birçok üniversitede bulunur fakat uludağ üniversitesi'nde bu kavram ayrı bir boyuttur.

Bu kadar insan ne yapar orada bilinmez fakat mutlaka bir şeyler bulunur, yemek yenilir, arkadaşlarlar buluşulunur, paten kayılır, internete girilir, falan fıstık.
ogle aralarında insanların satranc oynayarak, uzaktan kumandalı araba surerek eglendikleri fuzuli ortam
(bkz: sozlugu forum olarak kullanmak)
(bkz: sozlugu forum olarak kıllanmak)
(bkz: serbest cagrisim yapmanin dayanilmaz hafifligi)
uludağ üniversitesinde okurken geçirdiğim trafik kazasının ardından beni hayata döndüren ve tüm giderlerini üstlenen kurum içi oluşum.*
uzun ama son derece uzun bank sırasında insanlar şuursuzca oturur,muhabbet eder öğle tatilini geçirmeya çalışır,bahar aylarında bir şenlik havasına bürünür,topluluklar stand açar vs vs
uldağ üniversitesi topluluklarının önünde stand açtığı 2004 şenliklerinde parti alanı olarak kullanılan içinde topluluk odalarını ve kırmızı salonuda bulundaran mekan
"bütün gün burda ne yapıyorum?" sorusunu akla getirten, getirtmesede yılların kaybedilmesine sebebiyet verebilecek seviyede tehlikeli, küçümen bir sosyal öğrenci ortamı.
2007'de yürürlüğe girecek genel sağlık sigortası kapsamında,sağlık hizmetlerinin verildiği kısmının kapatılacağı üniversite birimi yada her neyse...
(bkz: MEDiKO MU VERMiYORUM)
uludağ üniversitesinin, 2000-2006 yılları arası okumama rağmen derse gidememe sebebim olan, zamanında muhabbettin ve ortamın mükemmel olduğu, 2005ten sonra bozulmaya başlayan güzide mekan. önünde stand kurardık, rs ne lanın dediği gibi paten kayardık... çok keyifli yıllardı
mediko sosyaldir. mediko öğrencilerin en sosyal olduğu yerdir. dışarda biber kurutur gibi serilir topluluklar ,stand açar, üye alır , dedikodu çevirir , çayını yudumlarlar. giderler. mediko öğrencilerin en sosyal olduğu yerdir.
gün itibariyle * önünde bondrol ücretlerini protesto etmek amacıyla öğrencilerin toplandığı yerdir. *
ilginç olan her eylemciye bir jandarma düşmesidir.
öğle yemeklerinin ucuz ve bol çeşitle bulunabildiği yemekhanenin olduğu bina. baharda her türlü topluluğun oturup üye çekmeye çalıştığı, dans topluluğunun salsa tango örneklerini sergilediği, müzik topluluğunun uzaylı gibi giyinip marjinaliz mesajı verdiği,gençlerin toplaştığı mekan. ayrıca içinde kafe ve büfe barındıran merkez.
uludağ üniversitesi merkez kampusu içinde bulunan ve sınırları batı'da amfitiyatro'dan doğuda kampüs camii şerifine,kuzeyde boi kütüphane durağından güneyde bankamatiklerin hemen yanındaki minibus durağına kadar olan,içerisinde koskocaman bi yemekhane binası,bürokrasinin kırtasiyeciliğinden anası ağlamış bilumum öğrenci toplulukları,içi her daim yosunlu tahminimce yarım metre derinliğinde bir havuz,öğrenci jargonunda musalla diye tabir edilen mermer oturaklar ve hiçbi işlevi olmayan 2 metre uzunluğunda ve yarım metre yüksekliğinde korkulukları kırmızıya boyanmış bi köprüsü olan coğrafyaya verilen isimdir.

yemekhaneye bankamatik tarafındaki merdivenlerden çıkarken hemen yerdeki dekoratif kalın camın altında üzerindeki pirinç artıklarından anladığım kadarıyla pilavüstü az kuru yenmiş hafiften çatlamış bir porselen tabak,dişlerinden biri 45 derece eğilmiş bir çatal ve şu anda sayısal değerini tam olarak hatırlayamadığım 2 adet okey taşı vardı.

muhtemelen ömrümün sonraki yıllarında mediko her aklıma geldiğinde garip bi şekilde hep o porselen tabak,ağzı eğilmiş çatal ve okey taşlarını hatırlayacağım.
yeni gelenlerin kayıtlarının yemekhanesinde yapıldığı kurum. yemekhane demişken, ortalama olarak 2000 civarı öğrenci, 450 civarı memur, 250 civarında da prof ve öğretim görevlisi yemek yer bu nacize kurumda. içerisinde psikolojik destek, diş ve diğer bir kaç dalda hekimlik mevcuttur. önünde her daim öğrenci topluluklarının standı vardır. bir nevi merkezdir üniversite için. (bkz: uludağ üniversitesi)
2000'lerin başlarından beridir alkol satılmasının, alınmasının, sokulmasının ve tabi ki içilmesinin yasak olduğu, ilerici olduğunu iddia ettiği halde medeni görünümlü yobazların bahsi geçen senelerde üniversitenin tek bira da satabilen "tennis cafe" sinde bir hiç uğruna bira satışını yasakladığı güzide kampüsümüzün tek alkol bulunabilen yeriydi mediko.

Hani derler ya gözüne soka soka yaparsan görmezler diye, işte aynen öyle.

MEDiKO'da bulunan Ziraat Fakültesi Satış Ofisi'nde köpüren şarapların yanı sıra bir elma şarabı satılır ki 250ml'lik cam şişelerde; bi içen bi de içmeyen pişman...
Çok iyi niyetli bi abimizdir, şarapları satarken "aman çocuklar içecekseniz bile ortalıkta içmeyin, uyarıyorlar bak" diyen, kasanın arkasında.
uludağ üniversitesi'nde son günlerde sadece yemekhane saatlerinde öğrenciyi gördüğümüz eski günlerini arattığı söylenen öğrenci kaynaşma, toplaşma, buluşma ortamı.

görsel
kapıda yemek fişi veren kadına sürekli ziraat bankamatik kartımı uzatasımın geldiği,aşırı pahalı ve kalitesiz yemekler sunan(Uludağ Üniversitesi için) binamsı yer.
gurbet elde hasta olan üniversiteli gençlik için mükemmel bir imkandır.
eğer herhangi bir sebepten ötürü başka bir şehirdeyseniz ve bulunduğunuz şehirdeki üniversitenin sizin üniversitenizle anlaşması varsa oranın medikosunda da tedavi olabilirsiniz. eğer anlaşmamız yok derslerse hemen okulunuzun sağlık kültür spor daire başkanlığını arayıp sözleşme metnini bulunduğunz üniversitenin s.k.s.d.b.lığına fakslatırsanız işiniz hallolur.1 tl muayene ücreti alınır.ayrıca medikoya gitmeden önce sksbdb na gidip muayene kağıdı alın ki tekrar oraya göndermesinler.