.
tabi diziyi izlemeye başlar mıyım. tabi ki hayır. entrika cart curt kadın işi. kadınlar seyretsin.
bu arada o olayın gerçekliği var mı bilmiyorum. araştırmadım. harbiden kanuni sultan süleyman mohaç meydan muharebesinden sonra kazdırdığı mezarın içine yatıyor mu?
huu tarihçiler..
efektlerin pek güzel olmadığı ama tarihi yaşatması açısından önemli dizilerden biridir. yetenekli oyuncuların varlığı diziyi izler kılıyor.
yakında tüm oyuncuları toplayıp tek dizi haline gelecek dizidir kanımca.
isabella fortuna'yı neredeyse karantinalı despina haline getiren bir dizidir efendim.
viyana kuşatması başarısız olduğu için göstermeyeceklerini sandığım dizidir.
absürtlükleriyle bizi eğlendiren bir dizi filmin adıdır. misal geçen gece dizinin izlendiği odadan duyduğum cümle aynen şöyle "eyvah hürrem bi gelse ağzına tükürür onun" haydaaa devlet i ali osmani nin kudretli padişahı sülüman'a selami muamelesi, oldu mu şimdi vaalidem?
mühendisin,doktorun,avukatın,ev hanımının beğendiği dizidir.Ancak bir tarihçinin beğendiğini kesinlikle düşünmediğim dizi.
aşk-ı memnunun salak karakteri pelin, nilüfer olarak koyu renk saçlarıyla arz-ı endem etmektedir. *
güncel Önemli Başlıklar