bugün
- manifest grubu vs tarkan9
- kedilerin artık fare yakalamaması6
- sinem dedetaş6
- iş yerindeki kızın resmen yavşaması5
- diamond bosphorus26
- yeni parti53
- sözlük kızlarıyla tekne turuna çıkmak20
- kızlar gocu'ya mı güvenirsiniz yoksa bana mı16
- popüler yazarlara bulaşıp ilgi çekmeye çalışan tip2
- berkant gültekin'in gürsel tekin'e verdiği ayar5
- seni onaracağım diyen kadın3
- çaylaklıktan çıkıp 30 dk sonra yine çaylak olmak2
- sokakta dayak yiyen kadına yardım etmek5
- kılıçdaroğlu'nun rozet töreni figüran iddiası39
- ekmeleddin ihsanoğluna oy vermiş olmak12
- kuran da 5 vakit namaz denmemesi4
- hikayeyi devam ettir54
- temmuz sonu olup hala tatile gidememek3
- kelmangeeee maaageeee kaakooo kaakooo3
- kürtlerin 100 bin yıllık tarihi2
- kemal kılıçdaroğlu15
- sabah sözlüğe girenlerin kaliteli ve elit olması4
- penis ağrısına iyi gelen şeyler3
- camlar açık çıplak yatmak2
- gezi teknesinde kızlara dans eden erkek2
- en çaresiz hissettiğinde kime gidersin6
- dansör3
- öğrenci evinde edinilen alışkanlıklar2
- araba ve ruhsatı masaya bırakıp gitmek2
- allah olsanız peygamber yapacağınız kişi2
- salat nedir2
- cheeseburger2
- milliyetçi hareket partisi3
- nickten isim tahmini yapmak72
- sözlük yazarlarına gelen son mesaj6
- alman finolarının ortak özellikleri2
- türbanlı kızla sevişmek2
- sokakta kavga teknikleri15
- izmirlilerin bilmedikleri şeyler2
- arkadaşlar bakar mısınız28
- mezoterapi11
- pilot bir erkekle sevgili olmak11
- sözlük yazarlarının saatleri10
- geceleri uyutmayan dertler4
- çekirge7
- gününüz nasıl geçti bakalım9
- oje kurutucu cila2
- beşiktaş ve galatasaray'ın radarındaki futbolcu2
- bitkiler de acı çeker mi sorunsalı2
- büyük filmlerden büyük replikler3
Akla,gerçeğe,uygun olmayan.Aklın alamayacağı,aklın dışında kalan,us dışı.
(bkz: rasyonel)
rasyonel olmayan.
us dışı denilip işin içinden çıkılmaz. en irrasyonel adamlar usun bizzat içinden çıktılar.
aklı kullanarak akılsızlıkların daniskasını yapanların sayısı rasyonel sayılardan daha çoktur. [ bak ben de irrasyonel oldum ]
aklı kullanarak akılsızlıkların daniskasını yapanların sayısı rasyonel sayılardan daha çoktur. [ bak ben de irrasyonel oldum ]
stuart sutherland'ın ilk intibaın önemini, karar mekanizmalarımızı ve dolayısı ile hayatımızı şekillendiren acayipliklerimizi, medyanın ve reklamların bizim irrasyonelliğimizi nasıl kullandığını ve sosyal psikologların ne kadar terbiyesiz evladı olabileceklerini * ve daha birçok ilginç konuyu anlattığı kitabı.
ayrıca; bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak deyiminin tam olarak ne demek olduğunu anlatan okunması tavsiye olunan kitaptır.
--spoiler--
Stuart Sutherland'in ingiltere'de kült haline gelmiş ve yıllardır çok satanlar listesinde bulunan kitabı irrasyonel, yakın zamanda konuya ilişkin yapılmış pek çok psikoloji deneyinden ve gündelik yaşamdan çoğu zaman sizi şaşkınlığa sürükleyecek örnekler sunarak, irrasyonelliğin yaygınlığını ve olağanlığını gözler önüne seriyor. Yanlış gözlem, uyum gösterme ihtiyacı, yersiz tutarlılık, kanıtları gözardı etmek, hatalı neden sonuç ilişkileri kurmak ya da aşırı özgüven gibi bizi irrasyonel kararlara sürükleyen sebepleri ortaya koyuyor ve Pearl Harbour bombardımanından şampuan reklamlarına kadar pek çok farklı olayı inceleyerek, "içimizdeki düşmanın" nelere neden olabileceğini gösteriyor.
Bu kitabı okurken "Biri bunu bana çok daha önce anlatmalıydı" diyeceksiniz.
--spoiler--
http://www.idefix.com/kit...?sid=EEMDHDU233RI3V45CKVN
ayrıca; bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak deyiminin tam olarak ne demek olduğunu anlatan okunması tavsiye olunan kitaptır.
--spoiler--
Stuart Sutherland'in ingiltere'de kült haline gelmiş ve yıllardır çok satanlar listesinde bulunan kitabı irrasyonel, yakın zamanda konuya ilişkin yapılmış pek çok psikoloji deneyinden ve gündelik yaşamdan çoğu zaman sizi şaşkınlığa sürükleyecek örnekler sunarak, irrasyonelliğin yaygınlığını ve olağanlığını gözler önüne seriyor. Yanlış gözlem, uyum gösterme ihtiyacı, yersiz tutarlılık, kanıtları gözardı etmek, hatalı neden sonuç ilişkileri kurmak ya da aşırı özgüven gibi bizi irrasyonel kararlara sürükleyen sebepleri ortaya koyuyor ve Pearl Harbour bombardımanından şampuan reklamlarına kadar pek çok farklı olayı inceleyerek, "içimizdeki düşmanın" nelere neden olabileceğini gösteriyor.
Bu kitabı okurken "Biri bunu bana çok daha önce anlatmalıydı" diyeceksiniz.
--spoiler--
http://www.idefix.com/kit...?sid=EEMDHDU233RI3V45CKVN
adolf hitler başta olmak üzere, tüm faşistlerin ortak çıkış noktası. (bkz: bokun soyu)
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar