bugün

/97
Güneş Dil Teorisi'nden daha makbul geçerlilik sebepleri olan.
Var oluşları can yakan ırk.
MiLLiYETÇiDiRLER HATTA FAŞiZME YAKINDIRLAR.
faşistin dikalasıdır büyük bir çoğunluğu. kendileri kürt milliyetçiliğinin amına koyar, siz türk milliyetçisiyim diyince '' size faşist şerefsiz milliyetçi'' derler. bunu bizzat yaşadım.
http://inciswf.com/1304790250.swf
amerikada yaşasa ben vergilerini veren bir amerikalıyım diyerek kendini savunacak halk.
hiçbir zaman biz türkleri anlamadınız/anlamıyorsunuz. aşağıdaki entry'i 3 kişi eksilemiş. en büyük kanıtı da budur.

(bkz: ben bu yazıyı kürtlere yazdım/#21163300)
yüz yılın en büyük direnişini göstermiş onurlu bir halktır.
Türk diye türkiye'li olan insana denir, rus diye rusya'lı olan insana. Kürt kimdir? Nerelidir? Haritada yeri neresidir?

edit: tüm bu kürt tartışmasının kökenine girip olabildiğince basitleştirerek farklı bir noktayı vurguladım. sen türkiye cumhuriyeti vatandaşıysan türksün, fransız mısın? bunu en alakasız uzuvlarından algılayıp aynı uzuvlarla laf yetiştirmenin bir alemi yok. hele olayı bir atatürk deyişi ile alakasız yerlere götürmenin hiç anlamı yok. bir şeyi de çarpıtmasanız ölürsünüz çünkü. her şeyi tek tek açıklamak gerekiyor, kendin bir sonuca varamıyorsun çünkü.
aynı mantıkla bir kürt türkiye vatandaşıysa o kürt değil türktür. kendini sıyırıp örgütlenmek, bir ülke içinde ayrı bir millet olarak oluşumlaşmak dünyanın gördüğü en büyük sorunları beraberinde getirir. bile bile lades. uğraşın bakalım nereye kadar gidecek, kendinizi de yakın masum insanları da.
ortadoğu halklarından birisidir.
Yıllarca ton problem yaşamış o da yetmemiş hor görülmüş, azınlık denmiş, kişisel hakları yok sayılmış bir millet.
M.Ö 24.yyda Sümer tabletlerine konu olmuştur. Vikipedinin verdiği bilgi doğrultusunda Dünyada 23 - 28,5 milyon civarında kürt olduğu tahmin ediliyor.
imtihandır.
Gün geçmiyor ki adına yakışır hareketler yapmasın denilen topluluk.
kürd adı, kürt adından daha çok yakışıyor onlara.
pkk diye nitelendirilen, aslında bu şekilde pkk ya çanak olarak tutulan bir kısımdır. hatta bu o kadar ileri gitmiştir ki ülkemizde kürtlerin istekleri adı altında pkk partizanlığı yapılmaktadır.

edit: kürt değilim.
bügün metroda geçen bir olay (objektif):
kalabalık bi durakta metronun kapıları açıldı ve kalabalık grup doluşmaya başladı. iki kürt içeri bağıra bağıra ellerinde bavullarla girerken arkada kalan kibar bir beyefendi ''ilerleyebilir misiniz?'' dedi. kürt yavaş yavaş ilerlerken buna 10 saniye boyunca ters ters bakıp arkadaşına doğru sessizce sövdü beyefendiye.
daha önceleri varlığı inkar edilip ''yok ki canım öyle bir ırk'' denilen ama günümüzde ''varlığına'' küfür etmek için yarışan ırkçı faşistleri gördükçe gülümseten ırktır.
yapılan çoğu yanlışın yüklendiği ırk.
mezopotamya nın kadim halklarındandır.
Bir cok kurt arkadasi olan biriyim cok iyi kalpli olani barisi destekleyeninide gordum ataturke kufur edeninide. kisilik meselesidir bu kurtlerin hepsini kotulemek haksizlik olur.
büyük bir çoğunluğunun elektrik faturasını biz öderiz.
antik dönemde iran'a(önce perslere, sonra sasanilere) kök söktürmüş halk. hatta kürtler ile farsların mücadeleleri bir şekilde mitolojilere de girmiştir. ayrıca o dönemde kürtler maniheizmin kurucusu mani'nin en etkili destekçileri olmuşlardır. kurumsallaşmış zerdüşt dini devlet düzenine komünal düzeydeki tüm isyanlarda kürtler baş rolde olmuştur. sonrasında mazdek'in de yanında olmuşlardır, islam sonrası dönemde babek'in de; ayrıca babek kürttür.
ayrıca kürtlerin iran coğrafyasında antik dönemden bu yana var olmalarına rağmen şii değil de şafii olmaları tesadüf müdür? asla değildir.
(bkz: wölf)
saçma sapan bir ırk. tıpkı ingiliz, türk, arap, azeri, rus ... gibi. insanız lan, anlamak çok mu zor. bi adam doğuştan türk diye avrupada barbar oluyorsa; doğuştan kürt diye türkiyede terörist... veya zenci olduğu için doğuştan hırsız, kaba...

kısaca: ön yargılarınızı sikeyim.
wölf...
(bkz: sibirya kürdü)
Gündemdeki Haberler
© copyright 2005 - 2026