bugün
- komik olmayan komedyen2
- üniversiteye kızlar cinsellik yaşamak için gidiyor3
- manifest dinleyen erkek11
- 07 08 2026 mekke ortak savunma anlaşması10
- aşk acısı çekiyorum sözlük21
- sudekiray3
- memurların 4 gün mesai 3 gün tatil istemesi7
- sudekiray'ın 18000 entry kutlaması4
- berrak tüzünataç3
- kız arkadaşın 4 gündür mesaj atmaması4
- mesele ne senin benden ayrılman3
- fahriye evcen3
- ilk buluşmada öpmeye çalışan kız3
- evlenilmeyecek 4 erkek11
- sözlük yazarlarının kıro olmaları7
- hükümet değişse ülke düzelir mi17
- taşak sütyeni2
- türkiye7
- mohamed salah ghaly13
- tofaş2
- lahmacun yiyen insan kırodur4
- aykolik'in iyi bir yazar olması5
- insan zamandan ibarettir3
- trabzonspor7
- yaz yemekleri5
- gocu4
- mauro icardi3
- scooter'a 6 kişi binmek5
- taksici muhabbeti5
- birleşik krallık3
- ayda bir baklava yiyince kilo alacağını sanmak8
- spiderman mi döver batman mi5
- gulmekicinyaratilmis11
- adını yoldaki taşlara yazdım4
- dün gece sözlükte yaşanan ahlaksız olay10
- stres yönetimi6
- almanya5
- ona bir şey söyle7
- dost2
- ispanya7
- falkland yasası3
- murphy yasası2
- arkadaşlar ben güzel miyim6
- opel alman arabası mı sorunsalı6
- doğuda yaşayan yazarlar5
- gocu bay bey birader3
- elalem ne der4
- bir erkek ve bir kız arkadaş olabilir mi15
- mekana müşteri çekecek kadar güzel olmak4
- petrol4
"(1908 Hupey - 1971 Undur Han/Moğolistan)
Whampoa Askerî Akademisinde Çan Kayşek tarafından eğitildi.
1927 de komünistlere katıldı. 1945'ten 1950'ye kadar Mançurya'daki Çin birliklerine kumanda etti.
1954'te meclis ikinci başkanı, 1955 te mareşal oldu. Aynı yıl, Çin Komünist Partisi politbürosuna ve 1958'de de politbüronun daimî komitesine girdi. 1959'da savunma bakanı oldu.
1960-1961'de ordu içinde bir siyasî eğitim kampanyası geliştirdi ve orduyu askeri-siyasi bir örneğe göre örgütlemeye başladı. 1965 te ordudaki rütbe ve işaretleri kaldırdı."
emperyalist japon saldırısına karşı çin direniş savaşı'nın ve çin devrimci iç savaşlarının yönetiminde mao tse-tung un yakın silah arkadaşıydı.
yaşasın halk savaşının zaferi adlı kitabı 1968 yılında bilim ve sosyalizm yayınları tarafından yayınlanmıştır.
Whampoa Askerî Akademisinde Çan Kayşek tarafından eğitildi.
1927 de komünistlere katıldı. 1945'ten 1950'ye kadar Mançurya'daki Çin birliklerine kumanda etti.
1954'te meclis ikinci başkanı, 1955 te mareşal oldu. Aynı yıl, Çin Komünist Partisi politbürosuna ve 1958'de de politbüronun daimî komitesine girdi. 1959'da savunma bakanı oldu.
1960-1961'de ordu içinde bir siyasî eğitim kampanyası geliştirdi ve orduyu askeri-siyasi bir örneğe göre örgütlemeye başladı. 1965 te ordudaki rütbe ve işaretleri kaldırdı."
emperyalist japon saldırısına karşı çin direniş savaşı'nın ve çin devrimci iç savaşlarının yönetiminde mao tse-tung un yakın silah arkadaşıydı.
yaşasın halk savaşının zaferi adlı kitabı 1968 yılında bilim ve sosyalizm yayınları tarafından yayınlanmıştır.
mao zedong tarafından "1971'de bir uçak kazasında öldüğü haberi" 1972'de açıklanmıştır.
haliyle ölümü bir sis perdesi içeren çinli asker ve siyaset adamıdır. ölmeseydi mao zedong'un halefi olarak iş başına gelecekti.
haliyle ölümü bir sis perdesi içeren çinli asker ve siyaset adamıdır. ölmeseydi mao zedong'un halefi olarak iş başına gelecekti.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar