roma döneminde çok geniş bir alanda kullanılmış, hatta bazı günümüz tarihçi ve bilim adamlarına göre imparatorluğun sonunu hazırlamış olan element. (bkz: kurşun zehirlenmesi)
öldüren kurşun değil açtığı deliktir.
kanserojen, üreme için toksik ve de çevre kirletici bir materyaldir aynı zamanda.
cosmos belgeselinin 7. bölümünü izlerseniz ne kadar tehlikeli bir o kadar da yaygın kullanılan bir element olduğunu anlarsınız. daha önce pek fikir sahibi değildim ama bahsettiğim belgeselde izlediklerimden sonra dehşete düştüm. mutlaka bu konuda bilgi sahibi olmalısınız diye düşünüyorum.
Cem Adrian yaktın beni başkaaan.
bilimum ateşli silahlarda cephane yapımında kullanılan maden.

ve insan sağlığı için zararlı olan element.
Akla gokhan turkmenin 'buyuk insan' yorumu parcasindan bir dizeyi getiren element, silah muhimmati.

Soyle, yillar mi daha hizli bir kurşun mu?
Romalılar su borularını kurşundan yaparlarmış bu yüzden latince plumbum kurşun kelimesinden ingilizce plumber tesisatçı kelimesi türemiştir.
Engin altan'ın yeni dizisi. Yalnız dizideki herkes bıyıklı. Yine bir bıyık akımı olacak.
zülf-ü yare dokunduğu için erken bitirildiğini düşündüğüm, yine de mutlu bir sonla bitmiş fox tv dizisi. yalnız hain evlat rıfat'a ne olduğu sorusu havada kalmıştır.
Cem adrian ve cezanın şarkısı. Ben cezayı çok severim. Bu parçayı da çok sevdim.

https://open.spotify.com/...%3A6AJBZ7HPAB4yEaG3bOTusg
© copyright 2005 - 2026