bugün
- kendinle sevgili olur muydun sorunsalı12
- sözluk kız ayarlama yeri değildir11
- kemal derviş5
- claude ai ile min 30klık işi 2kya yaptırmak2
- fenerbahçede dördüncü ismail kartal dönemi10
- yaş ilerledikçe anlaşılan şeyler9
- sokaktaki çocuk sesleri4
- islam düşmanlarına epstein şoku11
- hiçbir kızın senden hoşlanmaması6
- en iyi yanık kremi5
- kırılsın ellerim neye yarıyor2
- 2026 dünya kupası12
- iş verenlerin aç gözlü olması11
- 18 haziran 2026 yusuf ziya gümüşel'in tahliyesi2
- sizce yakışıklı mıyım ben saraca2
- bir gün ölecek olmak6
- yanlış mesleği seçtim denilen an5
- harry kane2
- alternatif sözlük arayışı4
- hayvan barınağında bok temizleme cezası alan kürt3
- en iyi terapi6
- ismail kartal9
- bugün ne yedin10
- kaslı erkeklerin gizli ruh hastası olması3
- egay sucukcu6
- sevgiliden gelen ilk canımlı mesaj3
- böceği öldürmek yerine dışarı atan insaflı kişi8
- leblebi şekeri3
- ben saraca kilo verdim sizce yakışıklı olmuşmuyum4
- e okul not girme süresinin bitişi2
- şu anda ne yapıyorsun19
- müzik dinlemenin felsefesi5
- çocukluğun bittiği an2
- yanlışlıkla erkek sikmek8
- sol gözün inanilmaz acimasi4
- uludağ sözlük ai3
- güne bir şarkı bırak14
- kızları etkileme taktiklerini başaramayan erkek3
- sinek küçüktür ama mide bulandırır4
- kesin bilgi diye bir şey yoktur yaymayalım3
- somon pişirdim yanına da şarap açarız diyen kız4
- günün şiiri7
- sözlüğü botların ele geçirmesi3
- sistem patlamış3
- kapitalizmin gerekliliği2
- insanların kötü kalpli olması2
- kaos show2
- 30 lu yaşlar14
- arda güler egosu6
- anın görüntüsü20
Tam Türkçe karşılığı ile 'tekpalet' sporu,
malzeme açısından teferruatlı fakat bir o kadar eğlenceli bi spor dalı.
Spor, özel olarak fiberglasstan imal edilmiş, geniş yüzeyli, tek parça bir palet ile yapılıyor. Sporcunun ayakları sabit kalıyor, yani birbirinden ayrılmıyor. Diğer yüzme stillerinden çok farklı olan bu sporun teknik hareketi, bir yunusun suda süzülüşünü andırıyor.
Bu hareketi görünce insan bu sporun hiç de kolay olmadığını hemen anlıyor. Monopalet için gerekli olan bir diğer ilginç malzeme ise, bu spora özgü şanorkel. Plastikten yapılan bu malzeme, üzerinde bulunan yay biçimindeki metale bağlı bir lastik ile sporcunun alnına takılıyor. Böylelikle, normal bir şnorkele göre hem önden suyun yaptığı basınç azaltılmış oluyor, hem de sporcunun istediği gözlüğü takabilmesine olanak sağlanıyor.Resmi müsabakalarda, şnorkelin ölçülerine aşırı itina gösteriliyor. Buna göre şorkelin kalınlığı 19-23 mm arası, yüksekliği ise maksimum 48 cm olmalıdır.
malzeme açısından teferruatlı fakat bir o kadar eğlenceli bi spor dalı.
Spor, özel olarak fiberglasstan imal edilmiş, geniş yüzeyli, tek parça bir palet ile yapılıyor. Sporcunun ayakları sabit kalıyor, yani birbirinden ayrılmıyor. Diğer yüzme stillerinden çok farklı olan bu sporun teknik hareketi, bir yunusun suda süzülüşünü andırıyor.
Bu hareketi görünce insan bu sporun hiç de kolay olmadığını hemen anlıyor. Monopalet için gerekli olan bir diğer ilginç malzeme ise, bu spora özgü şanorkel. Plastikten yapılan bu malzeme, üzerinde bulunan yay biçimindeki metale bağlı bir lastik ile sporcunun alnına takılıyor. Böylelikle, normal bir şnorkele göre hem önden suyun yaptığı basınç azaltılmış oluyor, hem de sporcunun istediği gözlüğü takabilmesine olanak sağlanıyor.Resmi müsabakalarda, şnorkelin ölçülerine aşırı itina gösteriliyor. Buna göre şorkelin kalınlığı 19-23 mm arası, yüksekliği ise maksimum 48 cm olmalıdır.
adından da anlaşılacağı gibi iki ayağın bir palete sokulması esasına dayanan spor dalı. denizkızıvari bir görüntü çıkar ortaya. izlemesi zevkli, fakat yapması bir o kadar da zor bir spordur.
iki ayağın tek palete girmesiyle, dolphin yani yunus seklinde yuzulen yüzme stilidir. ördek gibi bildigimiz turuncu paletlere alışkın olan benim gibi yurdum insanları her ne kadar yüzücü de olsalar ilk kez karşılaştıklarında yadırgarlar. Bu garipligi yetmiyormus gibi bir de snorkel ile yuzulmesi gerekmektedir.
mary jane henüz 13-14 yaslarında genc bir yüzücüyken hocası bu stili denemesini buyurur. monopalet hikayem böyle başlar. sıçtın mary jane diyerek giydim paleti. ee ne yapacağım diye etrafıma bakıp hareket edemezken hoca tarafından suya atıldım. yıllar sonra panik atak olursam suçlusu bu adamdır. çelimsiz, henüz gelişmekte olan, kemik torbası şeklinde gezen ben, paletin agirligiyla dibe battım. birden mala bağlayıp yüzmeyi unuttum neredeyse boğulacağım. neyse hocanın direktiflerine uyup, korku psikolojisini de atlatıp alıştım balina kuyruğu halime. şimdi maziye bir bakıver nidalarıyla gülüyorum halime.
zordur ama farklıdır, güzeldir. monopalet yüzüyorsan hazırlanışından tut, yüzüşüne kadar diğer yüzücülerin, izleyenlerin ilgi odağısındır.
mary jane henüz 13-14 yaslarında genc bir yüzücüyken hocası bu stili denemesini buyurur. monopalet hikayem böyle başlar. sıçtın mary jane diyerek giydim paleti. ee ne yapacağım diye etrafıma bakıp hareket edemezken hoca tarafından suya atıldım. yıllar sonra panik atak olursam suçlusu bu adamdır. çelimsiz, henüz gelişmekte olan, kemik torbası şeklinde gezen ben, paletin agirligiyla dibe battım. birden mala bağlayıp yüzmeyi unuttum neredeyse boğulacağım. neyse hocanın direktiflerine uyup, korku psikolojisini de atlatıp alıştım balina kuyruğu halime. şimdi maziye bir bakıver nidalarıyla gülüyorum halime.
zordur ama farklıdır, güzeldir. monopalet yüzüyorsan hazırlanışından tut, yüzüşüne kadar diğer yüzücülerin, izleyenlerin ilgi odağısındır.
Su altı çekimlerinde, baliklara yanaşmak icin uygun olan palettir. Balik bu yunus hareketlerinden ürkmez ve yanına yaklaştırır.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar