bugün

Yemek yemekle beraber yemek yapmayıda öğrenmeyi amaç edinmiş kişidir.
Evet belki windows gibi next-next-next-finish gibi (basit ama ezberci) mantıkdan mahrum kalır ama işin zevkli tarafı da bu değilmidir?
En sevilen özelliklerinden olan arayüz seçeneği bolluğunun farkındadır, bilgisayarı maximum verimlilikle kullanır, belki (henüz) need for speed most wanted oynayamamaktadır(wine olayı ile oynarda neyse) ama işin öteki tarafı daha eğlencelidir.

Öncelikle o siyah ekrandan korkmaz linux kullanan adam, çünkü onunla takılır, gidip windows'a 180 TL bayılmaz haybeden, (burası Turkiye kim orjinal kullanıyor ki demeyin, resmi bir kurumda kullanın da korsan taşaklarınız kaç okkaymış o zaman konuşalım), arkaplanda neler dönüyor, hangi process ne iş görüyor diye her daim bilgi sahibidir, virüs yemez ( Bir üniversitede sırf yapılabileceğini ispatlayabilmek için bir ekip yapmıştı ama onu saymıyorum), önüne gelen herkes bilgisayarına oturup kullanamaz çünkü herkes bu ayrıcalığa sahip değildir.

Kısacası gerçekten bilgisayar kullanır.
Elbette yine de zevkler ve renkler tartışılmaz, kimisi basit sever kimisi detay bilmek ister...
Bilgisayar mühendisi olma ihtimali fazladır.
Bilgisayarı bir tutku haline getiren insandır. "Terminal"e "sudo" diye başlayan komutları girmekten zevk alır.
server kurmak için kullanıyor olma ihtimali yüksektir.
manyak bir hızla öğreniyordur. şimdi sözüm windows 7 kolaylığında linux dağıtımları yükleyen arkadaşlara değil. yum ile apt ile hatta rpm ile yükleme yapan arkadaşlar kastım. çünkü mutlaka bir bokluk çıkar. ya başka bir şey eksiktir, ya arkada programlara baktığı yer güncel değildir. eksiksiz yazdığın script bir dağıtımda çalışırken birinde çalışmaz, interface ayağa kalkmaz falan filan. bir ton şey. hal böyleyken deli gibi araştırmak zorunda kalıyorsunuz ve aslında öğrenmeniz gereken şeye ulaşmayı denerken belki faydalı belki fazlalık bir sürü de şey öğreniyorsunuz.