Bu Dünya'da zevk aldığım ne varsa ya günah, ya da sağlığıma zararı var.

Ört de öleyim.
Bu sözün anlam ve mahiyeti yaş aldıkça daha da iyi anlaşılıyor.
yani gaflettedir anlamındaysa doğru ama yoksa biz uyumuyoruz ki.
Ama uyandıklarında iş işten geçmiş olur ehehehe.
Deneyimlemediğim şeyler için yorum yapmayı pek doğru bulmuyorum.
Hayat bir (bkz: konsantrasyon)'dur demektir.
Bır bakış açısı.
Devinimi tükenmeyen hayatın belki de sahteliğinden şüphe ile çıkanından.

Belki gerçek belki de sahte,
Yada ölünce uyurlar.
Uyku da ölümün kardeşidir.
Rivayetler de böyle geçer. Hadi ben uyudum.
peygamberimizin kuzeni hz. ali'nin sözü.

görsel
dandini dandini dastana
danalar girmiş bostana
kov bostancı danayı
yemesin lahanayı

bu ninniyi bilmeyen elini kaldırsın.
Peygamberimizin verdiği mesajdır.
Evet, hepimiz uyuyoruz aslında.
Ölüyü diriltir diriyi delirtir. Anlayana çok şey anlatır.
evet , gerçektir. şu an ölü olabiliriz aslında ölü sayılmasak bile ebedi bir hayata daha başlamadığımız için ölü sayılabiliriz.
Benim açımdan dünya bir sınavdır "Dünyaya gelmemizin Amacı nedir ki bir düşünün ?" Demek ki var birşey test ediliyoruz bu testi başarı ile geçenler diğer dünyaya geçmeye hak kazanıp level atlıycak * dolayısıyla ne yapın ne edin Boş Gereksiz insan olmayın dünya metin2 gibi.
O zaman gördüğümüz rüyalar rüya içinde rüyadır.
hadis olduğu rivayet edilen söz.

eğer gerçekliği ispatlansa muhtemelen herkes patır patır intihar ederdi.
“Bizi var eden Allah'tır (veya varlığımız Allah içindir), sonunda O'na dönecek ve hesaba çekileceğiz”Bakara 156
En etkileyici hadis-i şeriflerden biri.
Metaforik anlamını bir kenara bıkarıp literal tanımını analiz etmeye kalkınca çok derin düşüncelere daldıran bir hadis-i şeriftir.
doğrudur. nefsi ve diğer bazı etmenlerden dolayı çoğu insan dünyaya illa kapılır bir şekilde. kimisi para kimisi karı kıza kimisi başka bir metaya tutulur dünyanın.

ölmek aynı sınav sorularının cevaplarının verilmesi gibidir. bildiğimiz halde yapmadığımız doğru cevapları, neleri nasıl kaçırdığımızı öğreniriz. şuana kadar her birimizi illaki başarılı ve başarısız sınavlar geçirdik. başarısızı öğrendiğimizde nasıl olduysak ölünce iyi bir kul olarak iman etmeyince başımıza daha beteri gelecektir. kazandığımız sınavlarda ise önceden deli gibi çalıştık azmettikte kazandık hak ettik. ahiret kazanılası en büyük ödül. tabi değerini bilene. önceden sıkı çalışma gerektiriyor.
insanlar ölünce doğmadan önce yaptıklarını hatırlarlar. Elest bezminde verdikleri sözü hatırlarlar.
hz muhammed in çok güzel sözü.
insan denen canlının kendi varlığına yüklediği orantısız mana neticesinde yok olmayı, birgün bu dünyadan, bu evrenden tamamen silinip gitmeyi kendine yediremediği için inanmaya çalıştığı bir hayaldir sadece.
Hadis olmayıp Hazreti Ali(ra)'nin bir sözüdür(ona isnad edilir).
Sözü iki cihet ile ele alınır:

Birincisi bu dünya'da insanların gerçek hakikatleri daima bir perde arkasından izlemsi yüzünden o hakikatlerin künhüne tam olarak öldükten asonra vakıf olacak olmalarını dikkate alarak yapılan bir yorumdur.

Diğeri ise daha çok ehl-i tasavvufun bakış açısıyla vardığı bir kanıdır. O da, insanın nefis ve benlik bakımından uykuda olması, Nefsinin ve benliğinin insanı bazı hakikatleri görmekten uzak bir hale getirdiği düşüncesiyle böyle bir yorum yapılır. Eğer insan nefsini ve benliğini öldürürse, onlardan kurtulursa, hakikatler ve hikmetler kendisine görülecektir ve netice itibariyle uyanmış olacaktır.
ruya bitmese, hic uyanmasak deriz bazen...

Insan veya bilinc dedigimiz sey kafatsinin icindeki noronlarin olusturdugu aga, ve onlarin arasindaki sinyal iletisimidir. Insan olunce noronlar da olur dolayisiyla bilinc yok olur. Olum mutlak sondur! Her sey biter olumle... Ama guzel tabi, bazi hayalperestler korkmamak icin uydurmus bir seyler...