bugün
- bir insana akpliliği üzerinden saldırmak28
- kangal sucuk 1000 lira13
- mason greenwood57
- kezo erkeklerin ortak özellikleri15
- süleyman soylu10
- nurculuk4
- fetö nün siyasi ayağı8
- istanbul'un suç haritası3
- 15 temmuzda çalışan yazarlar11
- spor yapan sözlük erkeği7
- bir sözlük kızıyla saatlerce sevişmek5
- tahliye olan pkklılara tepki göstermeyen akpli3
- nurcuların biraz şey olduğu gerçeği3
- 14 temmuz 2026 fransa ispanya maçı27
- kadınlar neden bu kadar şirin ve bıcırık sorusu7
- 1876 osmanlı darbesi2
- iran abd ateşkesi bozuldu3
- 4 yıldır emekli hayatı yaşamak5
- 15 temmuz 2016 darbe girişimi9
- yaşanılmış garip olaylar2
- sözlük yazarları sorunlarıyla nasıl başa çıkıyor6
- benim aslında kim olmam5
- giderlerimi bir iş insanı karşıladı2
- kentsel dönüşümün asıl amacı4
- mel mel abinin kapak fotosundaki kravat2
- emekliye zam var mı alooo4
- sevdiği kadının ayaklarını kasığında ısıtan adam7
- ayakkabı dolabı2
- güzel kızım diyen erkek4
- habire götten zarto2
- baykuşhamid2
- burçlara inanan erkek4
- kız yeğen sahibi olmak2
- sözlükteki azılı ruh hastalarının aynı kişi olması7
- sözlükte kavga olacak hissi5
- anın görüntüsü20
- tai lung5
- 15 temmuz'un okullarda anlatılması5
- birtakım fotoğraflar17
- yolsuzluk yok usulsüzlük var3
- sözlükte takılan patronlar3
- tanga rahatlığı2
- muhammed yakut7
- dudağı öpülmelik sözlük hatunu aranıyor ilanı3
- nescafe xpress2
- arjantin milli futbol takımı9
- ispanya milli futbol takımı3
- sözlük kadınıyla evlenir miydiniz5
- şirin trakya kasabasından istanbul'a yerleşmek3
- istanbul havalimanına halk lokantası istiyoruz2
limonlusu da pek güzeldir
annemin büyük bir zevkle kıtlattığı ve babamın da bir türlü anlamlandıramayıp her seferinde niye böyle içiyorsun demesine sebebiyet veren çay içme şekli.
genelde doğu anadolu kökenli (bildiğim kadarıyla kars,erzurum,malatya)insanların bir alışkanlığıdır.kıtlama şekeri daha bir sert olur bildiğimiz şekerden.
(bkz: kıtlama şeker)
erzurum ve kars'ta hemen hemen herkesin kullandığı çay içme şekli. şeker ağızda kırılır ve üzerine çay içilir.
leziz bir kahve içme yöntemidir. kesme şekerle içerken fazla bir keyif vermez kıtlama içmek için özel şekerler vardır * çok serttir bu şekerler ve ağızda kolay kolay erimez ufak bir parçası ile rahatlıkla bir fincan kahve içilebilir. kahvenin tadına tad katar.
boşnaklar yandan çarklı derler. *
erzurumluların, küp şekeri çayın içine atıp karıştırmak suretiyle eritmek yerine ellerinde her yudumdan sonra* bir parça kopararak bir nevi katık etme şekli...
bir tür görgüdür...
bir tür görgüdür...
şekeri özeldir. her şekerle kıtlama çay içilmez. rivayete göre erzurum şekerinin -ki kıtlama şeker diye de anılır kendisi- bir tanesi ile 5 bardak çay içmek mümkündür.
diyenlerin yalancısıyım, denedim 2 ancak oldu.*
diyenlerin yalancısıyım, denedim 2 ancak oldu.*
erzurum da çay içilirken içine şeker katmak yerine, dilin altına bir parca özel şeker konulması akabinde içilmesi olayı.
şekeri bir acayiptir zaten imkanı yok yiyemezsiniz, dişinizi kırarsınız ama onu yiyemezsiniz, çok denedim amma ve lakin olmadı * ama güzeldir tabi, ben kıtlama olayını bilmiyorum 5 kıtlama şeker ile bir bardak çayı zor içiyorum, ancak 1 kıtlama şeker ile 10 bardak falan içen dedeler var ki kendileri zaten çay ögütücü gibi bir şeydir.
çay tiryakisi diyelim biz ona.
canım çekti lan, oysa ben çay hiç sevmem. *
şekeri bir acayiptir zaten imkanı yok yiyemezsiniz, dişinizi kırarsınız ama onu yiyemezsiniz, çok denedim amma ve lakin olmadı * ama güzeldir tabi, ben kıtlama olayını bilmiyorum 5 kıtlama şeker ile bir bardak çayı zor içiyorum, ancak 1 kıtlama şeker ile 10 bardak falan içen dedeler var ki kendileri zaten çay ögütücü gibi bir şeydir.
çay tiryakisi diyelim biz ona.
canım çekti lan, oysa ben çay hiç sevmem. *
erzurumun meşhur çay içme şeklidir. kahvelerde şekeri çaya atıyorsanız baya bir alay konusu olabilirsiniz.
ağız ve gırtlak kanseri sebebi olduğu söyleniyor. Çayı aşırı sıcak içip durmaktan hücrelerin dokuları bozuluyormuş.
Bu sonuç doğruysa, yıllardır sıcak çorbaları hüp hüp hüpletiriz, yandık demektir.
Bu sonuç doğruysa, yıllardır sıcak çorbaları hüp hüp hüpletiriz, yandık demektir.
özel bir şekeri vardır diğer küp şekerlerle içilmesi hoş olmaz.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar