bugün

istasyon Mahallesi Aydın ilinde yer almakta olup, isabeyli semtinde bulunan istasyon Mahallesi Nazilli ilçesine bağlıdır.istasyon Mahallesi haritası konumu ise 37° 53' 45.3372'' Kuzey ve 28° 16' 2.2116'' Doğu gps koordinatlarıdır. istasyon Mahallesi bağlı olduğu Nazilli ilçe merkezine 5 kilometre mesafe uzaklıktadır. istasyon Mahallesi Aydın şehir merkezine mesafesi ise yaklaşık 38 kilometredir.
cuneyt arkin'in 40'larindan sonra bir cok filminde kullandigi 'girgir ali' tiplemesinin ortaya ciktigi ilk film.
Cüneyt Arkın ve Hülya Koçyiğit’in oynadığı çarşaf diye bir köpeğin de olduğu Türk filmi. benim için özel tarafı ilk ve son kez ağladığım filmdir. sanırım 9-10 yaşlarındaydım. Çarşaf’ı vurduklarında dayanamamıştım.
manalı mekanlardır. manaları çok derindir...
yıllar kokan bir yolcu’yu da içinde barındıran, geriye söylenecek pek de söz bırakmayan bir  (bkz: salah birsel) şiiri.
Etimesgutta en büyük ve en eski mahallelerden birinin adı. Doğup büyüdüğüm yer.
çok eğlendirici ve sosyal mesajlar veren filmdir. *
çarşaf'ın öldüğü sahnede ağlamıştım ama.
bunu asla inkar edemem.
güzel filmdir vesselam.
yeşilçam'ın en baba filmlerinden. en sevdiğim türk filmlerinde zirveye oynar her zaman. başrollerini cüneyt arkın ve hülya koçyiğit'in paylaştığı filmde yan rollerde erol taş gibi usta oyuncuların yanısıra yeşilçam'ın diğer bilindik simaları da yer alıyor.
gece yeniden izledim; yıllar önce izlediğim zamanki ile aynı duyguları yaşadım. kah güldüren kah dram yaşatan izlenmesi gereken bir film. ancak tek canımı sıkan noktası şudur:
acaba 'çarşaf'ın öldüğü sahnede köpeği gerçekten mi öldürüyorlar? çünkü o koşullarda, bir köpeğin o şekilde rol yapabileceği olasılığı bana uzak geliyor. eğer öyleyse o nadide oyuncular buna nasıl dayandı, nasıl kabul etti, bilmiyorum. umarım yanlış düşünüyorumdur.
yeri gelmişken, filmde geçen 'çarşaf' ve 'gırgır' adları dönemin mizah dergilerine atıf yapıyor.
Cüneyt Arkın ın gırgırına lafını dilimize dolayan,meşhur bir şarkıcıyı kaçırdığı 1977 yapımı Hülya Koçyiğit'le oynadığı Şerif gören filmi.kafamda hep bu çağrışım oluşur.
Meteorolojik gözlem ve tahmin yapan ofislere de istasyon denir.
--spoiler--
Burda gelir insana,
Boş günlerin usancı.
Çalar birden kampana,
Ölüm çanından acı.
Sonra bir düdük öter,
Kesik çığlıklarla der :
Burdan bildik gidenler,
sonra döner yabancı...
--spoiler--

Necip Fazıl Kısakürek

görsel
altyapısını(kıza zarar gelmesin diye namuslu bir gangsterin kaçırması) ve bazı önemli ayrıntılarını(hülya koçyiğit'in sahanda yumurtası, gırgır ali'nin kaçırdığı kişinin santimine göre para alması, gırgır ali'nin silahını oltadan denize sallayarak saklaması vb) yılmaz güney'in bu filmden yıllar öncesinde oynadığı sevgili muhafızım, kaçaklar, bir çirkin adam, piyade osman gibi filmlerden alan bir şerif gören filmidir.(ya da araklayan da denebilir, lakin ben demiyorum çünkü o yıllarda bu çok normal birşey. sizin de bildiğiniz aynı tabanca, araba efektinin, yumruk sesinin, aynı müziklerin kullanılması gibi. kaldı ki burada bunu kullanan yönetmen şerif gören. yılmaz güney'in eski asistanı. yıllar sonra da cannes'dan zaferle dönecek yol filmini emanet ettiği adam. o nedenle arak denmemesi taraftarıyım. belki de adam kendisi yılmaz güney'in söz konusu avantür filmlerine eklediğinden rahatça kullanmıştır.)

ama mutlaka izlenmesi gereken bir film. kaybedilecek birşeyden ziyade, kazanılacak çok şeyi olan filmlerden.
çok güzel bir cüneyt arkın hülya koçyiğit filmidir.

gırgır ve çarşaf dergilerinin esintilerini taşıyan filmde erol taş kötü adamdır..

biz aslında çamaşır yıkıyoruz geyiği döner ara ara ve güldürür insanı..
sıcacık bir türk filmidir.
müzikleri enfestir.
görsel
fotoğraf çekerken ençok kullandığım mekan.
cüneyt arkın hülya koçyiğit ve erol taşın baş rollerini paylaştığı güzel bir film, müzikleride güzeldir. bir bölümünde eşkiya dünya ya hükümdar olmaz çalmaktadır. an itibari ile kanal 7 de oynamaktadır.
tren evi.
eğitimde zaman zaman kullanılan, bütün sınıfın her aşamada çalışarak bir önceki grubun yaptıklarına katkı sağlayarak öğrenciye bir basamak ileri götürüp yarım kalmış işi tamamlamayı öğreten, öğrenci merkezli bir tekniktir. öğrencinin; yaratıcılık, iş birliği, kurallara uyma, başlanılan işi devam ettirme ya da bitirme, özel yetenekleri ortaya çıkarma gibi özelliklerinin gelişmesine yardımcı olur.
ziynet sali söylüyormuş. güzelmiş.

copy ve paste imiş.

bir geçinilmez zamandayım
tarihim bilinmiyor
dün değil bugün değil yerim
sürgüne direnilmiyor

bende durmuş dinlenir gece
kapkara yüreğim ve ben
tek gidiş bir istasyondayım
dönemem ki dönülmüyor

ayrılık öyle bir zaman
yaşanmıyor ölünmüyor

bu geceye biraz sabah
sabahlara yine sen lazım
yollarıma bir son durak
kaderime kavuşmak lazım

belki ellerim yüzüne değse
yüzünü çizsem duvarlarına
söylenmemiş sözler için son kez
seviyorum seni demek lazım

bir geçinilmez zamandayım
tarihim bilinmiyor
dün değil bugün değil yerim
sürgüne direnilmiyor

bende durmuş dinlenir gece
kapkara yüreğim ve ben
tek gidiş bir istasyondayım
dönemem ki dönülmüyor

ayrılık öyle bir zaman
yaşanmıyor ölünmüyor

bu geceye biraz sabah
sabahlara yine sen lazım
yollarıma bir son durak
kaderime kavuşmak lazım

belki ellerim yüzüne değse
yüzünü çizsem duvarlarına
söylenmemiş sözler için son kez
seviyorum seni demek lazım

bir geçinilmez zamandayım
tarihim bilinmiyor
dün değil bugün değil yerim
sürgüne direnilmiyor
King oynarken sıra kendine geldiğinde kağıt çıkmayan nadide şahsiyet.
senaryosunu bülent oran'ın yazdığı, şerif gören'in yönettiği 77 yapımı bir film.

özellikle cüneyt arkın'ın linç edilmek üzereyken çantadan paraları çıkartıp insanlara fırlatması ve insanların da linç girişimini bırakıp paranın peşinde koşması en can alıcı sahnelerden birisidir. ayrıca en entel soruları bilip, ekmeğin kaç lira olduğunu bilemeyen iki genç bizlere memleketimdeki insanlar arası uçurum üzerine tez hazırlama imkanı sunarken, gırgırın köpeğinin vurulduğu sahne, duygulu türküler söylemenize sebep olabilir, demedi demeyin...

(bkz: biz sadece çamaşır yıkıyoruz)
cüneyt arkınve hülya kocyigitin iyi bir ikili olusturdugu filmin adı.cüneyt arkın ın filmdeki adı gırgır alidir.hülya kocyiğit bir sevilen bir şarkıcıyı canlandırmakta,cüneyt arkın ise halk tarafından azılı katil ,ırz düşmanı olarak değerlendiren kalbi yumuşacık bir adamı canlandırmaktadır.senaryosu hoş ve izlenmeye değer bir (bkz: türk filmi)olduğu kanısındayım.~dün gece tvde cıktı~
ayrılıkların ortak noktası.
dunya radyo'da ahmet akkus tarafindan sunulan bir programdi. hatta uzun bir sure, yayinonline an dunya radyoyu acip dinleme sebebimdi. sonra bir gun geldi yayin programdan kaldirildi.
(bkz: kırmızı başlıklı istasyon şefi)