kuşadasında düzenlenen futbol turnuvası. çeşitli yabancı ülkelerden altyapı oyuncuları ve ülkemiz takımlarının altyapı oyuncularının katıldığı bir turnuva.

http://www.kusadasicup.com/?p=212&lang=en

--spoiler--
2010 yılı nisan ayında ilki gerçekleştirilen ve alt yaş kategorileri için ülkemizde düzenlenen ilk ve tek özel uluslararası futbol turnuvası olma özelliğine sahip kuşadası cup’ta bu yılki heyecan 20 – 24 nisan 2011 tarihleri arasında yaşanacak.

hif (herkes için futbol) kapsamında düzenlenecek olan ve 1997 doğumlu oyuncuların yer aldığı takımların mücadele ettiği elite ile 1999 doğumlu oyunculardan oluşan takımların katılacağı premier kategorilerden oluşan turnuvada bu yıl da birçok uluslararası takım sahne alacak.

elite kategori maçlari nefes kesecek

24 takımın 6’şarlı 4 grupta yer alacağı elite kategori’ye ingiltere’den chelsea ve southampton, hollanda’dan psv eindhoven, belçika’dan standard liege, almanya’dan hertha berlin, wolfsburg, berlin türkiyemspor, münih türkgücü ataspor, azerbaycan’dan gabala ile irak’tan kalespor olmak üzere yurtdışından toplam 10 takım katılıyor. fenerbahçe, bursaspor, trabzonspor, buca genç akademi, altay, dardanelspor, samsunspor, turgutluspor, izmirspor, akhisar belediyespor, adana gençlerbirliği ve damlaspor ise 14 yaş takımlarıyla turnuvada ülkemizi temsil etmesi kesinleşen takımlar.

premier kategori’de tam bir futbol şöleni yaşanacak

fenerbahçe, bursaspor, manisaspor, berlin türkiyemspor, kyif (finlandiya), damlaspor, buca futbol akademisi, eskişehirspor, altay, çanakkale barbarosspor, uşak il milli eğitim karması, bursa yeni karamanspor, hollanda bjk, antalya il milli eğitim karması, görece belediyespor, umurlu belediyespor, akhisar belediyespor, nazillispor, kyöd spor kulübü şu ana kadar premier kategori’ye katılması kesinleşen takımlar. bu yılki turnuvaya ayrıca türkiye futbol federasyonu’na bağlı 60 ftem’den (futbol teknik eğitim merkezi) birçoğunun da katılması bekleniyor. kuşadası kupası, tff tarafından resmi olarak turnuvaya katılmalarına izin verilen ftem’ler için, yıl boyu yaptıkları çalışmaların sahadaki sonucunu görmeleri ve kendilerini göstermeleri açısından da önemli bir sınav
--spoiler--
© copyright 2005 - 2026