bugün

/13
Allah'ın sevmediği huy.

kibiri yeniyorum; öz güven eksikliği, sosyal fobi başlıyor. kibiri de Allah sevmiyor, bir insana kibir zaten yakışmıyor...

tisskiniyorum. ne yapacağım ya rabbi!
Insanlari inanış , din , ırk vb. ile ayırmaya yol açan ve sık karşılaşılan bir durum.
ateistler de olan.
benim muaf olduğum duygu.
rahat olun gençler.*
ak parti'nin bu seçimde az oy almasının sebeplerindendir. halkı duymadılar, halk da gereken cevabı verdi.

titreyin ve kendinize gelin!
Her şeyin içinde kusur aramayı seven insanlar genelde kendi yaptıkları hataları ilk unutan insanlar oluyor. Diğerlerinin hatalarına bu derece takıyor olman kibrin ilk işaretidir.
bazı dini çevrelerde çok vardır, kendi düşüncelerini kutsal diğerlerinin düşünceleri boş ve anlamsız sayarlar.

onlara kafam girsin.
en gereksiz duygudur.
Uyuz kızların ana maddesidir.
Cehennemde ebedi kalmak için birebir neden. Zerre kadar kendini beğenen ustun gören cennete giremeyecek. Allah bu hastalıkla canımızı almasın.
insanı ,tanımlandığı isimden en çok uzaklaştıran sıfat,inananlar için günah.

en ufak meziyet ve sahip oluşların bile kibrini yapan insanlar o dev aynalarından bir kurtulamıyorlar ki ne kadar da aciz bir durumda olduklarını görsünler.
Seytanin en sevdigi gunah.
hastanede çalışan doktorlarda bolca bulunan sıfat.
Kişiyi yer bitirir.
Gereksiz..
Mezarlıklara bak, var mı kimsenin kimseden farkı?
ilk günahlardan.

yangını çıkartacak olan kıvılcım.
insanı boş şeyler uğruna sürükleyebilecek bir yanılsamadır. konuyla ilgili yazım: http://tuvaldekiboya.blog...kadar-cok-sey-var-ki.html
kimi insanların gözünü kör etmiştir. yazık lan kimin çocuğuysa.
Kibir,

Bele baglanmis tas gibidir,
Onunla ne yuzulur ne de uculur.
Yedi büyük günahdan biridir.
her insanda azcık da olsa vardır.
hakedilmelidir.
En büyük günah dir , yeryüzünde böbürlenerek yürümek.
Dünya "en aşağı olan" anlamına geliyor. Aşağılık, köhne bir saray bu, insanın hapishanesi. Evren insanın gözlerine sığar da insan bir dünyaya sığamaz, dar gelir. Ruhun gerçek mekanı, ebedi ikametgahına doğru yolculuğunda insanın dert edindiğini sıkıntılara bakınca içine düştüğü kibir bunalımlarını ancak komedi anlatır.

adamın biri demiş ki yanındakine,
"şeyhim beni çingenelere dövdürdü."
adam da düşünmüş düşünmüş kahkaha atarak şöyle demiş:
"Çingeneden dayak yiyen pezevenkte kibir mi kalır?"
kibir, gerçeği kabullenmemektir. şartlanmış batıl inançlarla hareket etmektir.
© copyright 2005 - 2026