bugün
- şeriatı savunan begüm polat'ın şaplak şovu50
- sinirlenen dilenci kadın6
- fatma betülüm yapmaz9
- 6 kasım dünya galatasaraylılar günü6
- iyi menemenin sırrı22
- fatma betül sayan kaya18
- çok kaslı erkekleri beğenmiyorum diyen kezban3
- fatma betül sayan kaya'nın tutuklanması2
- hayati yazıcı2
- sabahları nefret edilen şeyler6
- senin manita evleniyormuş diye mesaj atan arkadaş3
- sevgilinin mantarlı ayak parmak arası3
- 4 kasım 2026 fenerbahçe liverpool maçı88
- ayakla üzüm ezen kızlar3
- insanlık nasıl geliştirilebilir13
- dizilerde herkesin holding patronu olması2
- bu yazar sadece kadın yazarlardan mesaj alıyor3
- boğaz ağrısı5
- fon krizi kimin üstüne yıkılacak22
- yorik'in kafatasına mum dikmek4
- 5 kasım 2026 celtic beşiktaş maçı11
- misafir terliği kokusu2
- flavio bolsonaro'nun brezilya'dan kaçışı3
- bitlis'te oğluna filistin ismini koyan adam28
- her sorunun çözümü2
- beşiktaş6
- nasıl hissettiğimi kimse anlamıyor3
- haram para2
- fon vurgunu4
- sözlüğün yeni tasarımı14
- yüz gerdirme ameliyatı olan doktorun ölmesi2
- murat ünalmış2
- muslettin amca23
- kötüye bir şey olmaz5
- beyaz ekmek yemenin varoşluk olması11
- aşk11
- gece gelen açlık7
- uyudunuz mu4
- işe gitmeye üşenmek2
- hayatın anlamı ne7
- alexander nübel7
- fenerbahçe liverpool'u yensin sakso çekeceğim31
- gülşen in memeleri14
- yemek yapmayı bilmeyen kızı istemem diyen erkek9
- aşk karın doyurmuyor diyen kız9
- yeraltı varlıkları7
- aşk bir yemek olsaydı8
- sigara içmek8
- chp'nin türkiye'yi sosyal devlet yapmak istemesi5
- sözlükte kim kimle sevgili27
iskoç yazar. edinburgh üniversitesi rektörlüğü yaptı. tommy and grizel, peter pan in kensington gardens ve peter pan and andy adlı kitaplarında, üstlerine aşırı biçimde düşülen çocukların düşlediği büyülü maceraları işleyerek, çocukluğun şiirsel evrenini dile getirdi.
'bu dünyada ne zaman umut olsa yoketmek isteyen çok olur' diyen yazar.
barrie (1860-1937) doğma büyüme iskoçyalı olan ingiliz dram muharrirlerindendir. yazı hayatına gazeteci olarak başlamış; yirmilerinde londra'ya gitmiş: orada epeyce sıkıntılı günler gördükten sonra romancı olmuş; adını bu sahada tanıttıktan sonra asıl değerini dram yazarak ispat etmiştir. ilk zamanlar, bernard shaw gibi büyük adamları düşünerek, eserlerini bastırmaktan çekiniyordu. ayrıca, sahnede sesin ve yüzün ifade imkanlarına çok kıymet verdiği için, eserlerinin, kitap haline girince, kendi yaratmak istediği havayı yaratamamasından korkuyordu. hatta bu titizliği ona yeni tarz bir dram yazma yolu buldurmuştur. okununca görülür ki dramlarındaki sahne izahları bir romanın ruh tahlillerini çok andırmaktadır. konuşmalar arasına sıkıştırılan bu parçalar, okuyucu için, vakanın yahut konuşan şahsın ruhuna nüfuzu şaşılacak derecede kolaylaştırılır. barrie'nin hemen her eseri insan tabiatının kökleşmiş garipliklerinden bize bir işarettir. bu eserlerin başkalarına benzemeyişi, o gariplikleri bize, hüzünlü olduğu kadar sevimli de gelecek, bir hayal sisi içinde göstermelerindendir. barrie olgun bir hayat görüşüne de sahiptir: o istediği kadar yırtınıp bağırsın, hakikat dünyasındaki vakıaların değişmeyeceğini bilir; bunların kötü ve acı olanlarını hatırladıkça keder de duyar; ama sonra gülümser, sanki ''hayat böyle işte! kusurlarımızı görüyoruz; ne çare ki bunlara bakıp üzülmekten hiçbir fayda çıkmıyor. insanoğlu uslanmak bilmiyor. kendimizi olduğumuz gibi kabul edelim. hüznümüzü belki gülmekle tedavi edebiliriz, '' der.
77 yaşında zatürreden vefat etmiştir. ayrıca kendisinin anlatıldığı filmi vardır.
(bkz: finding neverland)
(bkz: finding neverland)
Aynı Peter Pan'da ki gibi büyümeyi reddetti ve hep çocuk kaldı . Psikonojik cücelik hastalığı yüzünden vucutça gelişmedi . Hep bu dünyadan kaçmayı düşledi,uçmayı .. Günümüze " Peter Pan Sendromu " tabirini bırakmıstır..
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar