bugün
- ktç'nin hala hayatta olması3
- recep tayyip erdoğan6
- çayı kaç şekerli içiyorsunuz8
- normal sözlük denen site3
- sevdiğiniz yazarı başkasının favlaması3
- sessiz insanların gizemli sanılması5
- samsun'da elektrik akımına kapılan 3 işçinin ölümü12
- yumuşatıcı kokan erkek3
- cumhuriyet halk partisi10
- otobüste yanına oturan tip4
- sıcak hava2
- ekonomi çok iyi10
- ekrem imamoğlu8
- kızların sözlüğü erkek düşürmek için kullanması12
- bu dünyanın minnoş kalplere uygun olmaması4
- almancıları aşağılayan lanet millet6
- 10 yıldır sözlüğü ve yazarları inceliyorum17
- ben aquila bicipite sorularınızı yanıtlıyorum27
- şiddetli akan ırmağa giren akılsızlar4
- uyuşturucu kullanan oğlunu öldüren baba8
- kötü bir şey olacak hissi2
- sabahları gazete okumak4
- bebeksi bir hatunla sevgili olmak2
- market poşetlerini tekte taşımak2
- zeynep atılgan4
- eline erkek eli değmemiş erkek4
- dişlerini söküp eline vericem lan gavat2
- 3 haziran 2026 türkiye dominik voleybol maçı3
- elif'ten be'ye geçememek4
- neden küstüğünü unutmak2
- maddenin içindeki evrenler4
- daha önce erkeklerle aynı ortamda oturmuş kız6
- çıplak ayakla misafir karşısına çıkmaya utanmak5
- kız kıza arkadaşlık8
- zayıflamak için her şeyi bırakmak zorunda olmamak2
- yapay zeka sözlük moderatörü21
- chp seçmeni8
- köpek tapar kime denir10
- futbol6
- kurban bayramı7
- zor yollar2
- ekşi sözlükten başlık araklamak3
- cem adrian birsen tezer ceylan ertem2
- bot başlıkları3
- suriye geçici cumhurbaşkanı3
- iyi niyetli olan insana enayi denilmesi4
- rap müzik saçmalığı3
- reha muhtar25
- çok inanarak boş yapmak2
- uysaljakoben21
sahilinde içerken 'iyi ki buradayım' dedirten yegane semtlerin başında gelen.
istanbul'un en sessiz sakin yeri. Tam kafa dinlemelik.
insanların sürekli gereksiz yere elbiselerini kenara atıp yeni akıma uymak için aldıkları giysi.
nike'nın yeni çıkardığı ayakkabı gerçekten modanın geleceği en üst nokta.
kederimi arttıran şey.
kruvaze takımlar döndü ama ne riçırd giir gibi jönler ne pireti vumın gibi filmler var artık;
görsel
görsel
içi dolu, adamın kalbine dokunan sıcacık şarkılar da dönmüyor.
arabalar klas değil. saçma sapan çizgilerle sokaklarda gürültü yapıyorlar. klasik arabalar da moda olsa ya.
istemediğim şeyler moda oluyor. zorruma gidiyor, gözlerim doluyor.
kruvaze takımlar döndü ama ne riçırd giir gibi jönler ne pireti vumın gibi filmler var artık;
görsel
görsel
içi dolu, adamın kalbine dokunan sıcacık şarkılar da dönmüyor.
arabalar klas değil. saçma sapan çizgilerle sokaklarda gürültü yapıyorlar. klasik arabalar da moda olsa ya.
istemediğim şeyler moda oluyor. zorruma gidiyor, gözlerim doluyor.
istanbul’un en güzel semti. Sanki istanbul değil.
ardahanda yaşadığım için bir defa görme şansına eriştiğim istanbul semtidir..
yalnız abartıldığı kadar da yok açıkçası..
3+1 daire gibi semt en nihayetinde..
yalnız abartıldığı kadar da yok açıkçası..
3+1 daire gibi semt en nihayetinde..
Genelleme yaparsak! Sonradan görme bir bok bilmeyen tiplerin moda ile ilgili bir eğitim kurumuna gidip biraz atölye ve program öğrenip kendisine "Tasarımcı" etiketini takarak ortalıkta dolaşmasına neden olan 20. yüzyıldan kalma tüketim toplumu yaratma projesinden sadece birisidir.
Bu sözlükteki yazarların pek çoğunun 100 yıldan uzun yazan ampülün hala yanmakta olduğunu biliyor. Hani şu itfaiye şefliğinde duran.
Hah anladınız siz. işin kötü yanı Madagaskar'ın nerede olduğunu bırak ismini bile bilmeyen adam çıkıyor tema yaratacak.
Lan ilk önce sanat yapmadığını anla sonra da sanat tarihi oku! Az da olsa bir şeyler yapmaya çalışan kahramanlar yok değil.
Ama çoğu tamamen işin mühendisliği ya da edebiyatıyla değil boyası ve cilasıyla ilgileniyor.
Bir de son zamanda bloggerlar çıktı. Onlara ayrı bir gıcığım.
Bu sözlükteki yazarların pek çoğunun 100 yıldan uzun yazan ampülün hala yanmakta olduğunu biliyor. Hani şu itfaiye şefliğinde duran.
Hah anladınız siz. işin kötü yanı Madagaskar'ın nerede olduğunu bırak ismini bile bilmeyen adam çıkıyor tema yaratacak.
Lan ilk önce sanat yapmadığını anla sonra da sanat tarihi oku! Az da olsa bir şeyler yapmaya çalışan kahramanlar yok değil.
Ama çoğu tamamen işin mühendisliği ya da edebiyatıyla değil boyası ve cilasıyla ilgileniyor.
Bir de son zamanda bloggerlar çıktı. Onlara ayrı bir gıcığım.
kadıköyün en sevdiğim en güzel semtidir. ayrıca doğduğum yerdir.
modayı takip etmek için çok güzel bir web sitesi. anlatımlar anlaşılır ve özgün emek verilmiş bir site.
.s hiç o açıdan düşünmemiştim.
Aileyle bayram alışverişine çıkılınca böyle oluyor maalesef. Parmak sokma amacım da tutarak fotoğraf çekmekti. Raftayken sinekliğe benzediği belli olmuyordu. Öghhh.
Aileyle bayram alışverişine çıkılınca böyle oluyor maalesef. Parmak sokma amacım da tutarak fotoğraf çekmekti. Raftayken sinekliğe benzediği belli olmuyordu. Öghhh.
Bir fikir adamının benzetişiyle, şahsiyetsizliğin örneğidir.
hadi ali ustaya dondurma yemeye gidelim.
bende nefes almak için ve Pendikte büyümüş olsakta artık her yere 1.5 saat uzaklıkta olmaktan bıktığım için taşınacağım muhit. zaten ortalama yılda 3 ay Türkiye'de oluyorum ve artık Türkiye'deki bu değerli zamanımı daha güzel bir yerde geçirmek istiyorum.
kiralarım 1+1 eşyalı bir ev, sabahları çıkar sahilde koştuktan sonra fırından taze simit alıp kahvaltımı yapar, öğlene kadar kitap okur çay içer, akşama doğru balıkçılardan taze balığımı alır akşama pişirir yer, gece de bir bara oturup içerim.
bu şekilde bir ay yaşasam mutlu olurum heralde.
kiralarım 1+1 eşyalı bir ev, sabahları çıkar sahilde koştuktan sonra fırından taze simit alıp kahvaltımı yapar, öğlene kadar kitap okur çay içer, akşama doğru balıkçılardan taze balığımı alır akşama pişirir yer, gece de bir bara oturup içerim.
bu şekilde bir ay yaşasam mutlu olurum heralde.
5 er senelik dönemlere ayrılan giysi şeysi.
özlenen şeylerin birileri tarafından geri getirilmesi.
Moda insanın kendine yakışanı giymesidir diye palavra atmayacağım. Her dönemde belirli ürünlerin piyasaya sürüldüğü, bu ürünlerin de çogu insan üzerinde sergilendiği, sergileyenlerin modayı takip ediyorum edasıyla gururlandığı saçma sapan olay. Bazı parçalar gerçekten hoş ama.
Serdar kuzuloğlu'nun moda nasıl moda oldu adlı video söyleşisiyle farklı bir boyut kazanıyor.
Kahkaha atarak izledim. Moda diye önümüze konulan ucube giyim tarzlarına, onlara balıklama saldıran tüketici bireylere Adam mizahi bir üslupla sağlam giydiriyor. izlenmesi keyifli bir video.
https://youtu.be/BMNtEhqEGLk
Kahkaha atarak izledim. Moda diye önümüze konulan ucube giyim tarzlarına, onlara balıklama saldıran tüketici bireylere Adam mizahi bir üslupla sağlam giydiriyor. izlenmesi keyifli bir video.
https://youtu.be/BMNtEhqEGLk
S a ç m a l ı k t ı r.
Moda insanın güzel ve estetik görünmek, farklı olmak, kendini ifade etmek ve normale uymak için yeni olanı benimseme ve davranmasıdır.
Giyimde 80 modası vatkalı renkli elbiseler, mayo altı parlak taytlar, kabarık, gösterişli saç ve makyajdan oluşurken 90’larda renkler be biçimlerde sadeleşme ve uyum görülür. 2000’lerin modasına bakın düşük bel pantolonlar, renkli, yazılı tişörtler aşırı çirkin ve anlayış vardır bence moda tarihinin en boktan ve estetikten uzak dönemidir. Bugünün modası renkli saç, crop, yırtık kot, kaba ayakkabılardır. Bugünün modasında saçma bir çıplaklık ve sergileme esastır. Ama yine de tarihin en sade ve şık halindedir.
Giyimin yanı sıra davranış modası da vardır. Örneğin duyar, ırkçı karşıtlığı, feminizm, sekülerlik. Bunlar bugünün moda davranışıdır. iyi olanları da vardır kötü olanları da örneğim bugünün kendi sergileme ve şeffaf hayat modası kötü ve aptalcayken ayrım yapmaksızın insana değer biçme eylemi iyidir. En iyisi insanın moda olanı değil kendi idealleri çerçevesinde yaşamasıdır.
Moda normalitedir ve insanlar normale yani çoğunluğa uyma davranışında bulunmaya yatkındır. Moda düşünmeden güzel olana tapmak ve sürekli insanın kendini güzelleme, en güzel olma, güzel olmak için her yeni olanı deneme çabasıdır. Bu yüzden manyakça bir güzelleme tüketimi halindedir insanlar. Moda bu nedenle vakit kaybıdır. Moda da ölçü esastır. insan modaya değil kendi düşüncesi ve doğrusunda hareket etmelidir.
Moda insanın güzel ve estetik görünmek, farklı olmak, kendini ifade etmek ve normale uymak için yeni olanı benimseme ve davranmasıdır.
Giyimde 80 modası vatkalı renkli elbiseler, mayo altı parlak taytlar, kabarık, gösterişli saç ve makyajdan oluşurken 90’larda renkler be biçimlerde sadeleşme ve uyum görülür. 2000’lerin modasına bakın düşük bel pantolonlar, renkli, yazılı tişörtler aşırı çirkin ve anlayış vardır bence moda tarihinin en boktan ve estetikten uzak dönemidir. Bugünün modası renkli saç, crop, yırtık kot, kaba ayakkabılardır. Bugünün modasında saçma bir çıplaklık ve sergileme esastır. Ama yine de tarihin en sade ve şık halindedir.
Giyimin yanı sıra davranış modası da vardır. Örneğin duyar, ırkçı karşıtlığı, feminizm, sekülerlik. Bunlar bugünün moda davranışıdır. iyi olanları da vardır kötü olanları da örneğim bugünün kendi sergileme ve şeffaf hayat modası kötü ve aptalcayken ayrım yapmaksızın insana değer biçme eylemi iyidir. En iyisi insanın moda olanı değil kendi idealleri çerçevesinde yaşamasıdır.
Moda normalitedir ve insanlar normale yani çoğunluğa uyma davranışında bulunmaya yatkındır. Moda düşünmeden güzel olana tapmak ve sürekli insanın kendini güzelleme, en güzel olma, güzel olmak için her yeni olanı deneme çabasıdır. Bu yüzden manyakça bir güzelleme tüketimi halindedir insanlar. Moda bu nedenle vakit kaybıdır. Moda da ölçü esastır. insan modaya değil kendi düşüncesi ve doğrusunda hareket etmelidir.
Lüks tüketim sermayesinin ayakta tuttuğu sektör.
Cihangir'den Moda'ya kayıldı tamam. Peki sırada neresi var. Ben Bostancı olarak açıyorum bahsi.
Moda olan bana bayağı gelir. Moda giysi, moda müzik, moda ilke, moda akım. Örneğin Dünyanın en kaliteli ve bana iyi gelen müziğini tiktokçuların dinleyip dans ettiğini görsem asla o müziği dinlemem. Çok güzel bir kıyafet bana yakışsa ama herkes giyse asla giymem. Moda olan kitap moda olduğu için okunası gelmez. Yemek asla çekici gelmez. elinde moda olan bir kitap, giysi veya dilinde moda olan bir müzik veya kişiyi övgüleyen birini görsem anında soğurum. Moda olan çoğuldur, çoğul olan bayağı ve kalitesizdir, özgül değildir, yapaydır.
güncel Önemli Başlıklar