bugün

meslek lisesi ile düz lisenin karşılaştırılmasıdır, lise tercihi yapacaklar için önerilerdir.
kavgada meslek lisesinin, üniversiteye girişte ise düz lisenin kesinlikle koyacağı versustur.
Meslek lisesi mezunu olup en fazla işyerinde ustabasi olursunuz. Düz lise sonrası üniversite de ilgili bölümünü okuyup o ustanın başında müdür olursunuz..

Not..teknik lise mezunu..
meslek lisesi kız oranı: ı
düz lise kız oranı: ıııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııı
Okul bitince iş garantisi olması açısından meslek lisesi daha iyidir. düz lise mezunu üniversite bitiremediyse vasıfsız işsizlerin ordusuna katılır.
(bkz: aynı bokun mavisi)*
çok nadir istisnaları olmak üzere genelde iyi üniversiteler hatta üniversitelerin çoğu anadolu ve fen liselileri alır.
meslek liseleri genelde çok belalı olur bizim okulun yanında bir tane vardı hergün kavga hergün gürültü patırtı. bu liseler genelde ara eleman yetiştirir.
düz liseler ise genelde üniversiteye girmek isteyen ancak anadolu liselerine puanı yetmeyen insanların tercihidir genelde meslek lisesi kadar patırtılı olmaz. anadolu ve fen liseleriyle handikaplı bir yarışa itilirler. işleri zordur.
meslek lisesi asosyalliktir, kızsızlıktır, her gün porno muhabbetinden bıkmaktır, katı bir sistemdir, pisliğin içinde çalışmaktır, ellerin nasır tutmasıdır, makina bölümünde sikimsonik işler yapmaktır, 8 cmlik demir tozunu milattan kalma elinize verilen bir eğeyle ile 8 saatte kaldırmaya çalışmaktır.

not: okul kariyerim;

*Anadolu Lisesi
*Teknik Lise
*Düz lise

(bkz: gezdim gördüm geçirdim)
düz lisenin mantığı anlaşılmış değil. bir devlet yetkilisi veya bu konuda hastır yapmışlarsa buyursunlar izah etsinler. ben sadece meslek lisesinden anlarım arkadaş. meslek lisesi dediğin sanayi ve ticaret sektörüne kalifiye ara eleman yetiştirmesidir. özetle bunu yapması gerekirken meslek lisesinin eğitim kalitesi düşüklüğü sebebiyle sanayi ve ticaret etkin olamıyorlar. bunun sebeplerinden en büyüğü de devletin stratejik bir şekilde eğitim politikasını belirleyememesi, her gelen iktidarın, yönetimin kendisi kafasında olan sistemi getirme hevesinde olduğu için bu tarz bir eğitim sisteminden bir cacık çıkmıyor. bugün lise düzeyini bırakın üniversite düzeyinde dahi tam manasıyla bir eğitim alınmadığı ortadır. her sene haber sitelerinde görürüz sıralamada bir üniversitede ya da iki üniversite girer. ya peki diğer üniversiteler armut mu topluyor? gerçek manada eğitimcilerin özverili olmaması (samimi bir şekilde her türlü çabayla mücadele edip ortaya güzel eserler koyan eğitimcileri tenzih ederim onların eli öpülür) ve devletin ileriye yönelik ciddi bir politikasındaki yalpalamanın getirdikleri neticesinde meslek liseleri olması gerektiği yerde değildir. meslek liseleri sanayinin ve ticaretin gelişmesinde lokomotif rol oynaması şarttır. ne zaman gelişmenin lokomotifi olarak meslek liselerini gören yöneticilerimiz olursa işte o zaman bir kıpırdanma olabilir. umarım meslek liselerinin önemi anlaşılır.
mevzu söz konusu olduğunda meslek liseleri her daim bir adım öndedir. (bkz: torna tesviye)
meslek lisesinden mezun olduktan sonra güzel bir kariyeri elde etmek imkansıza yakın gibidir. myo oku, çok zor bir dgs'de derece yap, çok iyi olmayan bir matematikle mühendislik okumaya çalış. ama düz lisede zaten biraz kafan çalışıyorsa gerekli konuları öğrenip insan üniversitesi kazanmak meslek lisesinde olduğu kadar zor değildir.

haaa benim kafam çok çalışmaz, zaten yükseklerde gözüm yok diyorsan efendi gibi meslek lisesi okursun, elinde altın olmasa da gümüş bir bileziğin olur. ufak torpiller yardımıyla kendini geçindirebilecek bir iş bulabilirsin. düz lise mezunlarının üniversiteye giremediklerinde tek şansları tezgahtarlık, satış pazarlama gibi iş kollarıdır.

sözün özü; birisi* sana 1500 lira sabit gelir vaad eder. diğeri ise* 10000 de kazanabilirsin 500 de, bu senin zekana, çalışkanlığına bağlı der.
Düz liseye giden kızlar hep daha güzel olmuştur.
(bkz: düz liselim)
iş bulmada meslek liselinin düz liseliye pabuç bırakmayacağı kapışma.
meslek kavgada dağıtır.
(bkz: ben bunu gördüm)
--based on a true story--

meslek liseli olupta kazara üniversiteye girebilirseniz matematik derslerinde türev ve integrali gördüğünüzde yada diferansiyel ufo görmüş masum köylü durumuna düşersiniz.

--based on a true story--

not:meslek lisesi mezunuyum.
meslek lisesi mevzu olduğu zaman daha avantajlı gibi durmakta, düz lise ise hatunlar konusunda avantajlıdır.
Üniversite sınavlarında lisans bölümleri için düz lisenin şansı daha fazladır ama meslek lisesinin gerek ön lisans bölümlerine geçiş hakkı olsun gerek iyi bir meslek lisesi bölümünün bazı lisans bölümlerinden bile daha kolay istihdam edilmesi meslek lisesini bir adım öne geçirir.
Meslek liseli 12. sınıfta staj sınav okul dershane arasında sıkışıp kalır. Meslek liseli eğer üniversiteyi kazanamazsa ara eleman olarak çalışır. Düz liseli onu da yapamaz.
eğer çocuk ders çalışmayacaksa adam gibi bi işi olsun yeterse meslek lisesi alır bu yıllarda.
imam hatip lisesinin alacağı versustur.
Meslek lisesinin alacağı versustur. Adamlar hem meslek öğreniyor hem üniversite okuyabiliyorlar. Oh miss.
Meslek Lisesi çıkışlılar harp okullarında okuyamadığından düz lisenin alacağı versus. *
meslek lisesinin silkeceği versus. ulan adama okul bitince bir ton belge veriliyor yetmiyor en iyi üniversitelerde yatay geçiş , ön lisans hakkı tanınıyor yetmiyor mtok ile mühendislik kontenjanı sağlanıyor. düz liseli kekoda dershaneye gitsin .