bugün

rezalet bir otogara sahip ilçe.
bu yıl 1-6 ağustos 2008 tarihleri arasında düzenlenecek geleneksel keşan festivaline evsahipliği yapan ilçe. bir rivayete göre bu festival boyunca halk dansları ekibimizi ağırlayacaktır.
cennet diye tabir edilebilecek süper ilçe. dışarıdan gelen insanlar için sıkıntı ötesi bunaltıcı ilçe gibi gelir ancak bir keşanlı için bulunmaz nimettir. acaip bir hoşgörü vardır keşanda. sabah namazından çıkan cemaatle sabahın köründe meyhaneyi kapatarak çıkan sarhoş insan selamlaşıp hatta selamlaşmaylada kalmayıp beraber sabahçı kahvesine yada bir çorbacıya gidebilir ve bu kimseye dokunmaz. dindarlara karışmazlar ancak dincilerden nefret ederler. her ne kadar rahatlarına düşkün olsalarda çok çalışkan insanları vardır. aşırı fazla misafirperverlerdir. misafirliğe gittin mi her an mangal sefasına tabi tutulabilirsiniz.
karadeniz bolgesine ozgu kırmızılı sarılı siyahlı beyazlı saf pamuktan yapılmış başa sarılan örtü.
ilk gözüme çarpan ayçiçeği tarlaları oldu. nasıl arpa-buğday tarlaları varsa keşan'da ve trakya'da da ayçiçek tarlaları var dönümlerce. havası hem rüzgarlı hem güneşli. güneşin sıcak etkisi ve rüzgarın soğukluğu birbirini dengeliyor. çok güzel bişey.

oldukça sıcak, hoşsohbet ve kültürlü insanların mekanı. arada istisnaların olması gayet doğal ama kaideyi bozmuyor.

festival dolayısıyla orada bulunduğum 7 gün boyunca su gibi alkol tüketildiğini gözlemledim. yaz olmasından dolayı alkol tüketimi bira ağırlıklıydı. göbeğime bayağı katkı yaptığıma inanıyorum bu sayede.

cennet bahcesi diye bir yer var 4-5 gösteriye çıktık. çiçekler yeşillikler oyuncaklar falan. oyuncak dediğime bakmayın çocuktan çok büyükler kullanıyor o oyuncakları. biz de kullandık tabi. hoştu, eğlenceliydi. siz de giderseniz siz de kullanın ben onu gördüm ki koskoca adam oyuncağa biniyor diyerek yadırgamıyorlar.

belediye başkanı çok samimi ve çok rahat. kaldığımız yurdun bahcesinde yaptığımız gösteriye günlük kıyafetlerle katıldı. başka yerde olsa takım kıyafetsiz olmazdı heralde diye düşünüyorum.

bir de kızların çoğu renkli gözlü galiba keşan'da.
yaklaşık 1 hafta önce ziyaret ettiğim canım memleketim. her ne kadar ayık dolaşmak mümkün olmasada ne kadar rahat ve sıcak bir yer olduğunu zil olduğunuz zaman bile anlarsınız. ayrıca hayatımın en ilginç zamanını yaşadığım bir mekana gittim ki burada. 2-3 sapsanız ve yolunuz keşanda birahaneler sokağına düşerse mutlaka gidin. aha da adı gecekuşu bar sefer in yeri.
AKÇEŞME
AKHOCA
ALTINTAŞ
BAHÇEKÖY
BARAĞI
BEYKÖY
BOZTEPE
BÜYÜKDOĞANCA
ÇELEBi
ÇELTiK
ÇOBANÇEŞMESi
DANiŞMENT
DiŞBUDAK
ERiKLi
GÖKÇETEPE
GÜNDÜZLER
iZZETiYE
KADIKÖY
KARACAALi
KARAHiSAR
KARASATI
KARLI
KILIÇKÖY
KIZKAPAN
KORUKLU
KOZKÖY
KÜÇÜKDOĞANCA
LALACIK
MAHMUTKÖY
MALTEPE
MERCAN
ORHANiYE
PIRNAR
SAZLIDERE
SEYDiKÖY
SiĞiLLi
SULUCA
ŞABANMERA
ŞÜKRÜKÖY
TÜRKMEN
YAYLAKÖY
YENiCEÇiFTLiK
YERLiSU
YEŞiLKÖY

adlı köylere sahip bir edirne ilçesi.
bir yıldır gidemediğim, gözümde tüten, yaklaşık 2 ay daha gözümde tütecek, rakı kokulu memleket.
doğukaradeniz bölgesi'nde kadın ve kızların başına, omunuza veya beline örttüğü geleneksel ve yöresel örtü, şal.

kırsal alanda yaşayan her karadenizli kadında görülebilir. bunu yanında ilçe merkezlerinde de bayanlar üzerinde sıkça görülür. ana renkleri kırmızı ve siyahtır. güney doğuda nasıl puşi varsa bu yörede de keşan aynı işlevi görür. çarşıda bayanların üzerinde hoş bir renk cümbüşü yaratır. karedenizin güzel havasını tamamlar. türkiye çapında pek tanınmamış ve yaygınlaşmamış bir örtüdür.
Sahil kasabaları olan ilçe. Özellikle yayla sahilini gördükten sonra insan tatil için başka hiçbiryeri seçemez. Ege denizinin serin suyu Saros körfezinin temizliği yemyeşil dağ manzarası eşsiz yerlerin ilçesi.
(bkz: sözlükteki keşanlılar)
1 yıl aradan sorna gideceğim memleketimdir. gidiş tarihimin ramazana denk gelmesi kötü oldu sadece. ilk gideceğim yer; deniz dondurmacısı
şahane peyniri olan ilçedir. belki de türkiyenin en iyi ve en güzel peyniri keşandadır. size tavsiyem keşana gelirseniz keşan peynirinin tadına bakın. hatta sırf peynir almak için bile keşana gelin.
(#6815989) nolu entrymde adı geçen güzel ilçe.
Hastane Caddesi en meşhur caddesidir şahsen okulum o cadde üstünde. muazzam kolay her şey elinizin altında. gidin görün.
istanbul çanakkale edirne yunanistan arasında bir kavşak görevi görmekte. insanları misafirperver sıcak genelde hafif alkollü.. trakya üni nin meslek yüksek okulları içinde en çok öğrencisi en iyi imkanların bulunduğu okulu keşandadır. (keşan m.y.o)
Yaz aylarında istanbul luların haftasonu tatillerinde denizi ve güzelliği nedeniyle tercih ettiği sahil kasabası.
hiç gidip görmediğim ama etrafımdaki keşanlı'lardan sürekli dinlediğim edirne ilçesi.

gördüğüm kadarıyla buradan çıkan adamların alayı sağlam içmektedir, hem de öyle böyle değil. ama yine neredeyse tamamına yakını içkiyi ağzıyla içmektedir, kıçıyla içip sapıtan, bokunu çıkarak neredeyse yok gibidir. evde cacık yapar gibi rakı yapan kültürden geliyorlar, olsun o kadar...
aklıma geldiğinde içimin burulduğu, çocukluğumun, gençliğimin günlerini dolu dolu geçirdiğim, güzel memleketim..
ilçeye bağlı beldeler:

-beğendik
-çamlıca
-mecidiye
-paşayiğit
-yenimuhacir
(bkz: malkara keşan yolu)
farsça'da Çekenler, çekiciler, Çeken, çekerek, Çeke çeke, anlamına gelir.
yazin tozundan , kisin camurundan gecilmeyen yer. eger büyük yerden geliyorsaniz kesani ne tam sevebilir ne de onda tam anlamiyla nefret edebilirsiniz. hep tutan bir sey vardir. ama iten de. devamli kalamazsiniz ama yeri geldiginde mumla ararsiniz. büyük sehrin yorgunluklarina ve insanlarina ilac gibi gelen yerdir. arada bir kaybolan bir seyi bulmak icin gidilmeli. aradiginizi bulamazsiniz hicbir zaman ama baska bir sey bulursunuz her zaman.
neşeli insanlar yaşar bu edirnenin güzel ilçesinde. yazın her mahallesinde her akşam düğün olmazsa olmazdır. temiz denizleriyle her daim göz doldurur. ayrıca canım memleketim doğdum büyüdüm hep burdayım.

(bkz: hoppala paşam malkara keşan)
edirnenin il olmaya aday ilçesi.