bugün

birbirinin ikamesi olmayan şeylerdir.
(bkz: başlık açıp kaçmak)
günümüzde çoğu gencin yaptığı eylem. hızlı ve keyifli bilgiye ulaşmak istiyor gençler ve kitaplardaki yoğun ve bazen gereksiz kalan tasvirlerden hoşlanmıyorlar galiba.
saçmalıktır sözlükten uzak kaldığınızda anlarsınız bunu sözlük okumak zeka seviyesini düşürüyor cidden. tamam olaylardan muhabbetlerden haberiniz oluyor ama olgunlaşmıyorsunuz hiç.
bir sporcunun yaptığı uzun zamanlı koşuların arasında yapılan açma-germe hareketleri gibi 30-40 dakikada bir böyle şeyler yapılabilir. ancak kitap okumayı, sözlüğe ve twitter'a tercih etmek de kabul edilemez. değil mi?
sosyal medyanın kitaplarla karşılaştırılmaması ve aynı kefeye konmaması gerekir, gündemi öğrenseniz de ufkunuzu açmaz sosyal medya, yapmayın böyle.
bir yerden sonra kafa kazan gibi olunca kitaba yer kalmıyor akşam vakitlerinde.
2013 yılının getirdiği bir meziyet.
bir şeyler üzerine odaklanmama isteğidir. kitap okudugumuz zaman kitaptaki olaylara, fikirlere,durumlara odaklanırken, buralarda her 5 saniyede bir farklı şeyler düşünürüz.
Boş iştir zira o kadar yaygındır ki kimse zaman öldürdügünü kabul etmez zamanla ne kadar sığ kaldığini göremez görmek istemez. Bahaneler de gündemden uzak kalmadır işte.
kitap okuma yeteneğini öldürendir. zira konsantrasyon bozukluklarına yol açar. hatta sessizlik hayatımızdan çıktığı için hiçbir şey yoksa beyni uyaran, huzursuzluk ve ne yapacağını bilememe başlar. Beynin tembelleşmesidir ve önemli bir sorundur.
hepimizin düştüğü hata. zamanımızı boşa harcıyoruz arkadaşlar bakın 1 tane amerikalı uludağ sözlük üyesi var mı? twitter desen hintlilerle beraber en çok biz varız siteyi amerikalılar kurmuş kendileri girmiyor. neden diye düşündünüz mü hiç? tabiki hepsi kitap okuyup kendilerini geliştirmekle meşgul bizim önümüze kedinin önüne küçük top atar gibi attılar bu siteleri.

evet arkadaşlar büyük resmi yine gördük çok şükür herkes çıkış yapsın ve kitap okusun en az 1 saat açık ve net.