bugün

monopalet

iki ayağın tek palete girmesiyle, dolphin yani yunus seklinde yuzulen yüzme stilidir. ördek gibi bildigimiz turuncu paletlere alışkın olan benim gibi yurdum insanları her ne kadar yüzücü de olsalar ilk kez karşılaştıklarında yadırgarlar. Bu garipligi yetmiyormus gibi bir de snorkel ile yuzulmesi gerekmektedir.
mary jane henüz 13-14 yaslarında genc bir yüzücüyken hocası bu stili denemesini buyurur. monopalet hikayem böyle başlar. sıçtın mary jane diyerek giydim paleti. ee ne yapacağım diye etrafıma bakıp hareket edemezken hoca tarafından suya atıldım. yıllar sonra panik atak olursam suçlusu bu adamdır. çelimsiz, henüz gelişmekte olan, kemik torbası şeklinde gezen ben, paletin agirligiyla dibe battım. birden mala bağlayıp yüzmeyi unuttum neredeyse boğulacağım. neyse hocanın direktiflerine uyup, korku psikolojisini de atlatıp alıştım balina kuyruğu halime. şimdi maziye bir bakıver nidalarıyla gülüyorum halime.
zordur ama farklıdır, güzeldir. monopalet yüzüyorsan hazırlanışından tut, yüzüşüne kadar diğer yüzücülerin, izleyenlerin ilgi odağısındır.
© copyright 2005 - 2026