bugün
- game of thrones taki kerhaneci17
- özelden muzunu atan yazar12
- belediyede çalışan temizlik işçisinin aldığı maaş2
- bulgur pilavı vs pirinç pilavı3
- 6 ekim büyük ulu sözlük olayı9
- sevgilinin eski sevgililerini anlatması9
- etli nohut vs kuru fasulye7
- nervio'nun erkek olması12
- sarapci koala hatayi7
- iltica27
- sevgilisine zaman ayırmayan kız9
- dede bu saate niye aktif ki8
- bana onu sormayin15
- sözlük erkeklerinin karın kası fotoğrafları4
- kılık kıyafetle uğraşan zihniyet17
- nervionun sevgili yapması8
- gece sokakta halı taşıyan iki adam görmek4
- küçük şehirlerde yaşanan aşklar2
- ciddi ciddi yulaf yiyen insan10
- yazarların duşta geçirdikleri süre9
- parcalandim toparlanamiyorum37
- tinder'ın eşleşme algoritması4
- bana onu sormayin tatlışlığı11
- anın görüntüsü26
- sözlükte tanıdığınız en iyi kişi24
- renkli gözlü insanlar7
- 2 2 milyar tl5
- oyun dünyasının unutulmayan kadınları10
- fatma betül sayan kaya47
- türk dizileri dünyayı ele geçirdi9
- sözlükte kadın rolü yapmaktan alınan zevk6
- 5 ekim 2026 italya türkiye maçı8
- izmir bombası7
- mandalinan olayım soy beni diyen kız5
- silvermist15
- ibnelik yapmak4
- ayağıma masaj yapacak bir sözlük erkeği bulamamak8
- aile evinde yaşayıp 147 bin tl maaşa yetmiyo demek5
- akp seçmeni18
- gecenin şarkısı10
- kürt tarihi yoktur diyen kemalist6
- soğuk odalar2
- kadın cinayetleri4
- sözlük kızlarının sözlüğü adam etmesi10
- bana onu sormayin'a zeytin dalı uzatmak6
- kemalistler iktidar olursa yapacakları ilk icraat10
- fal bakabilen dünyalar tatlısı yazarlar10
- insan 3 gün yemek yemezse açlıktan ölür4
- uğurcan çakır10
- bir daha sözlüğe gelinse alınacak nick4
hayatta ilkler önemlidir. ilk bisiklet, ilk araba, ilk sevgili ve bazılarımız için ilk kadavra incelemesi.
saat sabahın onuydu. o gün heyecanlıydım çünkü ilk defa tek başıma bir kadavrayı parça parça doğrayacaktım. mutluydum...
gerekli giysilerimi giydikten sonra operasyon odasına girdim. evet işte ordaydı! masanın üstünde benim gelmemi bekliyordu. ahh ne kadar da savunmasız gözüküyordu.
hayattaki en yakın dostum olan neşterimi elime aldım ve boynun ön-orta-alt kısmından başlayan ve göbeğin aşağısına kadar inen bir kesi yaptım. ilginç geliyordu çünkü kan akmıyordu. deriyi sağa ve sola doğru sıyırarak stertum ve kostalar'ı ortaya çıkardım. sternoklaviküler eklemleri bistüri yardımıyla kestim. sternum, iki tarafında kıkırdak kosta parçalarıyla kapak gibi kalktı.
evet işte en harika an buydu. her zaman yanımızda olan ama hiç göremediğimiz şeyler önümde duruyordu. anlatılması zor bir duyguydu bu. kimi buna evrimin mükemmel sonucu kimi ise tanrının akıl ermeyen kudreti diyordu. kendime gelmem üç dakika kadar sürmüştü.
işimi daha keyifli hale getirmek için rammstein'ın şu sözlerini tekrarlıyordum;
wer zu lebzeit gut auf erden
wird nach dem tod ein engel werden
den blick 'gen himmel fragst du dann
warum man sie nicht sehen kann
organlarını inceledim. akciğerini sonra da kalbini çıkardım. sonra tiroid, larinks ve dilini sıyırarak çıkardım. sıra diyaframa gelmişti. diyaframı kolayca kestikten sonra karın boşluğuna geçmiş oldum. ince bağırsağı ve kalın bağırsağı uçlarını bağlayarak çıkardım. sonra mide, ince bağısağın diğer kalan kısımları, pankreas ve dalağı çıkardım. karaciğer ve böbreklerini de çıkardıktan sonra mesanesini çıkardım...
sıra çıkarılan organların teker teker incelenmesindeydi ki o işin en sıkıcı kısmıydı...
hayatınızda en azından bir kere kadavraya dokunmanız dileğiyle. sağlıklı kalın.
saat sabahın onuydu. o gün heyecanlıydım çünkü ilk defa tek başıma bir kadavrayı parça parça doğrayacaktım. mutluydum...
gerekli giysilerimi giydikten sonra operasyon odasına girdim. evet işte ordaydı! masanın üstünde benim gelmemi bekliyordu. ahh ne kadar da savunmasız gözüküyordu.
hayattaki en yakın dostum olan neşterimi elime aldım ve boynun ön-orta-alt kısmından başlayan ve göbeğin aşağısına kadar inen bir kesi yaptım. ilginç geliyordu çünkü kan akmıyordu. deriyi sağa ve sola doğru sıyırarak stertum ve kostalar'ı ortaya çıkardım. sternoklaviküler eklemleri bistüri yardımıyla kestim. sternum, iki tarafında kıkırdak kosta parçalarıyla kapak gibi kalktı.
evet işte en harika an buydu. her zaman yanımızda olan ama hiç göremediğimiz şeyler önümde duruyordu. anlatılması zor bir duyguydu bu. kimi buna evrimin mükemmel sonucu kimi ise tanrının akıl ermeyen kudreti diyordu. kendime gelmem üç dakika kadar sürmüştü.
işimi daha keyifli hale getirmek için rammstein'ın şu sözlerini tekrarlıyordum;
wer zu lebzeit gut auf erden
wird nach dem tod ein engel werden
den blick 'gen himmel fragst du dann
warum man sie nicht sehen kann
organlarını inceledim. akciğerini sonra da kalbini çıkardım. sonra tiroid, larinks ve dilini sıyırarak çıkardım. sıra diyaframa gelmişti. diyaframı kolayca kestikten sonra karın boşluğuna geçmiş oldum. ince bağırsağı ve kalın bağırsağı uçlarını bağlayarak çıkardım. sonra mide, ince bağısağın diğer kalan kısımları, pankreas ve dalağı çıkardım. karaciğer ve böbreklerini de çıkardıktan sonra mesanesini çıkardım...
sıra çıkarılan organların teker teker incelenmesindeydi ki o işin en sıkıcı kısmıydı...
hayatınızda en azından bir kere kadavraya dokunmanız dileğiyle. sağlıklı kalın.
bir tıp öğrencisinin kadavra ile tanışması. böyle bir anda, "3dk" kendine gelmek için çok kısa bir süre. zira ben olsam, hala kendimde olamazdım.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar