bugün
- habire1275
- izmirli kızların verici olması34
- habire12 adamdır37
- ben geldim naneler13
- sssilvermist22
- yazarların almak istediği hediyeler4
- türkiye den ispanya'ya yangın uçağı desteği3
- claudian clouds kadındır12
- messi'yi savunan adamla ahbaplık etmem5
- anın görüntüsü18
- cilgincapkin13
- kafa dağıtmalık şarkı önerileri5
- küs insanları barıştırmak3
- deccal'in sozluge gelmesi10
- gece sokağa çıkıp auuuu diye bağırmak4
- erkeklerin artık adım atmaktan korkması20
- ben senin yerinde olsam5
- abdülhamid kayıhan osmanoğlu5
- gaz fren debriyaja aynı anda basarsak ne olur16
- bir ay çaylak olmak4
- lionel messi7
- arkadaşlar bi bakar mısınız3
- sözlük yazarlarının akşam yemekleri9
- sözlükteki kavganın amacı5
- sözlük tipsizlerinin fotoğrafları14
- gammazların tarafsız olması gerekliliği26
- en sevilen su markası3
- arap gel oğlum5
- sözlüğün en güzel kızıyla çıkmak2
- yarası olan gocudur5
- sözlük kızları bizim neyimizdir sorunsalı11
- kılıçdaroğlu'nun rozet töreni figüran iddiası19
- sabahın 4 ünde parkta bir bankta oturan küçük kız2
- arkadaşlar sizce bu takım elbise güzel mi15
- hakkımda bilmeniz gerekenler34
- şu anda çalan şarkı2
- mutlu ama uzak olsun3
- suca suruklenen cocuk7
- temmuz6
- yorgun mermi13
- burhaniye6
- sözlük erkeklerinin 1 90 dan kısa olmaması10
- nickten isim tahmini yapmak25
- hiyeroglif dilleri2
- sakız falı2
- selam arkadaşlar beni hatırladınız mı4
- bankta oturup kola çekirdek keyfi yapmak2
- aslan3
- vincent van gogh5
- futbol5
kaynama noktasına gelmiş, sıcaklığı çok fazla olan.
(bkz: tepesinden kaynar su dokulmek)
(bkz: kaynar asfaltta yumurta kirmak)
(bkz: tepesinden kaynar su dokulmek)
(bkz: kaynar asfaltta yumurta kirmak)
genellikle gaziantep, hatay, mersin vb güney bölgelerinde yapılan bir icecek. zencefil, tarçın, karanfil vb asure yapımında kullanılan bazı kokulu baharatlar kaynatılır, süzülüp üzerine dövülmüş ceviz atılır ve sıcak içilir. lohusa dönemindeki kadınlar icin yapılır, süt yapsın diye anneye icirilir ve komşulara dagitilir.
hatta şimdi bile bazi cafelerin menülerinde var. yakın zamanda ticaret kafasına sahip bir arkadaşın kesfetmesi, pazarlaması hatta pet sisede satisa sunmasi kisacasi kokusu beni neredeyse tahrik eden bu mükemmel içecegin içine sicmasi muhtemeldir.
hatta şimdi bile bazi cafelerin menülerinde var. yakın zamanda ticaret kafasına sahip bir arkadaşın kesfetmesi, pazarlaması hatta pet sisede satisa sunmasi kisacasi kokusu beni neredeyse tahrik eden bu mükemmel içecegin içine sicmasi muhtemeldir.
kadiköy çiya restoranda yemeklerin üstüne servis yapılan güzel bir sıcak içecek.
lohusa hanimlara yapilan kotu gorunen ama icersindekiler gayet iyi olan, tadini bilmedigim icecek, gecen markettee paket halinde gordum gayet de istah acici duruyordu. kaynar denmesinin sebebi de surekli soba uzerinde tutarlardi bunu galiba.
su an bogazimi yumsatabilirdi bu ah ne de guzel olurdu.
su an bogazimi yumsatabilirdi bu ah ne de guzel olurdu.
görsel
Adana ve mersin yöresine özgün, diğer ismiyle lohusa şerbeti muhteşem kokulu bir içecektir. Bebek doğumundan sonra misafirlere küçük tabakta ufalanmış cevizle birlikte ikram edilir. Cevizler böyle üstte kalır, şerbetin tadıyla uyumu yakalar.
Denk gelirse içmenizi öneririm. Aktarlarda ve marketlerde malzemeleri satılıyor onları su ve şekerle kaynatınca mis gibi yapmış oluyorsunuz.
Adana ve mersin yöresine özgün, diğer ismiyle lohusa şerbeti muhteşem kokulu bir içecektir. Bebek doğumundan sonra misafirlere küçük tabakta ufalanmış cevizle birlikte ikram edilir. Cevizler böyle üstte kalır, şerbetin tadıyla uyumu yakalar.
Denk gelirse içmenizi öneririm. Aktarlarda ve marketlerde malzemeleri satılıyor onları su ve şekerle kaynatınca mis gibi yapmış oluyorsunuz.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar