bugün
- parayla saadet olması12
- gammaz gammazı neresinden tanır4
- kot ceketin havalı olduğu yıllar8
- amedspor19
- sözlükten hatun götürmek3
- evlenme masrafını balayında kullanmak8
- bir kızdan kibarca nasıl domalmş fotoğrafı istenir3
- zengin olunca yapılacak ilk görgüsüzlük9
- çekirdek yiyen erkek3
- kürt sorunu12
- karizmatik soyadları6
- çin halk cumhuriyeti4
- ışıktan altın elde etmek2
- trafikte sinirlenip bağırmak10
- iran düşmanlığı11
- sinem dedetaş3
- era7capone4
- türk'ün olduğu her yerde kürt olması25
- bir gün hoca ne yapalım dediler2
- bakın bakın ne anlatacağım2
- tek özelliği yurt dışında yaşamış olmak olan insan2
- kadınsızlıkla nasıl baş ediyorsunuz8
- bostanlı da kahve içip kitap okumak7
- ama yeni parti tüzüğü11
- evlenecek kız kalmaması13
- altındaki 12 tl 74 kuruşluk zararımı kim ödeyecek6
- flört yapay zekası5
- ismet biradere koşarken çelme takmak2
- ismet birader koştursun ama düşmesin2
- konyada düğünde oynayan bikinili kız2
- 31 ağustos 2026 amedspor trabzonspor maçı27
- mutlu bey birader ila usual bey birader3
- yulaf2
- yumurta2
- küpe takan erkek2
- dürüm yerken suikaste uğramak6
- lamine yamal'a 1 milyar euro istenmesi4
- ingilizce3
- trump'a anket şoku4
- savaş çıksa en önden kaçacak ekip19
- birader avanosta mı sorunsalı5
- hoşlanılan kızın 6 erkekle çırılçıplak poz vermesi6
- eski türkiye'yi çok özledim4
- yapay zekanın yazılımcıya etkisi3
- tüm dünya da malları alıp insanlığa eşit dağıtmak2
- türk kızı11
- hangi yazarı on üzerinden kaç seviyorsunuz24
- sarapci koala60
- iyi insan olmanın maliyeti2
- istanbulun en iyi mezarlığı2
çok sevdiğim dostum serkeşe vasiyetimdir. şöle demişimdir ben istanbuldayım, istanbuldaydım, istanbulda kalmak istiyorum. hatta vasiyetim olsun ölünce beni istanbulun en dumanlı yerine gömün lan. ben metropol ölüsü olmak istiyorum. rahmetli de çInarı çok severdi memleketine götürüp çınar dibine gömelim de köyünün yağmurlarI zibidiyi sulasın demesinler sakın. rahat batar bana orda cidden.
o kadar alışmışım ki hırsız, soygun korkusuna yapamıyoruM dozsuz. böle metropol ölüsü olursam belki mezarımı, dişlerimi falan çalmaya kalkışırlar da yabancılık çekmem lan. ya da ne bilim dumanlı bol egzoslu biyer olsun ki nikotinle sömürdüğüm sigara dumanlarını falan da özlemeyeyim. çıstak çıstak seslerinden uzak kalmayayım. yatarken kaval dinlemek istemiyorum lan mümkünse üzerimde koyunlar otlayacağına funk eşliğinde ergenler sevişsin daha iyi. ne bilim öle işte...
bir de tanım : büyük şehirlerde ölen kişilere verilen tanım. şahsen.
o kadar alışmışım ki hırsız, soygun korkusuna yapamıyoruM dozsuz. böle metropol ölüsü olursam belki mezarımı, dişlerimi falan çalmaya kalkışırlar da yabancılık çekmem lan. ya da ne bilim dumanlı bol egzoslu biyer olsun ki nikotinle sömürdüğüm sigara dumanlarını falan da özlemeyeyim. çıstak çıstak seslerinden uzak kalmayayım. yatarken kaval dinlemek istemiyorum lan mümkünse üzerimde koyunlar otlayacağına funk eşliğinde ergenler sevişsin daha iyi. ne bilim öle işte...
bir de tanım : büyük şehirlerde ölen kişilere verilen tanım. şahsen.
tempo kurbanı hissiz sapienler. bir nevi yaşayan ölüler, kaos, 5 kasımı hatırla gülüm falan diyorum ama kramp girmiş bir kere iğne de batırsam nafile açılmıyor lan. hani böle ağzımın kenarlarından damlayan salyalar, kollarım önde yürüyorum sanki gerilim filmi gibi böyle ne bileyim bi resident evil tadı da yok değil hani. yemek yemek yemek! hissizlik varsa nasıl kramp giriyor lan. ulan manda bacağıma girmiyor herhalde kramp, daha içte biyerlere, acıyor lan hissediyorum. tuz alsam geçer mi?...
ya da başka bir bakış açısıyla amcam olur kendileri. yıllarca aşağı sokakta devindiği birahane kapanınca, dumansız kalan beyni kalbine söz geçiremediydi de yarmışlardı kaburgayı ortadan. heh işte alışkanlıkların kazanımı yıllar sürse de bitimi bir belediye mührüne bakar. ha çok kızardım aslında eve yanakları al al gelip tüm gece hıçkırık konçertolarını ancak yine de mutluydu be rahmetli. minik umutları vardı geleceğe dair, taksitleri kapatıp, torunu torbayı kaptığı gibi hani o çınar ağaçlarının olduğu memleketine dönecekti hani mis gibi havası yolunda eşeği tarlasında ırgatı olan yer var ya.. bu da bir tuhaf azizim kimle konuşsam hep aynı memleket tasviri yok mu farklı memleketler?... işte hayatta ki umudunu yitirmenin iç organlarını köhneleştirdiği amcam artık bir metropol ölüsü hem de en gencinden..
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar