"ben hep belgesel izlerim yhaaa"nın değişik bir versiyonu.

ne kadar genç varsa, alayı e2'den şaşmıyor, ntvden başka yere zaplamıyor, cnbc-e'den gayrısını izlemiyor. kanal d'yi de bi tek ben izliyorum zaten amk! sus ve izlemeye devam et.
Ben devamlı samanyolu izliyorum diyerek cemaat içinde yapılabilecek durum.
show tv'yi de bi' ben izliyorum. hele doktorlar'ı benden başka izleyen yok *
abesle iştigaldir. tv izlemenin bizzat kendisi başlı başına övünülecek bir vaka değilken hem de.
ntv'nin akp yalakası olmasıyla tercihler arasında oynama olmuştur.
işi gücü Olayan bireydir kendisi, sabah kalkar Flash tv'yi açar akşama kadar ' neydi o program 7/24 yayın yapan varya adını unuttum' 'yalçın abi diye biri var hani' onu izler izler durur.. sonrada önüne gelene söyler yalçın abi yine buldu be..

(bkz: yalçın abi)
bizim okulda bi hoca vardı seda hoca, *, benim arabamla gidiyorduk köye bir aylık servis parasını vermeden kaçtı *. öğretmen olarak atandığımız dönemlerde hava atacak ya ilk zamanlar, ben her zaman e2 izlerim sonraları baktık yaprak dökümü, kavak yelleri vb. aklına gelecek tüm dizileri anlatıyordu. * hani e2 den başka tv izlemiyordun diye aklıma gelerek sinirlendiğim durum.
esasında sinirim * servis parasını vermeden sözleşmeden kadroya geçerek kaçmasıydı.
bir de tam tersi var; ' izlenmeyen kanalla hava atmak '.

günümüzde, tv kanallarının sayısı o denli arttı ki yaşayabilmeleri için belli bir konuda uzmanlaşma zorunluluğu doğdu. bu durumda, kişilerin izlediklerini söyledikleri kanallar, takip ettikleri yayınları da ortaya koyar oldu.

örneğin;

'cnn', 'ntv' veya 'habertürk' izliyorum diyen bir kişi, haber içerikli programları takip ediyor şeklinde algılanırken, 'show tv', 'star tv', 'atv' veya 'kanal d' izlemeyi tercih edenin, müzik-eğlence-magazin ve yerli dizileri izlemekten hoşlandığı ya da ' discovery ', ' national geographic ', ' history channel ' gibi kanalları izleyen birinin, belgeseller ve dökümanter filmleri tercih ettiği sonucu çıkarılır oldu.

doç.dr. meral tekin tarafından ankara üniversitesi basın-yayın yüksek okulunca oluşturulan bir araştırma grubunun, 434 üniversiteli genç üzerinde yaptığı tv izleme alışkanlıkları anketi, on farklı program kategorisinde, bakınız! hangi sonuçları vermiş;

01.haber programları %30.9
02.müzik-eğlence-magazin %17.5
03.yabancı sinema %13.8
04.yabancı dizi %9.5
05.spor programları %9.5
06.eğitim-kültür-belgesel programları %8.8
07.yarışma programları %3.7
08.yerli diziler %3.0
09.yerli sinema %1.8
10.tv oyunu ve tiyatrolar %1.5
___________________________________________
Genel Toplam %100.00

insan bu sonuçlara baktığında, %3'lük bir izlenme oranına sahip olduğu görülen yerli diziler kategorisindeki ' aşk ı memnu ', ' adını feriha koydum', ' fatmagül ün suçu ne', ' muhteşem yüzyıl ' gibi izlenme oranları zaman zaman %20'leri zorlayan yerli dizileri " - acaba uzaylılar mı seyrediyor? " demekten kendini alamıyor doğrusu. yalan söyleyince, nasıl olsa pinokyo gibi burnumuz uzamıyor diye koyver gitsin! oysa, anketlere doğru yanıt versek de böylesine yanıltıcı sonuçlar alınmasını önlesek fena mı olur sanki.
doktorlar tv izliyorum.