bugün

fatih belediyesi yedikule hayvan barınağı'nın gönüllü yöneticisi. aynı zamanda mimardır.
2000 yılında, park ve bahçeler müdürlüğündeki işine giderken, sıkışık trafikten kurtulmak ve işe daha çabuk varmak için sur dibi yoluna sapar. yaşlı bir adamın 20-30 köpeği beslediğini görür, arabasını durdurur ve ne yaptığını sorar. amca, buraya köpeklerin atıldığını ve açlıktan ölmesinler diye beslediğini söyler. meral olcay, bunun böyle olmayacağını, hergün işe gitmeden gelip, bu köpekler için yemek getireceğini söyler.
hergün işe gitmeden, öğle arasında ve akşam iş çıkışında buraya gelip köpekleri beslemeye başlar. buradaki köpekleri, derneklerin de yardımlarıyla, ameliyat ettirir, aşılarını yaptırır. fakat daha sonra, nasıl olsa bakıyorlar diye daha fazla köpek bırakmaya başlarlar ve sayı bir anda artar. hatta belediye bile topladıkları köpekleri buraya bırakmaya başlar.
o zamanki belediye başkanı mimar eşref albayrak'a "projeyi ben çizeyim, güzel bir barınak yapalım. sizin de gurur duyacağınız bir proje olsun." der ve başkan kabul eder. 1500 köpek kapasiteli barınak, bir sene içinde biter. 2001 ağustos ayında açılış yapılır.
o gün bu gündür, gönüllülerin tabiriyle meral anne, hafta sonu da dahil, gönüllü yönetici olarak barınakta çalışmaktadır.
meral olcay, tüm insanlığa örnek olacak bu davranışı ile, gönüllülerin ve hayvan dostlarının gönlünde taht kurmuştur. diğer barınaklara örnek olması gereken bir yöneticilik anlayışına sahiptir. bir çok barınaktan farklı olarak, köpekleri davranışlarına göre farklı koğuşlarda besler. 2000 köpeğin isim annesidir ve hepsinin adını bilir. kesinlikle ayrım yapmaksızın hepsi ile ayrı ayrı ilgilenir. kaza geçirmiş, çok hasta, iyileşme ihtimali düşük olan bir köpeğin, veteriner tarafından uyutulsun kararı alınsa bile, bunu asla kabul etmez ve son dakikaya kadar tedaviye devam ettirir.

http://www.fatihbelediyesiyedikulehayvanbarinagi.com
güncel Önemli Başlıklar