bugün
- nükleer santralin süper bir şey olduğu gerçeği17
- biz olduğumuz sürece manifest çorum'a giremez14
- bik bik'in mutfağına konuk olmak12
- sözlük kızlarının kekleri12
- ismet gurbuz'u tek yumrukla bayıltmak8
- yeni parti50
- bana onu sormayin4
- çorumda konser için müzik grubu öner4
- parcalandim toparlanamiyorum4
- kıyafet alışverişi6
- 4 mevsim lastiği kullanan erkek2
- the odyssey3
- yine çok fena burnum kanadı3
- manifest grubu vs tarkan14
- ekmeleddin ihsanoğluna oy vermiş olmak18
- huzur4
- gebze fm5
- kadınların kültürel muhabbetlere girmemesi5
- 2026 temmuz ayı nasıl geçti6
- manyak olmaya karar verdim6
- çekirge istilası3
- hikayeyi devam ettir54
- sevgili3
- en iyi web tarayıcısı3
- whopper2
- sözlük kızlarıyla tekne turuna çıkmak20
- taliban vs ışid3
- oooo manifest2
- 29 temmuz 2026 gornik zarbze fenerbahçe maçı2
- kuran da 5 vakit namaz denmemesi7
- 13 akpli istanbul belediyesi5
- iş yerindeki kızın resmen yavşaması6
- macar pasaportuyla 184 ülkenin vizesiz gezilmesi3
- kılıçdaroğlu'nun rozet töreni figüran iddiası39
- suca suruklenen cocuk8
- kedilerin artık fare yakalamaması6
- sözlük erkeklerinin kekleri2
- camlar açık çıplak yatmak5
- kızlar gocu'ya mı güvenirsiniz yoksa bana mı17
- nickten isim tahmini yapmak72
- sinem dedetaş6
- türklerin çinli prenseslere olan düşkünlüğü3
- memeli kuvvetler2
- temmuz sonu olup hala tatile gidememek5
- kemal kılıçdaroğlu16
- ısmet gurbuz 2024'ün havarileri3
- türk hava yolları2
- a haber2
- peugeot 6044
- opera tarayıcıya reklamsız vpnli gizli sörf yapmak2
iskoç yazar. edinburgh üniversitesi rektörlüğü yaptı. tommy and grizel, peter pan in kensington gardens ve peter pan and andy adlı kitaplarında, üstlerine aşırı biçimde düşülen çocukların düşlediği büyülü maceraları işleyerek, çocukluğun şiirsel evrenini dile getirdi.
'bu dünyada ne zaman umut olsa yoketmek isteyen çok olur' diyen yazar.
barrie (1860-1937) doğma büyüme iskoçyalı olan ingiliz dram muharrirlerindendir. yazı hayatına gazeteci olarak başlamış; yirmilerinde londra'ya gitmiş: orada epeyce sıkıntılı günler gördükten sonra romancı olmuş; adını bu sahada tanıttıktan sonra asıl değerini dram yazarak ispat etmiştir. ilk zamanlar, bernard shaw gibi büyük adamları düşünerek, eserlerini bastırmaktan çekiniyordu. ayrıca, sahnede sesin ve yüzün ifade imkanlarına çok kıymet verdiği için, eserlerinin, kitap haline girince, kendi yaratmak istediği havayı yaratamamasından korkuyordu. hatta bu titizliği ona yeni tarz bir dram yazma yolu buldurmuştur. okununca görülür ki dramlarındaki sahne izahları bir romanın ruh tahlillerini çok andırmaktadır. konuşmalar arasına sıkıştırılan bu parçalar, okuyucu için, vakanın yahut konuşan şahsın ruhuna nüfuzu şaşılacak derecede kolaylaştırılır. barrie'nin hemen her eseri insan tabiatının kökleşmiş garipliklerinden bize bir işarettir. bu eserlerin başkalarına benzemeyişi, o gariplikleri bize, hüzünlü olduğu kadar sevimli de gelecek, bir hayal sisi içinde göstermelerindendir. barrie olgun bir hayat görüşüne de sahiptir: o istediği kadar yırtınıp bağırsın, hakikat dünyasındaki vakıaların değişmeyeceğini bilir; bunların kötü ve acı olanlarını hatırladıkça keder de duyar; ama sonra gülümser, sanki ''hayat böyle işte! kusurlarımızı görüyoruz; ne çare ki bunlara bakıp üzülmekten hiçbir fayda çıkmıyor. insanoğlu uslanmak bilmiyor. kendimizi olduğumuz gibi kabul edelim. hüznümüzü belki gülmekle tedavi edebiliriz, '' der.
77 yaşında zatürreden vefat etmiştir. ayrıca kendisinin anlatıldığı filmi vardır.
(bkz: finding neverland)
(bkz: finding neverland)
Aynı Peter Pan'da ki gibi büyümeyi reddetti ve hep çocuk kaldı . Psikonojik cücelik hastalığı yüzünden vucutça gelişmedi . Hep bu dünyadan kaçmayı düşledi,uçmayı .. Günümüze " Peter Pan Sendromu " tabirini bırakmıstır..
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar