bugün
- aynaya bakıp kendine sen çok güzelsin diyen kadın6
- en son aldığınız iltifat8
- balıkesir denince akla ilk gelenler10
- ısparta6
- fas4
- yalnız yaşamak isteyenlere tavsiyeler3
- işten istifa edip yeni bir şehre taşınmak6
- güvenilir erkek3
- netflix üyelik iptali2
- göbek eritme taktikleri4
- tbmm de akp tarafından 76 sahte oy kullanılması4
- 3 tane kedisi olan kızla evlenilir mi sorunsalı19
- bolu dağı geçişi2
- kayahan'ın en güzel şarkısı2
- haşemayla site havuzuna alınmayan kadının isyanı6
- ruh halini tek cümlede anlatmak9
- haluk levent'e 70 milyon tl ceza2
- çay koymak mı katmak mı8
- teen slasher film klişeleri5
- sosyal medya2
- pişmanlık duygusu yaşanılan anlar2
- 35 yaşından sonra aşık olmanın imkansızlaşması8
- sudekiray hariç sözlükte güzel kız olmaması3
- karımla evlendiğime bin pişmanım6
- baklavanın hiçbir içeceğe uyum sağlamaması4
- arkadaşlar falıma bi bakar mısınız6
- istanbul'dan tersine göçün başlaması2
- irmik helvası6
- öbür sözlükten hep erkek yazar gelmesi7
- kemal kılıçdaroğlu15
- gogol bordello2
- tomris uyar'ın üç şairi topaca çevirmesi7
- uyku ilacı içmeden uyuyamamak11
- sevgilinin film izlerken kucağınızda uyuyakalması3
- cehaletln cazibesi11
- mony tontana4
- arkadaşlar ben saksı değilim5
- peugeot 4052
- barış manço2
- antalya yolu üzerindeki dandik şehirler2
- i know what you did last summer3
- evde tekken yan odadan gelen kılıçdaroğlu sesi3
- sersem herif2
- havalı2
- egay sucukcu9
- kendinle sevgili olur muydun sorunsalı24
- arkadaşlar beni özlediniz mi5
- en köylü özelliğiniz3
- evcil robot için isim önerileri2
- hoşlanılan erkeğin kel olduğunu açıklaması10
Fuzz pedal denince akla gelen ilk isimdir. gitarı tersten çalar, saçları kıvırcıktır. şu an dinlediğimiz birçok gitarist onun izindedir.
3 dk dan daha az bi şarkıda joe'ya yaşlı lady sini vurdurup ardından onu meksikaya kaçırmış olan, idol olmak için doğmuş, rock and roll müziğinin ağzıyla gitar çalan adammıdır kendileri.
Geldim evet. Geleceğim evvelden öngörülmüş, adıma başlıklar ve methiyeler düzülmüş. Artık burdayım.
(bkz: benim nick altım ne olur sorunsalı)
(bkz: benim nick altım ne olur sorunsalı)
jimi hendrix'in curtis knight'la daha hala fakirken ve meşhur değilken bir otel odasında geçirdikleri bir anı:
bir gece sanki geleceğin bir görüntüsü kadar gerçek bir rüyayla uyandım. jimi'nin geleceğinin gözlerimin önüne serildiğini anlamıştım. rüyamda bütün renklerin karışımını simgeleyen güzel ve huzur verici tek bir renk -leylak rengi- vardı. leylak rengi bir sis içinde, jimi'yi kendinden çok hoşnut fakat daha önce hiç görmediğim ya da hayal bile edemediğim bir ruh haliyle görmüştüm. görüntü bana jimi'nin gerçekten ait olduğu yeri ifade ediyordu; yüzünde tam ve mutlak bir mutluluk okunuyordu.
uyandığımda doğruca jimi'ye gittim. o görüntüden ve onda gördüğüm şeyden bahsettim. uzun bir süre konuşmadan garip yüzüme baktı ve sonra şöyle dedi:
curtis, sana bir şey söylemek istiyorum. şu an 1965 ve ben beş yıl içinde öleceğim. ama buradayken bir çok yol katedeceğim ve bir gün sevgi, barış ve özgürlük iletileri tüm dünyada paylaşıldığında, ister istemez öleceğim.
bir gece sanki geleceğin bir görüntüsü kadar gerçek bir rüyayla uyandım. jimi'nin geleceğinin gözlerimin önüne serildiğini anlamıştım. rüyamda bütün renklerin karışımını simgeleyen güzel ve huzur verici tek bir renk -leylak rengi- vardı. leylak rengi bir sis içinde, jimi'yi kendinden çok hoşnut fakat daha önce hiç görmediğim ya da hayal bile edemediğim bir ruh haliyle görmüştüm. görüntü bana jimi'nin gerçekten ait olduğu yeri ifade ediyordu; yüzünde tam ve mutlak bir mutluluk okunuyordu.
uyandığımda doğruca jimi'ye gittim. o görüntüden ve onda gördüğüm şeyden bahsettim. uzun bir süre konuşmadan garip yüzüme baktı ve sonra şöyle dedi:
curtis, sana bir şey söylemek istiyorum. şu an 1965 ve ben beş yıl içinde öleceğim. ama buradayken bir çok yol katedeceğim ve bir gün sevgi, barış ve özgürlük iletileri tüm dünyada paylaşıldığında, ister istemez öleceğim.
Gelmiş geçmiş en iyi gitarist .
gitarı ağlatan adamdır.
kendisi hakkında youtube'da yapılan bir yorum sabah sabah sesli gülmeme sebep olmuştur... e yorumu yapan arkadaşın haklı olma ihtimali çok yüksektir...
http://galeri.uludagsozlu...om/r/jimi-hendrix-270579/
edit: hadi bu da benden size gelsin madem...
http://www.youtube.com/wa...zx2vM&feature=related
kendisi hakkında youtube'da yapılan bir yorum sabah sabah sesli gülmeme sebep olmuştur... e yorumu yapan arkadaşın haklı olma ihtimali çok yüksektir...
http://galeri.uludagsozlu...om/r/jimi-hendrix-270579/
edit: hadi bu da benden size gelsin madem...
http://www.youtube.com/wa...zx2vM&feature=related
tapılası gitar virtüözü. gitarı kimseden yardım almadan öğrenmiş ve kendi tarzıyla büyük bir hayran kitlesi oluşturmuştur. gitara yeni başlayan birçok kişinin idolüdür. 27 ler kulübü nün ilk üyelerindendir.
Rivayete göre kusmugunda boğularak ölmüştür.
dünyanın 1 numaralı gitaristi, aramızdan erken ayrılmış insan.
tapılan gitar virtözü gitarı kendi kendine öğrenmiştir hatta bazı rivayete göre gitarı icat edende kendisidir. kendi ağzına kustuğu için boğularak ölmüştür.
rahmetle anıyoruz mekanı cennet olsun.
rahmetle anıyoruz mekanı cennet olsun.
kendisini anlatmak haddime olmayan harika gitarist.
Gece gece düşünmeden edemiyor insan, yaklaşık 50 sene önce elinde beyaz/krem stratocaster'ı ile dünyayı değiştiren bu adam, günümüzde yaşasaydı ve kendisi gibi siyahi olan lil wayne'i aynı renk gitarını amfiye bağlamadan çalar gibi yapıp milyonlarca insanı kandırırken görse ne hissederdi diye...
Gece gece düşünmeden edemiyor insan, yaklaşık 50 sene önce elinde beyaz/krem stratocaster'ı ile dünyayı değiştiren bu adam, günümüzde yaşasaydı ve kendisi gibi siyahi olan lil wayne'i aynı renk gitarını amfiye bağlamadan çalar gibi yapıp milyonlarca insanı kandırırken görse ne hissederdi diye...
abartılan bir gitarist. örneğin rahmetli randy rhoads onu 4'e katlar.
Kendisini rahnetle aniyorum gercektende cok kaliteli cok prestijli bir muzisyendi kendisi. RiP jimi hendrix.
gelmiş geçmiş en iyi gitaristtir. kendi kendine öğrenmiş müzik kulağı son derece gelişmiştir. blues-rock, psychedelic rock yapmaktadır. 27'sinde ölmüş başka bir efsanedir.
Sağ ve sol eliyle gitar çalabilen ender gitaristlerden. ilk gitarını babasının bir arkadaşından almıştır. Ayrıca 27 efsanesinin müdavimlerinden biri.
ne yoluna gittiğini bilemeyeceğiz çünkü otopsisi yokmuş rahmetlinin.
Yeah!
Purple haze was all in my eyes
Don't know if it's day or night
You've got me blowin', blowin' my mind
Is it tomorrow or just the end of time?
sözleri eşliğinde beni uçaran efsane.
Purple haze was all in my eyes
Don't know if it's day or night
You've got me blowin', blowin' my mind
Is it tomorrow or just the end of time?
sözleri eşliğinde beni uçaran efsane.
erkin koray çakması.
adamın giyim tarzı kesinlikle zamanının ötesindeymiş..
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar