bugün

Bir rivayete göre savaşa gelen Türk uçaklarını,Rumlar uçuş talimi yapıyor sanmış..

hey gidi koca Ecevit,o zamanlar ne abdyi taktık ne israili,nede rumu

şimdide iki tane ibne terörist parmağında oynatıyor ülkeyi.
şimdi aynı durum olsa eoka sadece şiddetle kınanır, 300 bin kıbrıslı türk'ü vatan topraklarına kabul edilir ve adada türk nüfus bırakılmazdı dedirtir. adına da kıbrıs çözüm süreci denir, eoka da böylece amacına ulaşırdı. malum suriye'deki türbe akla gelince, pkk karşısında hükümetin tutumunu görünce insanın aklı bunları düşünüyor.
Neden bilmem ama bu harekata katılan askerler büyük oranda kafayı sıyırmıştır, ahir ömründe intihar edeni, karısını keseni, çoluğunu çocuğunu dövüp hor göreni. Az değildir.

Ne ise; tarihimizden bir harekat. Ecevit kadar erbakan da anılmalıdır lakin.
Gün gelir yeniden Ayşe tatile çıkar, tüm dünya Türkü yeniden hatırlar. Kıbrıs Barış Harekatı'nın 41.yılı kutlu olsun.
Sonucunda Aselsan kurulmuştur.
bazı savaş çığırkanı şakşakçı Kemalistlerin gazı ile Bülent Ecevit in kişisel ihtirası uğruna ülkeyi savaşa soktuğu harekattır.

uygulanan amarikan ambargosundan sonra ülkemiz yıllarca belini bi türlü doğrultamadı.
Kıbrıs Barış Harekatı olarak bilinen çıkarmanın mimarının hep Bülent Ecevit olduğu konuşulur ancak o günlerde harekatın asıl mimarının Erbakan olduğu batılı devletler tarafından bile dillendiriliyordu. ingiltere harekat için "harekatın asıl mimarı Erbakan'dır" yorumu yapmıştı.
''Ayşe tatile çıksın'' cümlesini hatırlatan unutulmayan bir olay.
resmen dünyayı karşımıza alarak gerçekleştirdiğimiz harekat. bu tip şeyler türk milli heyecanını gençlerin yüreğinde canlı tutuyor.
elimize geçen son istihbarata göre türkiye kıbrısa girecek. ''ayşe tatile çıksın'' kodlaması ile başlayacak olan savaş.
Mimarının aslında Necmettin erbakan olduğu harekattır.
O dönemde bülent ecevit kıbrıs'a dahi gitmemiştir.
Araştırılabilir.
Ezanın yasaklanmasından sonra tekrar yapılması gereken harekat. Bunların iyice suyu kaynadı soğutmak lazım.
cumhuriyet tarihinin en şerefli eylemi. Özellikle 2. Dünya savaşı sonrasında Amerika'dan izin almadan iş yapamayan devletimizin ilk defa kendi inisiyatifini kullanarak yaptığı askeri harekat. Allah ülkemize yeniden böyle şuur dolu devlet adamı (mimarı erbakan'dı) ve asker nasip etsin.
(bkz: bülent ecevit)
(bkz: kıbrıs fatihi)
başta hastalıklı akp hükümeti olsaydı yapılması mümkün olmayacak harekattır.

muhtemelen kıbrıslı türkleri anadolu'ya kaçırarak çözerlerdi sorunları.
Harekatın perde arkasında Erbakan vardı.
Gereksiz harekat olmuştur. Hadi bi bok yiyiyorsun tam yap bari yarıda bırakma amk, al yaptın ne oldu, var mı, oldu mu bi faydası, görebiliyor musun? Yok.. Gereksiz harekat olmuştur.
merhum bülent ecevit'in adayı komple fethetmek üzereyken merhum erbakan'ın çekince koyması sebebiyle ancak yarısına kadar gelebildiği bir operasyon.

erbakan'ın konya ile bağları, rumların üstüne bu kadar gidilmemesi gerektiği gibi bir yargı oluşturmuştu...
"bülent makarios'a kaydı" koduyla bitmiştir.
Turancı bir öze sahip olan harekat. Türkiye cumhuriyeti sınırlarının içindeki Türkleri değil, dışındaki Türkleri de önemsediğini bu şekilde dünyaya kanıtladı. dün Kıbrıs, yarın Musul ve Kerkük.
Erbakanida ecevitide saygi ve rahmetle anmak lazim. Tabi bu harekatta en buyuk pay yine ordunundur. Donemin deniz kuvvetleri komutani ben karadeniz çocuğuyum kibrisa kayıkla bile cikarim siz siyasetçiler bize destek verecek misiniz demiştir. Orduya sadakat onurumuzdur.
(bkz: necmettin erbakan)
Bir Şubat kadar sürmüştür. Gel gelelim şimdi kendi ilçemizi 120 gündür temizleyemedik.
20 Temmuz 1974 sabahı adaya havadan indirme ve denizden çıkarma yapmaya başlayan Türk birlikleri önce Girne’ye girdi, daha sonra da Lefkoşa’ya yöneldi. Ateşkes başlamadan Girne-Lefkoşa hattı birleşti. 22 Temmuz 1974 tarihinde ateşkes ilan edildi.

Ancak 8 Ağustos'ta II. Cenevre Konferansı'nın yapılmakta olduğu zamanda Cenevre'de sürdürülen görüşmeler sırasında anlaşmanın mümkün olmadığı kanaati kesinleşince harekâtın yeniden başlatılacağı anlamına gelen "Ayşe Tatile Çıksın" (Ayşe, Turan Güneş'in kızı Ayşe Güneş'in adıdır.) parolasını Türk Dışişleri Bakanı Turan Güneş, Başbakan Bülent Ecevit'e bildirdi.

görsel

Bunun üzerine 13 Ağustos'ta Türk birlikleri tekrar ilerlemeye başladı. Türk birlikleri 14 Ağustos'ta başkent Lefkoşa'ya, 15 Ağustos'ta Lefke ve Magosa'ya girdi. Harekât neticesinde bir taraftan Magosa'ya diğer taraftan Lefke'ye varılarak Türk tarafının sınırları çizildi.

Kaynak : Wikipedia
(bkz: necmettin erbakan)