bugün

Bölümden ziyade üniversite daha önemlidir bence. Çünkü iş hayatında geçerli olan hangi üniden diploma alındığıdır.
iyi bölüm her zaman alır. Sizce ODTÜ inşaat teknolojisi mı yoksa Pamukkale inşaat mühendisliği mi ? iyi düşünün amk. Bölüm bu, şakaya gelmez.
işte bu tercihi yapan kişi benim. Çekil kenara bir bir anlatıyorum.
Öncelikle söylüyorum ben iyi bölüm tercihi yaptım. Bilgisayar mühendisiyim Trakya üniversitesi mezunu.
Yukarıda da söylenmiş iyi şehirlerde peyzaj maden vs bölümleri kesin geliyordu. Ben ise bölüm seçtim. Şehir çok sıkıcı çok küçük ama o küçük şehir bana yetmedi bende aldım elime bavulu ülke ülke dolaştım. Yeri geldi yaşadım. ( work and travel ve Erasmus) hep diyorum eğer istanbul'da okusaydım hiç birisi yapamazdım. Maddi olarak o kadar iyi bir aileden gelmediğim için para biriktiremez şehirde kısılıp kalırdım.
Edirne bana yetmedi her haftası sonu gelip tektekçi de çalıştım. Hem harçlığım çıktı hemde eğlendim dolu dolu.
Peki gelelim günün o meşhur sorusuna iş durumu?
iki yabancı dil ( ingilizce - italyanca ) ile Alman firmasında en sevdiğim işi yapıyorum. Her gün enerjik kalkıyorum. Ve tahmin edin nerede yaşıyorum. istanbul, paramı gayet kendim kazanıp yettiği bir şekilde.
Şimdi ne yapıyorum hem istanbul'u geziyorum hemde yurtdışını.
izmir 9 Eylül Üniversitesi Bilgisayar Grafik tasarım.
üni mezunu olmak seni sevdiğin işi yapmaktan alıkoymasın. iyi ama dünya gerçekleri ne olacak dersen, cevaben deriz ki, önemli olan severek çalışmak, sevmeden çalıştığında zengin olsan da mutlu olamaz ve mutlu da edemezsin. Yeter ki boş durma çalış.
iyi eğitimin alacağı karşılaşma.
bölüm her ne olursa olsun ya da okulun adı ne olursa olsun alınacak iyi doyurucu işe yarayacak bir eğitim her şeyden önemlidir.
varoş ama iyi para kazanan biri olmak istiyorsanız iyi bölüm dünya insanı düşünen sorgulayan entelektüel aydın bir birey olmak istiyorsanız iyi üniversitedir.
iyi torpil diyor ve susuyorum.

Hayvanat bahçesi genel müdürü Tübitak'a atandı ulan bu ülkede. Devlet tiyatrolarına memurlar atandı.

Hey yavrum hey.
Cevap veriyorum; az Prof daha çok yr doc.
Bayburtta tıp okuyup doktor olmak mı odtü de biyoloji okuyup hiçbir halt olamamak mı.
Kişi okuyacağı Bölüme az çok ilgiliyse, ilerde mesleğini iyi icra edeceğine inanıyorsa hedefleri varsa iyi bölüm tercih etmelidir. 'Ben mühendis olacağım' veya 'hukuk okuyacağım' etiketi arayışı içindeyse, mesleğini seveceğinden emin değilse iyi bölüm tercih etmesi kişiyi ilerde pişmanlık durumuna getirebilir.

Köklü ve kaliteli devlet üniversitelerinin her zaman öğrencilik kariyerinde ve iş sahasında avantajı vardır.
Yanlis analiz. Sizin icin uygun bolumu secin. Sonra da bu bolume sahip en iyi universiteye gidin, mesele bu. Benim kac tane arkadasim sirf "odtu" oldugu icin metalruji okudu. Simdilerde de Java ogrenmeye calisiyorlar.
iyi bölüm, ortalama üniversite ve gelişime açık çalışkan bir genç, mission comleted.
kişinin ilk tercihi değilse ikisi harika olsa ne yazar?
taşrada da işsiz kalacaksın. buradan en azından ingilizce öğretmenliği yaparsın. ayrıca odtü'den işsiz madenci veya kimya müh duymadım. jeolojiyi bilemem.
Üniversite iyiyse (bölüm kötüyse) okul bittiğinde bir baltaya bile sap olamayacağından bir haber 4 sene tatlı geçer ortam vs. eğlenir insan.

Bölüm iyiyse (üniversite kötüyse) okul hayatı çeşitli bokluklarla geçmesine rağmen geleceğe umutla bakan genç pek rahatsız olmaz.
ikisi de olursa tadından yenmez.
türkiyede heryerde torpil döndüğü için pek de önemli olmayan durumdur. yükseklisans da bile mülakat adı altında torpille öğrenci alan enstitüler varken iyi üniversitede okusanız ne kadar farkedebilir. yüksek lisans da başvuru ortalaması 93,3 olan öğrenciye mülakatta 5 puan verip başarısız kılmak nasıl bir akademik anlayıştır.
kesinlikle iyi bölümün tercih edilmesini tecrübe etmiş biriyim. sırf istanbul'da okumak adına yıldız iktisatı değil de, çamurdan da olsa bir üniversitenin mühendislik bölümünü tercih etmek lazımdır.
okunulan ünivarsıtenın çok da bır onemi yoktur. onemlı olan insanın kendını gelıştırebılmesıdır. boş gezip, okula laf olsun dıye gıdılırse ne anladım ben o unıversıtenın adından şanından...
iyi üniversitede 4 sene boyunca sosyal yaşamın .mına konulur, hava da atılır çevreye. ama 4 sene bittikten sonra iyi üniversite'nin faydasını, ya da iş bulma olanağı, okunulan iyi bölüme göre belirlenir.
sadece iyi üniversite, iyi bölüm yoktur, mutlak olan insanın başarılı olması. yoksa ne okursanız okuyun sizde başarı yoksa bir şey olamazsınız.
iyi üniversite 4 sene güzel yaşatır , "hödö hödö" üniversitesi denilerek övgü hissi doruklarına bayrak dikilir , sosyal yaşam falan filandır.

fakat iyi bölüm 4 sene zorluk çektirse de , üniversitenin ismi yok işssiz mi kaldık hezeyanları yaşatsa da ,mezun olduğunuzda bölümün iyiliği ön planda olacaktır zannımca.

iyi manav ile iyi meyvenin kıyaslaması gibidir.iyi manav alışveriş yapana kadardır , iyi meyve taa sindirilince anlaşılır.çetrefilli mevzu usta ; kötü manavdan iyi meyve çıkar mı da dersin ama , hayat bu paradokslarla dolu...
mühendislik formasyonu almış kişilerin yabancı dilleri varsa kendilerini de teknik açıdan iyi yetiştirmişlerse piyasada iş bulmaları zor değildir. Bu durumda işveren Kocaeli Üni endüstri mühendisliği okumuş aday yerine, itü, Odtü mezunu maden mühendislerini ön planda tutar. insan kaynakları uzmanlarının yalancısıyım. Türkiye'de malesef herşey etikettir. Çıkın sokağa, sakarya üniversitesi makina mühendisliği mezunu ile itü meteoroloji mezunu iki insanı yan yana koyun karşılaştırın isterseniz. Duruşları bile farklıdır.
kesinlikle iyi bölümün kazanacağı karşılaştırmadır. eldeki puan kişiyi seçim yapmak zorunda bırakıyorsa, kesinlikle iş imkanı daha geniş iyi bölümleri tercih etmelidir. bir an önce "x üniversitesi olsun da bölüm önemli değil" düşüncesinden kurtulmalı, ünlü ve popüler üniversite fanatizminden sıyrılmalıdır. yarın öbür gün iş ararken, üniversitede ne kadar gezip tozduğunu, eğlendiği baz almayacaklardır.