bugün

Yıl 2019 olmuş kardeşim hala destan yazıyosunuz, özet geç.
Materyalizm yalnızca maddenin gerçek olduğunu, madde ve maddenin değişimleri dışında hiçbir şeyin varolmadığını, varlığın madde cinsinden olduğunu öne süren görüştür. buna inanan bu ideolojide olan kişiyede "materyalist " denir.
Benim bu.
Bazılarımızın gerçekten olmayı çok istediği fakat '' Hayır '' cevabını vermekte zorluk çektiğinden ötürü olamadığı bir düşünce yapısı.
bir seyler ogreneyim, kendimi gelistireyim diyenler bu tarz konulara şu tarz başlıyor(muş): https://www.marxists.org/...ce/politzer/politzer2.pdf
ülkedeki dinci tayfa yüzünden dinin karalanmasıyla gittikçe artan popülasyon.
https://www.facebook.com/...4/601288156620281/?type=1
materyalistler maddeye tapıyor olayı yok.
putperestler maddeye taptı olayı zaten dindarların uydurduğu safsata.
putperestler tanrıların yansıması olarak heykeller yapmıştır. şimdi bir hristiyan isa' nın resmini duvara yapınca ona tapmış mı oluyor? yada duvara mı tapmış oluyor? resme mi tapmış oluyor?

materyalistler maddeyi gerçek kabul eder sadece( nitekim dinler madde yalandır, yoktur demiyor).
bakın, maddeyi bir din, veya bir tanrı olarak görme durumu yoktur.
zaten bu dindarların illa bir tanrı olacak düşüncesi bu insanları materyalizm bir din gibi algılatıyor.
eğer yaratılma yoksa tanrı da yoktur, yani materyalistler sadece maddenin yaratıldığına inanmaz. dolayısıyla tanrı olarak maddeyi görmezler. yani tanrı fikri zaten yoktur, ateist olmaları bu yüzdendir zaten.

ayrıca idealist olanı maddenin yansıması kabul eder, bunda anlaşılmayacak hiçbir durum yoktur.
aklı, ruhu, tanrıyı, cini, periyi idealist kabul eder.
peki idealist kabul ediyorsa o zaman akıl yok demek istiyorlar.
işte bu çöl kafasıdır.
idealisti yok kabul etmez sadece varlığını gerçek kabul etmez. akıl yoktur demez sadece onun varlığını gerçek kabul etmez.
daha derin felsefesine şöyle inelim.
aklı bir materyalist yanılsamadır. yani bir nevi beyin olmadan akıl olmaz der. dolayısyla aklı gerçek olarak almaz.
peki akılı neden yöntem olarak benimser?
çünkü akıl, materyalist yansımadır ve kendi içinde materyalist olanla özdeş davranabilir. buna zaten mantık denir yani var olan doğruları gerçekler( madde) üzerinden oluşturmak.
ayrıca idealist olanı ikiye ayırır denebilir.
biri fomel, matematik gibi yani diğeri metafizik.
işte düalist burdan çıkar, yani gerçeğe akıl gerçeğe uygunda düşünebilir gerçek dışı da düşünebilir( gerçek dışı metafizik).

materyalist metafizk gerçekleri bir tür akıl dışı kabul etmesinin nedeni akılın ürünü olmaması değil, akılın yanlışa yönelmesi olarak algılar. bu yüzden bunları kabul etmez.

bir yanlışta şudur, materyalizm doğruları asla statik almaz ve kişilere göre değişir der,
neden?
çünkü akli olan( yani idealist) düalist barındır. yani iyi veya kötü bir nevi idealizmin konusudur. o yüzden materyalistler bu konuda yetersizdir. çünkü materyalist bir ahlak yapamazsınız. ayrıca materyalizm gerçek olarak( varlıksal gerçek) maddeyi almak dışında hiçbir şey yapmaz.

yani materyalistler, madde iyidir veya kötüdür olayına hiç girmez. çünkü bunu idealizmin konusu olarak alır.

peki o zaman materyalist toplumlar ahlaksız olmaz mı?

olmaz, aslında ahlak kişisel olduğu için görece oluşturur yani kime göre neye göre ahlak. işte bu ahlakın bir çelişki barındırdığını ve doğru yanlış üzerinden ifade edileceğini söyler. yani materyalist biri bu alana zaten hiç girmez. çünkü onun amacı varlık olarak gerçekliktir doğru olarak gerçeklik değildir.

şimdi gelelim materyalistin ahlak konusunda ki tutumuna, ahlakı düalist aldığı için sadece mantıklı olana yönelmesi gerektiğini söyler, doğruları diyalektik aldığı için salt bir ahlak kavramını kabul etmez.( dinlerden ayrıldığı nokta budur, yoksa materyalistler millet bir birini öldürsün gibi bir şey söylemez) sadece ahlakı statik kabul etmez. bunu bilimsel olarak da kabul etmez. ve kesin bilimsel doğrular olmayacağı gibi kesin ahlaki doğrular olmayacağını söyler.

yani durum bu, konu çok uzamasın.
dar anlamıyla madddeciliktir. hayat formu herşeyiyle maddeden ibarettir der.
türk kızlarının benimsediği felsefi bir görüştür.

arkadaş hepsi mi görünüş düşkünü olur?
olası bir tecavüzün ardından, "bedenime sahip olabilirsin ama ruhuma asla" saçmalığına sığınmaz.
aklı gözüne inmiş şahsiyettir vesselam...

edit: eksile bakalım aklı mausa inmiş insan yavrusu...
doğrudan ateist olmayan kişi.
her şeyi maddeye ve maddeler arasındaki ilişkiye bağlayan zihniyet. ancak kuantum fiziği ile büyük bir darbe aldıkları söylenebilir.
'maddiyattan başka bir şeye önem vermeyen', 'maddi zevklerden başka (ruhsal zevk) zevki olmayan', 'dini imanı madde olan kişi' gibi kalitesiz ve bilinçsiz kelime oyunlarıyla kötülenen materyalizmi benimsemiş insan türüdür.
marksist teorilerin hiçbir zaman öğrenilip, yayılmasını istemeyen (yayılırsa mantıklı olduğu için insanlar materyalist olabilir çünkü) eğitim sistemine de burdan küfürlerimi iletiyorum...
(bkz: material girl)
maymundan geldiğine ihtimal veren.
leyleklerin getirdiğine ihtimal veren.
mucizelere inanmayan.
metafiziği yok sayan kişiler.
- her 'sikim hıyar!' diyene tuzluğu alıp koşmaz, körü-körüne inanmaz, kuşkuludur, araştırır.
pek çok insanın asıl anlamını kavrayamadığı tanım. materyalist'teki maddeci, madde dışı yani metafizik varlıkları reddetmek için kullanılır. yoksa çıkarcı anlamına değil.
bugün'e kadar bildiğim en materyalist insan napolyondur arkadaş kim ne derse desin.
para para para
imamı da vardır,

(bkz: materyalist imam)*
maneviyatçılar gücenmesin ama bilim yolunu açanlardır. maneviyatçılara da önce itiraz sonra da mecburen kabul etmek düşmüştür.

ayrıca din harun yahya nın öğretmeye çalıştıkları değildir.
öldüğünde keşke ot olsaydım diyecek şahısların sıfatı.
(bkz: özgür iradeye inanan materyalist)
Halk arasında bir kişiyi "çıkarcı" "para düşkünü" "duygusuz" "gerçekçi" olarak nitelendirlmede kullanılan bir sıfattır. Birileri(!)halka bunu benimsetmiştir.

Asıl anlamı evrende var olan tek şeyin maddeler olduğunu ve bütün olguların da maddelerin etkileşiminden kaynaklandığını düşünen insandır.

materyalizmi benimsemiş kişidir.